MENU

Η Αϊντχόφεν με το 0-0 του πρώτου αγώνα στην Ολλανδία είχε μείνει ζωντανή στην υπόθεση πρόκρισης, αν και ο Φιλίπ Κοκού γνώριζε πως η ρεβάνς στο «Καλδερόν» μόνο εύκολη δεν θα ήταν, ενώ δήλωσε πως δεν βλέπει να υπάρχει και πάλι λευκή ισοπαλία. Τελικά η PSV διέψευσε και τον προπονητή της και άντεξε μέσα στη Μαδρίτη στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Παρά το 0-0 ο ρυθμός του ματς ήταν εξαιρετικός, φάσεις υπήρχαν και από τις δύο πλευρές με τους Ολλανδούς να είναι συγκεντρωμένοι αμυντικά και να ξεπερνάνε τις δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτή που δημιουργήθηκε στο 15΄ με το τετ α τετ του Γκρίσμαν και την επέμβαση του Ζετ. Το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα της Αϊντχόφεν, η οποία και εκείνη θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ πριν το ημίχρονο, χωρίς βέβαια να τα καταφέρνει.

Στην επανάληψη το γκολ δεν ήρθε, αλλά οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Στο 58΄ το πλασέ του Λοκάντια βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια ο Ντε Γιονγκ δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Όμπλακ, με τον Φελίπε Λουίς να διώχνει τον κίνδυνο.

Η Ατλέτικο δεν έβρισκε τους χώρους, όμως στο τελευταίο 10λεπτο αύξησε την πίεσή της και το διαγώνιο σουτ του Τόρες στο 86΄ απέκρουσε ο Ζετ και την μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει στο δοκάρι!

Τα 90΄+3' έληξαν και η πρόκριση θα παιζόταν στην παράταση, αλλά ούτε εκεί οι δύο ομάδες κατάφεραν να βρουν δίχτυα με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στα πέναλτι.

Στη διαδικασία των πέναλτι μπήκαν... όλα, μέχρι όμως το 14ο. Τότε ήταν η σειρά του Νάρσινγκ, το σκορ 7-7 και αν ευστοχούσε θα μετέφερε ξανά το άγχος στην Ατλέτικο. Ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ και στη συνέχεια ο Χουανφράν δεν άφησε την ευκαιρία, ευστόχησε και έστειλε τους Μαδριλένους στα προημιτελικά του Champions League θυμίζοντας την περυσινή σεζόν, όπου και πάλι η ομάδα του Σιμεόνε χρειάστηκε τα πέναλτι προκειμένου να αποκλείσει την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Τα πέναλτι

0-1 Εύστοχο Φαν Χίνκελ (Αϊντχόφεν)

1-1 Εύστοχο Γκριζμάν (Ατλέτικο)

1-2 Εύστοχο Γκουαρδάδο (Αϊντχόφεν)

2-2 Eύστοχο Γκάμπι (Ατλέτικο)

2-3 Εύστοχο Πρόπερ (Αϊντχόφεν)

3-3 Εύστοχο Κόκε (Ατλέτικο)

3-4 Εύστοχο Μπρούμα (Αϊντχόφεν)

4-4 Εύστοχο Σαούλ (Ατλέτικο)

4-5 Εύστοχο Μορένο (Αϊντχόφεν)

5-5 Εύστοχο Τόρες (Ατλέτικο)

5-6 Eύστοχο Λεστιέν (Αϊντχόφεν)

6-6 Εύστοχο Χιμένες (Ατλέτικο)

6-7 Εύστοχο Αρίας (Αϊντχόφεν)

7-7 Εύστοχο Φελίπε Λουίς (Ατλέτικο)

7-7 Δοκάρι Νάρσινγκ (Αϊντχόφεν)

8-7 Εύστοχο Χουανφράν (Ατλέτικο)

http://www.youtube.com/embed/lJDiPNSJ9UI?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Ατλέτικο - Αϊντχόφεν 0-0 (8-7 πέναλτι)