MENU

Επειδή έμαθα πως επειδή ο Ολυμπιακός άρπαξε τα τρία από τον Ζιρού η Τσεχία μας παίρνει μάλλον την 13η θέση και έτσι δυσκολεύουν τα πράγματα για τις Ελληνικές ομάδες θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Του χρόνου που η ΑΕΚ επιστρέφει στην Ευρώπη αλλά και τα επόμενα χρόνια ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ αρκεί να ζούμε βραδιές σαν την χθεσινή. Μια βραδιά χαράς για όσους Ελληνες αγαπάνε το κανονικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο που ο Φορτούνης πέφτει μόνος του μέσα στην περιοχή στο έβδομο λεπτό και τρώει κίτρινη κάρτα αντί να πάρει το πέναλτι που θα του έδιναν οι περισσότεροι διαιτητές της ΚΕΔ είναι η παρηγοριά για εκατομμύρια ανθρώπους που βλέπουν 20 χρόνια το Ελληνικό ποδόσφαιρο να ξεφτιλίζεται για χάρη μίας ομάδας. Που 20 χρόνια πηγαίνει όπως πηγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν έχει καταφέρει ποτέ ούτε αυτό που έκανε ο μέγας ΑΠΟΕΛ που έχει περάσει στους 8 από την πρώτη χρονιά που μπήκε στους ομίλους.

Η εξήγηση είναι απλή. Την είδαμε χθες στο έβδομο λεπτό. Είναι πολύ δύσκολο για οποιοδήποτε παίκτη να μπορέσει να παίξει σε δύο παράλληλους κόσμους όπως απαιτεί ο καθένας. Ο Φορτούνης έχοντας συνηθίσει από τον κόσμο που ο διαιτητής σφυρίζει ανάλογα με την φανέλα που… πέφτει μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στον κόσμο που ο διαιτητής σφυρίζει ότι βλέπει και τα λάθη είναι ανθρώπινα. Ετσι χθες δεν δόθηκε το πέναλτι και ήρθε η καλύτερη ομάδα, έβαλε την μπάλα κάτω, κι ας της έλειπαν οι μισοί παίκτες, έβαλε τρία γκολάκια και σχόλασε ο… γάμος. Αλλά και χειρότερη να ήταν η Αρσεναλ θα είχε δικαίωμα να νικήσει. Οπως κι ο Ολυμπιακός κι ας έχει τόσο μικρότερο μπάτζετ από την Αρσεναλ. Κανείς δεν του είπε επένδυσε πρώτα και μετά να έχεις απαιτήσεις. Του είπαν παίξε κι αν μπορείς νίκα. Το έκανε στην Αγγλία. Χθες απλά η τάξη αποκαταστάθηκε. Και όλα έγιναν τόσο… σατανικά. Εκείνο το βράδυ που η Αρσεναλ νίκησε το θηρίο της Μπάγερν στάλθηκε το σήμα. Πως όλα θα παιζόταν της Αγίας Αννας, μεγάλη η χάρη της. Κι ο Πάρντο στο 90 με την Ζάγκρεμπ το έκανε ακόμη καλύτερο γιατί η Αρσεναλ δεν πέρναγε με ένα απλό γκολ. Χρειαζόταν δύο. Εβαλε τρία. Το είχαν πιστέψει όσο ποτέ και λογικό ήταν γιατί πήγαιναν για τέσσερα αποτελέσματα. Δεν ήταν αρκετά. Και έτσι το όμορφο Καραϊσκάκη όμορφα άδειασε πριν την ώρα του. Και είπαμε. Δεν τρέχει τίποτα. Να παίζουν όλες οι ΕΛληνικές ομάδες προκριματικά από τον Ιούνιο. Αρκεί να έρχεται η τιμωρία.

Ο μεγάλος Ολιβιέ Ζιρού έγινε ο Χριστουγεννιάτικος ήρωας όσων αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο. Και τώρα ο Ολυμπιακός μπορεί να συνεχίσει τα… ρεκόρ του. Εδώ που όλοι οι διαιτητές που απόλαυσαν την βραδιά με την Μπάγερν από την σουίτα του Καραϊσκάκη σοκαρίστηκαν με την απόφαση του Ιταλού, δεν τον γράφω συνάδελφο τους γιατί θα τον… προσβάλω, στο 7 και θα περιμένουν την πρώτη ευκαιρία για να αποδείξουν πως αυτά τα πέναλτι… δίνονται. Οταν παίζει η ομάδα που ξεφτίλισε το Ελληνικό πρωτάθλημα για να το κατακτήσει…

Θέλω να παίζουμε προκριματικά από τον… Ιούνιο