MENU

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν θα έχει στον 6ο όμιλο η Σίτι, η οποία βρίσκεται εμφανώς ένα τουλάχιστον σκαλί πάνω από τους υπόλοιπους. Μετά την «τεσσάρα» επί της Φέγενορντ στην πρεμιέρα, η ομάδα του Γκουαρδιόλα καθάρισε 2-0 και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Μάντσεστερ, κάνοντας 6 τους βαθμούς της και βάζοντας πλώρη για να καθαρίσει νωρίς την πρωτιά.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε και την στατιστική που θέλει τα τελευταία 37 παιχνίδια της στο Champions League να έχουν τουλάχιστον ένα γκολ, αλλά και να μην χάνει επί 10 ματς στην έδρα της. Το ματς ήταν αρκετά ανοιχτό και σε αυτό βεβαίως βοήθησε ότι οι Ουκρανοί δεν κλείστηκαν στην άμυνά αλλά προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Το κατάφεραν για αρκετή ώρα και μάλιστα κράτησαν τουλάχιστον το 0-0 μέχρι το ημίχρονο. Ωστόσο, δύο λεπτά «μέσα» στην επανάληψη ο σταθερά πιο αξιόπιστος παίκτης των «πολιτών», Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με ωραία προσπάθεια και σουτ, έπειτα από ασίστ του Σίλβα στην κόντρα.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο φινάλε ο Στέρλινγκ από κοντά, μετά από ασίστ του Μπερνάντο Σίλβα ο οποίος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιάτοφ έπιασε και πέναλτι του Αγκουέρο στο 71'.

Νάπολι – Φέγενορντ 3-1

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Νάπολι... δίδαξε ένα ακόμη μάθημα στην Φέγενορντ μετά την εντός ισοπέδωση των πρωταθλητών Ολλανδίας στην πρεμιέρα από τη Σίτι. Οι πρωτοπόροι της Serie A δεν είχαν διάθεση για πολλά πολλά και φρόντισαν να το δείξουν με το καλημέρα. Μόλις στο 7' ο Ινσίνιε ανοιξε το σκορ με δυνατό σουτ και έγινε ο 400ος Ιταλός σκοράρει στο Champions League! Παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες των Ολλανδών να επιστρέψουν στο ματς, η Νάπολι κράτησε τον έλεγχο και στο 49' καθάρισε το ματς. «Δράστης» ο Μέρτενς ο οποίος πέτυχε το 50 του γκολ στο Σαν Πάολο σε όλες τις διοργανώσεις. Στο 70', ο Βέλγος διεθνής ήταν αυτός που «έφτιαξε» το 3-0 για τον Καγιεχόν, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Ρέινα είχε πιάσει το πέναλτι του Τόορνστρα στερώντας στην ομάδα του Φαν Μπρόνκχορστ να ξαναμπεί στη διεκδίκηση τουλάχιστον του ενός βαθμού. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει απλά στο 3-1 με τον Αμραμπάτ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τη Νάπολι να παίρνει την 8η σερί νίκη στο «σπίτι» της, με έναν εντυπωσιακό απολογισμό τερμάτων μάλιστα, 3,4 ανά παιχνίδι!

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

Μάντσεστερ Σίτι 6β.

Σαχτάρ Ντόνετσκ 3β.

Νάπολι 3β.

Φέγενορντ 0β

Η επόμενη αγωνιστική:

Φέγενορντ – Σαχτάρ Ντ.

Μαν. Σίτι – Νάπολι

6ος όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0, Νάπολι – Φέγενορντ 3-1