MENU

Ο Ολυμπιακός έκανε πρεμιέρα στους φετινούς ομίλους του Champions League φιλοξενώντας την Μπάγερν Μονάχου στο «Καραϊσκάκης», όπου ηττήθηκε με 3-0.

Η είδηση δεν ήταν η ήττα των ερυθρόλευκων από μια ανώτερη ομάδα, αλλά ότι αγωνίστηκαν με μόλις έναν Ελληνα ποδοσφαιριστή στη βασική τους σύνθεση.

Δέκα εθνικότητες σε μια 11άδα!

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα είχε στους πρώτους 11 τον Δημήτρη Σιόβα με τους υπόλοιπους 10 να κατάγονται από την Ισπανία (Ρομπέρτο), το Μαρόκο (Ντα Κόστα), τη Γαλλία (Μαζουακού), την Αργεντινή (Καμπιάσο, Τσόρι), την Ελβετία (Κασάμι), τη Νορβηγια (Ομάρ), τη Βραζιλία (Σαλίνο), την Κολομβία (Πάρντο) και τη Νιγηρία (Ιντέγε).

Δηλαδή 10 διαφορετικές εθνικότητες! Ο Πύργος της Βαβέλ στο Φάληρο! Στον πάγκο στην αναμέτρηση με την Μπάγερν υπήρχαν άλλοι τρεις Έλληνες. Ο Κώστας Φορτούνης που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Στέφανος Καπίνο και ο νεαρός αμυντικός Πραξιτέλης Βούρος.

Πάντως, κάτι τέτοιο είναι λογικό να συμβεί αφού οι Πειραιώτες έχουν δηλώσει μόνο έξι Έλληνες στη φετινή λίστα τους στο Champions League. Ποιοι είναι αυτοί; Ο Στέφανος Καπίνο, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Δημήτρης Σιόβας, ο Πραξιτέλης Βούρος, ο Κώστας Φορτούνης και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Αξιοσημείωτο είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» δήλωσαν μόλις 22 παίκτες, από τους 25 που δίνει το δικαίωμα η UEFA.

Με δύο Έλληνες πέρσι....

Πάντως, ο Ολυμπιακός δεν έχει ξανά παίξει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη με μόλις έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή στη βασική του 11άδα. Ακόμα και πέρσι, όλα τα ματς των ομίλων του Champions League με Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάλμε τα έπαιξε με δύο Έλληνες. Τον Γιάννη Μανιάτη και τον Κώστα Μήτρογλου. Και τα έξι παιχνίδια!

Όσον αφορά σε αυτά του Europa League με την Ντνίπρο είχε στο ματς στο Καραϊσκάκης τον Σιόβα και τον Μήτρογλου στους βασικούς, ενώ στο ματς της Ουκρανίας προστέθηκε και ο Μανιάτης για να συμπληρώσουν τριάδα Ελλήνων.

Με τον Σιόβα μόνο κόντρα στον Πλατανιά

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έπαιξε με την Μπάγερν έχοντας μόλις έναν Έλληνα στη σύνθεση του, αλλά το ίδιο έπραξε λίγες μέρες νωρίτερα. Συγκεκριμένα, στις 12 Σεπτεμβρίου απέναντι στον Πλατανιά για την 3η αγωνιστική της Super League ο Δημήτρης Σιόβας ήταν το μοναδικό εγχώριο προϊόν στην 11άδα των ερυθρόλευκων.

Στην πρεμιέρα με τον Πανιώνιο ο Μάρκο Σίλβα είχε δώσει φανέλα βασικού σε τρεις Έλληνες παίκτες (Σιόβας, Μπουχαλάκης, Φορτούνης), ενώ την 2η αγωνιστική απέναντι στο Λεβαδειακό ο Μπουχαλάκης άφησε τους άλλους δύο μόνους τους...

Ποτέ ξανά με έναν Έλληνα στην 11άδα!