MENU

Ομολογουμένως, έχει περάσει το ποδόσφαιρο σε άλλη διάσταση την τελευταία δεκαετία. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί στους πολέμιους της, που την αποκαλούν Uefa-lona, υπονοώντας ότι απολαμβάνει της προστασίας της ΟΥΕΦΑ, ειδικά στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Champions League.

Η αποβολή του Φερνάντο Τόρες στο 35ο λεπτό του πρώτου προημιτελικού ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα άνοιξε ξανά την συζήτηση περί καταλανικής προστασίας, αφού οι αριθμοί λένε ότι ήταν 30ή κόκκινη κάρτα που κερδίζουν οι «μπλαουγκράνα» στην ιστορία τους Champions League, 10 περισσότερες από την Μπάγερν που ακολουθεί στην δεύτερη θέση.

Η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο «El Nino» ήταν η 5η των «ροχιμπλάνκος» στα 5 τελευταία τους επίσημα ματς απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με τους Μαδριλένους να έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Φέλιξ Μπριχ, που δεν αφορούν μόνο την συγκεκριμένη φάση, αλλά πολλές άλλες που διέφυγαν (;) της προσοχής του Γερμανού ρέφερι. Πάμε να δούμε μερικές άλλες φάσεις από το πρόσφατο παρελθόν των νοκ-άουτ παιχνιδιών της Μπαρτσελόνα που έκαναν τους αντιπάλους της να της κολλήσουν το παρατσούκλι Uefa-lona

Το πρώτο αίμα

Στην φάση των «16» του Champions League της σεζόν 2004-05, η Τσέλσι ανοίγει το σκορ στο πρώτο ματς της Βαρκελώνης, όμως με το σκορ στο 56ο λεπτό χάνει τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, που αποβάλλεται με δεύτερη κάρτα από τον Σουηδό, Άντερς Φρισκ για μαρκάρισμα στον Βίκτορ Βαλδές!

Αν η δεύτερη κάρτα του ιβοριανού είναι αυστηρή, η πρώτη που είδε στο 16ο λεπτό για μαρκάρισμα στον Μάρκες είναι εντελώς ανύπαρκτη. Η Μπαρτσελόνα μετά την αποβολή «γύρισε» το ματς (2-1) με γκολ από Ετό και Μάξι Λόπες. Ωστόσο αυτό δεν έφτανε αφού η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο με το 4-2 του επαναληπτικού παίρνει το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Θυμηθείτε τι έγινε εδώ

It’ s a fucking disgrace!

Η Τσέλσι για ακόμα μία φορά πετυχαίνει την Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά στους ημιτελικούς του Champions League της σεζόν 2008-09. Οι Άγγλοι παίρνουν το 0-0 στην Βαρκελώνη και με γκολ του Εσιέν από το 9ο λεπτό προηγούνται με 1-0 και από εκείνη την ώρα ξεκινούν να παίζουν με το ρολόι.

Ωστόσο, πέφτουν πάνω στην εχθρική διαιτησία του Νορβηγού Τομ Χένινγκ Έβρεμπο, ο οποίος λέει «όχι» στις 4 (!) περιπτώσεις που οι μπλε ζητούν πέναλτι!

Ο Αντρές Ινιέστα πετυχαίνει το γκολ της πρόκρισης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά το τέλος του ημιτελικού (1-1) ο εκτός εαυτού Ντιντιέ Ντρογκμπά την πέφτει και πάει καροτσάκι τον Νορβηγό ρέφερι, επαναλαμβάνοντας την ιστορική φράση «It’ s a fucking disgrace!»

Πάλι με Μουρίνιο!

Η Ίντερ κερδίζει τον πρώτο ημιτελικό του Champions League της σεζόν 2009-10 με 3-1, όμως η αποστολή της στο «Καμπ Νόου» προμηνύεται δύσκολη. Γίνεται ακόμα δυσκολότερη, όταν μόλις στο 28ο λεπτό, ο Βέλγος Ντε Μπλέκερε αποβάλλει με δεύτερη κάρτα τον Τιάγκο Μότα, ο οποίος κατηγορεί τον Σέρχιο Μπούσκετς για θεατρινίστικο πέσιμο.

Το ματς γίνεται ροντέο, όμως η Ίντερ με τον Σαμουέλ Ετό σε ρόλο αριστερού μπακ χάνει μόνο 1-0 και παίρνει την πρόκριση στον τελικό του Champions League, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να μπουκάρει στο γήπεδο για γύρο του θριάμβου, στην πιο μάγκικη (όπως ο ίδιος την έχει χαρακτηρίσει) πρόκριση του.

Την… άκουσε ο Φαν Πέρσι!

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Άρσεναλ στην φάση των «16» του Champions League και βρίσκεται μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού, αφού οι Λονδρέζοι που έχουν πάρει το πρώτο ματς με 2-1, έχουν μόλις ισοφαρίσει σε 1-1 στις αρχές της επανάληψης με αυτογκόλ του Μπούσκετς.

Ωστόσο, εκεί έρχεται το σφύριγμα που αλλάζει όλη την εικόνα του ματς. Ο Ελβετός Μπουζάκα εξαντλεί την αυστηρότητα αποβάλει με δεύτερη κάρτα στο 56ο λεπτό τον Φαν Πέρσι επειδή δεν άκουσε σφύριγμα του για οφσάιντ και συνέχισε την φάση!

Οι Καταλανοί εκμεταλλεύονται το αριθμητικό πλεονέκτημα φτάνουν το σκορ στο 3-1 και αφήνουν τον Φαν Πέρσι να κάνει καταπελτικές δηλώσεις για την διαιτησία.

Ξανά με Μουρίνιο!

Στον πρώτο ημιτελικό του Champions League για την σεζόν 2010-11, η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα και ο Ζοσέ Μουρίνιο επιστρατεύει αρκετό ξύλο για να σταματήσει τους Καταλανούς.

Με το ματς να κυλάει στο 0-0, ο Γερμανός διαιτητής Σταρκ αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον Πέπε για μαρκάρισμα του στον Ντάνι Άλβες, που οριακά σφυρίζεται φάουλ. Οι Μαδριλένοι καταρρέουν, χάνουν με 0-2 και στην θρυλική συνέντευξη τύπου που ακολουθεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, αναρωτιέται δημόσια για ποιο λόγο οι διαιτητές ευνοούν μόνιμα στην Ευρώπη την Μπαρτσελόνα.

Τα παράπονα του Σιμεόνε!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει ανοίξει το σκορ με γκολ του Φερνάντο Τόρες, όμως ο Ισπανός επιθετικός αποβάλλεται στο 35ο λεπτό με συζητήσιμη δεύτερη κάρτα, που αλλάζει την ροή του ματς. Η Μπαρτσελόνα γυρίζει τον πρώτο προημιτελικό στην επανάληψη (2-1), όμως οι «ροχιμπλάνκος» φωνάζουν για την διαιτησία του Μπριχ, εστιάζοντας τα παράπονα τους όχι μόνο στην αυστηρή αποβολή, αλλά σε κόκκινη που χαρίστηκε στον Λουίς Σουάρες για εκτός φάσης χτύπημα στον Χουανφράν, για νέο χτύπημα του Ουρουγουανού στον Φιλίπε Λουίζ, αλλά και σε κάρτα που χαρίστηκε στον Μπούσκετς και θα τον έστελνε κι αυτόν στα αποδυτήρια!

https://www.youtube.com/embed/3rmu2p4SS6U
Γιατί την λένε… Uefa-lona; (vids)