MENU

Το κείμενο το οποίο αισθάνθηκε πως τον έθιγε, δεν το αναδημοσιεύω με κάποιο link, για να μην θεωρηθεί ότι το αναπαράγω εκ νέου, άρα και ότι τον θίγω ουσιαστικά εις διπλούν.

Αν έχει όντως αντιληφθεί με ακρίβεια το νόημα των όσων γράφω (διότι πιθανόν κάποιος θα μπορούσε να το ερμηνεύσει διαφορετικά), του λέω ότι δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να τον θίξω, για τον απλούστατο λόγο ότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά πως δεν υπήρξε ποτέ κατηγορούμενος για την υπόθεση των «στημένων αγώνων», το λεγόμενο «Koriopolis». Διαθέτω αρκετή εμπειρία και προσπαθώ να είμαι πάντα ακριβής και προσεκτικός σε όσα γράφω, χωρίς να δείχνω «αλαζονεία» και «έπαρση», όπως μου καταλογίζει. Πιστεύω ότι τα γνωρίζει αυτά και έχω την πεποίθηση ότι ακριβώς επειδή τα γνωρίζει, μου έστειλε απλώς μια διαμαρτυρία και δεν μου «τράβηξε» κατ’ ευθείαν μια αγωγή, όπως κάνουν άλλοι που έχουν τις αγωγές «ψωμοτύρι»…

Στην περίπτωση, όμως, που έχει παρερμηνεύσει τις φράσεις που χρησιμοποιώ, του λέω το εξής: Με το κείμενο αυτό, θέτω ως δεδομένο ότι η εισαγγελέας έκανε κάποιο λάθος διώκοντας ποινικά τον πατέρα του, διότι όπως αντιλήφθηκα διαβάζοντας το πόρισμα, τον κατηγορούσε για πράξεις του 2008 ή 2009 με την ιδιότητα του διαιτητή(!), κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί (άλλωστε απέστειλε και η ΕΠΟ στον εισαγγελέα σχετικό έγγραφο ότι τότε δεν ήταν διαιτητής, γι’ αυτό και ο εισαγγελέας τον απαλλάσσει). Με αυτό το δεδομένο, έθεσα δύο πιθανά σενάρια για το πού οφείλεται το λάθος, τα οποία με απλοϊκή –είναι η αλήθεια- σκέψη, μου φάνηκαν λογικά: γράφω, πως είτε η εισαγγελέας ήθελε όντως να ασκήσει δίωξη στον πατέρα του αλλά του προσάπτει λάθος κατηγορίες, ή πιθανόν να μπερδεύτηκε με τον υιό του, Ηλία, καθώς το επίμαχο διάστημα ήταν εκείνος διαιτητής και όχι ο πατέρας του. Επαναλαμβάνω, είναι ένας απλοϊκός συνειρμός, αλλά αισθάνθηκα ότι θα μπορούσε να τον κάνει οποιοσδήποτε και όχι απαραιτήτως κακοπροαίρετα.

Εξάλλου, το εν λόγω κείμενο έχει γενικότερα μια χιουμοριστική χροιά (εξ ου και το «τραβηγμένο» σχόλιό μου περί… γκαβής δικαιοσύνης), ενώ αν δεχτούμε ότι εμπεριέχει μια αιχμή, αυτή είναι εναντίον της εισαγγελέως και όχι σε βάρος του Ηλία.

Αν και μετά την εξήγηση που του δίνω, εξακολουθεί να αισθάνεται θιγμένος, του ξαναλέω –και θέλω να πιστεύω ότι το αντιλαμβάνεται πλέον- ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια πρόθεση. Άλλωστε στη συγκεκριμένη υπόθεση (που ερευνήθηκε από έμπειρους δικαστικούς), είναι προφανές ότι ουδείς λόγος υπήρξε για την με οποιονδήποτε τρόπο εμπλοκή του Ηλία Σπάθα, γι’ αυτό και δεν ήταν, δεν είναι και ούτε πρόκειται να είναι κατηγορούμενος για το "Koriopolis". Και το ξέρω εγώ καλύτερα απ’ όλους, μιας και είναι η δουλειά μου, την οποία ασκώ πάντα με ήθος και με μοναδικό σκοπό την «αχρωμάτιστη» ενημέρωση. Αν λίγο χιούμορ ή λίγος… υπερβάλλοντας ζήλος, καμιά φορά παρεξηγηθεί, τότε εδώ είμαστε να τα συζητάμε και να λύνουμε τα ζητήματα πολιτισμένα.

Δυο λόγια για τον Ηλία Σπάθα…