MENU

Χωρίς περιττούς ενθουσιασμούς και με όπλο το μεστό ποδόσφαιρο που διέκρινε την ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα της περσινής περιόδου, ο ΠΑΟΚ «έχτιζε» βήμα - βήμα τη νίκη του επί της Βασιλείας το βράδυ της Τρίτης, με στόχο να διατηρήσει το μηδέν παθητικό που ήταν δεδομένο ότι θα του εξασφάλιζε μια ρεβάνς με πολύ λιγότερο άγχος σε σχέση με την ψυχολογική κατάσταση στην οποία θα βρισκόταν οι Ελβετοί.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε εκμυστηρευτεί στους συνεργάτες του πως θεωρούσε ιδανικό σκορ το 2-0 και το είδε να γίνεται πραγματικότητα από την περίφημη ενέργεια του Πρίγιοβιτς. Αυτό που δεν μπορούσε να προβλέψει ήταν ότι θα γινόταν τριπλή καραμπόλα για να μειώσει το σκορ η Βασιλεία.

Ο Πασχαλάκης έχασε τη φάση καθώς από την σέντρα του Στόκερ η μπάλα άλλαξε πορεία μετά από επαφή στο σώμα του Μάτος και ο Κρέσπο με τη σειρά του έχασε τον Αγέτι που πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα και ανέλπιστα γκολ της καριέρας του.

Το τελικό 2-1 άφησε μια παράξενη γεύση καθώς αν το σκορ έμενε στο 2-0, η υπόθεση πρόκριση θα είχε «κλειδώσει». Ωστόσο δεν μπορώ να φανταστώ τον ΠΑΟΚ να μην σκοράρει στη ρεβάνς. Αν στην Τούμπα δημιουργούσε φάσεις με ευκολία, στην Βασιλεία θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για να παραβιάσει την αντίπαλη περίοδο, με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Θα αποφύγω να περιγράψω όσα θετικά είδα από τον Δικέφαλο το βράδυ της Τρίτης. Προτιμώ να εστιάσω σε δυο άλλα σημεία του παιχνιδιού. Στις αδυναμίες που έδειξε η αμυντική λειτουργία και στην αδικαιολόγητη επιπολαιότητα που κατέγραψα στην τελική προσπάθεια. Θεωρώ ότι αμυντικά η ομάδα θα εμφανιστεί βελτιωμένη στη ρεβάνς. Η 4αδα της άμυνας έχει δώσει εξετάσεις από πέρσι και τις έχει περάσει με άριστα.

Το τελικό σκορ, φαντάζει φτωχό σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ στην διάρκεια του αγώνα. Κι αυτό δεν έχει σχέση με το γκολ που δέχθηκε. Τι εννοώ… Τόσο ο Λημνιός όσο και ο Ζαμπά (δευτερόλεπτα πριν την αντικατάσταση του από τον Ελ Καντουρί), αλλά και ο Πέλκας θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει ή να επιλέξουν πιο δημιουργική-αποτελεσματική λειτουργία για να τελειώσουν φάσεις με την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων τους.

Μεταξύ των δυο ομάδων υπάρχει διαφορά που θα καταγραφεί και στην Ελβετία. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο έτοιμος σαν ομάδα και είναι λογικό αν αναλογιστούμε ότι με εξαίρεση των Ζαμπά, οι υπόλοιποι οδήγησαν στην προηγούμενη περίοδο την ομάδα στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και η στρατηγική που θα επιλέξει ο Λουτσέσκου, θα δώσει στην ομάδα το δικαίωμα να επιστρέψει από την Βασιλεία με την πρόκριση. Οι Ελβετοί δεν θα επιλέξουν συντηρητική τακτική στη ρεβάνς κι αυτό ακριβώς θα εκμεταλλευτεί ο Δικέφαλος για να σφραγίσει το εισιτήριο του. Όπως ακριβώς και τον Νοέμβριο του 2002 στην Ζυρίχη επί της Γκρασχόπερς.

Να… αγγίξω λίγο και την περίπτωση Ζαμπά. Ο βραζιλιάνος είμαι σίγουρος ότι θα έχει τρομερή εξέλιξη στον ΠΑΟΚ. Με εξαίρεση μια δυο κινήσεις του στην παρθενική του εμφάνιση με την φανέλα του Δικεφάλου και την ταχύτητα, δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Θα ήταν ψέμα αν έγραφα ότι με εντυπωσίασε. Λίγο όμως να νιώθεις από μπάλα, καταλαβαίνεις γιατί προκλήθηκε τόσος θόρυβος όταν έγινε γνωστό ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα.

Με σύμμαχο τον χρόνο, ο Ζαμπά θα προσαρμόζεται στα δεδομένα του ΠΑΟΚ (που δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα και την χώρα στην οποία αγωνιζόταν) και οι εμφανίσεις του θα αποτελούν πόλο έλξης για τους φιλάθλους. Όχι μόνο του ΠΑΟΚ. Κρατήστε το αυτό.

Πρόκριση στην Ελβετία - Την ξέρει την συνταγή ο ΠΑΟΚ