MENU

Το «ερυθρόλευκο» τρένο δεν σταμάτησε ούτε απέναντι στη Ντιναμό. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας... κατατρόπωσαν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τους Κροάτες κι αυτή τη φορά μάλιστα με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Με ανατροπή και... κόντρα την τύχη, αφού είχαν χαμένο πέναλτι. Η τρίτη διαδοχική νίκη των Πειραιωτών είναι πλέον γεγονός, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχαν προηγηθεί τα δύο μεγάλα διπλά σε Λονδίνο και Ζάγκρεμπ, που φέρνουν πλέον την ομάδα του Σίλβα αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν μία επίδοση που είχε καταφέρει στο παρελθόν μόνο ο Παναθηναϊκός και μάλιστα δύο φορές. Πιο πρόσφατη ήταν τη σεζόν 2008-09, όταν το Τριφύλλι μπήκε από τον 2ο προκριματικό στους ομίλους, κι αφού μάζεψε μόλις ένα βαθμό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ξεκινώντας με δύο διαδοχικές ήττες (Ίντερ 0-2, Ανόρθωση 3-1, Βέρντερ 2-2), έφυγε με θριαμβευτικό διπλό από τη Βρέμη (0-3), «άλωσε» την έδρα της Ίντερ (0-1) του Μουρίνιο κι επικράτησε με 1-0 της Ανόρθωσης εντός έδρας. Οι «πράσινοι» κατάφεραν έτσι με δέκα βαθμούς στο ενεργητικό τους να προκριθούν στους «16», όπου κι αποκλείστηκαν από τη Βιγιαρεάλ (1-1, 1-2).

Η προηγούμενη ήταν την περίοδο 2001-02, όταν ξεκίνησε τη διοργάνωση με 3/3 νίκες, παίρνοντας διπλό επί της Σάλκε (0-2) κι επικρατώντας εντός έδρας των Μαγιόρκα (2-0) κι Άρσεναλ (1-0). Στη συνέχεια οι «πράσινοι» πανηγύρισαν και τέταρτη νίκη, περνώντας... αέρα στους «16» κι από εκεί στους «8», πριν αποκλειστούν από τη Μπαρτσελόνα.

Ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό με 3/3 στο Τσάμπιονς Λιγκ