MENU

Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε τεθεί θέμα από συνήγορο κατηγορούμενου για το αν είναι νομικά βάσιμη η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το δικαστήριο απέρριψε σήμερα την ένσταση, γεγονός που φέρνει πλέον σε δύσκολη θέση όσους έχουν καταδικαστεί με κάθειρξη και για το εν λόγω αδίκημα (μαζί με την δωροδοκία ή την διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος).

Το δικαστήριο, εξάλλου, ξεκίνησε την εξέταση των μαρτύρων με τις καταθέσεις των πρώην μελών της ΚΕΔ, Δημήτρη Νταμπώση, Κώστα Φινοκαλιώτη και Θανάση Βελλιώδη, τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ, Κ. Βαλαβάνη και τον πρώην υπάλληλο του ΟΠΑΠ, κ. Ηλιόπουλο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ένσταση για λογαριασμό 39 προσώπων που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα (και μόνο) που έχει υποβάλλει ο δικηγόρος, Κίμωνας Ευαγγελάτος, ζητώντας να παύσει η δίωξή τους λόγω παραγραφής, διότι όταν διαπράχθηκε το αδίκημα ήταν πλημμέλημα και τιμωρείτο με ανώτερη ποινή 3 μήνες, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει την Πέμπτη (26/7) οπότε και συνεχίζεται η δίκη.

Koriopolis: Αρνητική εξέλιξη για τους κατηγορούμενους για «ξέπλυμα»