MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
CHAMPIONS LEAGUE
Bayern Munich
BAYERN MUNICH
Atlético Madrid
ATLÉTICO MADRID
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Της το χρωστάει, μπορεί να πει κανείς, η ιστορία: το 1974 είχε φτάσει στον τελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών κι ενώ κρατούσε στα... πόδια της το τρόπαιο (κέρδιζε 0-1 την Μπάγερν), έφαγε ένα γκολ στις καθυστερήσεις της παράτασης (121΄) και το όνειρο της ανάβασης στην κορυφή της Ευρώπης έκανε, στον επαναληπτικό (4-0 οι «Βαυαροί»), φτερά.

Το ίδιο συνέβη και πρόπερσι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης: 1-0 υπέρ της για 94+ λεπτά, ισοφάριση για τους «Μερένχες» με το γκολ του Ράμος ένα δεύτερο πριν σφυρίξει τρις ο διαιτητής, παράταση, κατάρρευση και... 0/2.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως, επιστρέφει για 3η φορά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ελπίζοντας αυτή τη φορά ν' αποδειχθεί και φαρμακερή: στο Μιλάνο στις 28/5 θα πάει- όπως πάντα- με το μαχαίρι στα δόντια, με μοναδικό στόχο ν' ανέβει στην κορυφή του ευρωπαϊκού Έβερεστ και να κοιτάξει τους πάντες αφ' υψηλού.

Για να γίνει αυτό, ωστόσο, οι «Ροχιμπλάνκος» χρειάστηκε να επιβιώσουν από ένα 90λεπτο απέναντι στην σπουδαία Μπάγερν Μονάχου που θύμιζε- αν και αγωνίζονταν Ισπανοί κόντρα σε Γερμανούς- ρώσικη ρουλέτα: ο Λεναντόφσκι στο 20΄ και το 26΄ σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες ν' ανοίξει το σκορ, όμως στο 31΄ ο Τσάμπι Αλόνσο με απευθείας εκτέλεση φάουλ- κι αφού η μπάλα πρώτα κόντραρε στον Χιμένεθ- έκανε το 1-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου ματς.

//rutube.ru/play/embed/8485246

Τέσσερα λεπτά αργότερα τα πράγματα από «εξαιρετικά» πήγαν να γίνουν «ιδανικά» για τον Γκουαρντιόλα: ο Χιμένεθ φόρεσε τον μανδύα του μοιραίου, ανέτρεψε καθαρά τον Μαρτίνεθ εντός περιοχής, όμως ο Όμπλακ απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μίλερ και το σκορ δεν άλλαξε.

http://videa.hu/player?v=tNrGkyMKZwzFMpY7

Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου η εικόνα του παιχνιδιού έμεινε απαράλλαχτη- η Μπάγερν πίεζε, επιζητούσε το 2-0, όμως το καλά στημένο... λεωφορείο του «Τσόλο» δεν έλεγε να παραδώσει τις αγωνιστικές Θερμοπύλες.

https://twitter.com/atletienglish

Στο δεύτερο 45λεπτο οι συγκινήσεις ξεκίνησαν από νωρίς έναν τρελό χορό δίχως τελειωμό. Στο 54΄ ο Τόρες με ωραία κάθετη βρήκε τον Γκριεζμάν και ο Γάλλος άσος της «Ατλέτι» με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Νόιερ και έκανε το 1-1.

http://videa.hu/player?v=lMHRC2AkjvRaZ4hq

Η Μπάγερν μετά την ψυχρολουσία της ισοφάρισης φάνηκε να μην έχει άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ της, όμως μετά το 70΄ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και στο 74΄ ο Αρτούρο Βιδάλ γύρισε με το κεφάλι στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος με νέα κεφαλιά δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες.

http://videa.hu/player?v=PtY1T357vpp2EajB

Στο 83΄ ο διαιτητής Τσακίρ αποφάσισε να τα κάνει μεγαλοπρεπώς σαλάτα, όταν σε πασιφανέστατη ανατροπή του Τόρες από τον Μαρτίνεθ εκτός περιοχής έδωσε πέναλτι, με τον Νόιερ, όμως, ν' αποκρούει το σουτ του Ισπανού φορ από τα 11 βήματα και να διατηρεί το 2-1.

http://videa.hu/player?v=HMfBtttNk8BS7AdV

Εν τέλει το σκορ δεν άλλαξε και, κάπως έτσι, ο Γκουαρντιόλα δεν κατάφερε ν' αποφύγει το... Πεπ-ρωμένο του. Αποκλείστηκε για 3η σερί χρονιά στα ημιτελικά της διοργάνωσης και απέτυχε να πάρει το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά με τους Βαυαρούς.

Και, φυσικά, στον αντίποδα ο «Τσόλο» Σιμεόνε- ναι, αυτός ο «εκνευριστικός», που κλωτσάει, φωνάζει και στηρίζεται κατά 200% στην άμυνά του- έγραψε ακόμα μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο των προσωπικών του θαυμάτων: μετά το μεγαθήριο της Μπαρτσελόνα, έριξε στο καναβάτσο και την πυραυλοκίνητη Μπάγερν και έφερε τη δική του Ατλέτικο για 2η φορά την τελευταία τριετία στον τελικό του Champions League.

Στο Μιλάνο- ύστερα από το έπος της κατάκτησης του Ισπανικού πρωταθλήματος το 2014- θα επιχειρήσει να τρελάνει εαυτόν και αλλήλους ολοκληρωτικά, σηκώνοντας ψηλά στον ουρανό το υπέρτατο κύπελλο.

Είπαμε, μια του κλέφτη (των καθυστερήσεων), δυο του κλέφτη, τρεις και...

Τρεις και τον τσάκωσε ο Ντιέγκο.

Μπάγερν – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1