MENU

Στις 15 Μαΐου ο Γιόακιμ Λεβ θα ανακοινώσει την αποστολή της εθνικής ομάδας της Γερμανίας για το Μουντιάλ. Σε κάθε άλλη χρονική στιγμή, το πρώτο όνομα που θα ήταν στη λίστα του προπονητή της «νάσιοναλμανσαφτ» θα ήταν αυτό που τερματοφύλακα της Μπάγερν.

Ωστόσο ο Νόιερ... αγνοείται εδώ και σχεδόν 200 ημέρες, δηλαδή από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν τραυματίστηκε και στη συνέχεια υπεβλήθη σε επέμβαση για να αντιμετωπιστει το πρόβλημα στο μετατάρσιου του αριστερού ποδιού του.

Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση είχε προσδιοριστεί για τον Ιανουάριο, αμέσως μετά τη χειμερινή διακοπή στη Μπούντεσλιγκα. Ο Νόιερ όχι μόνο δεν έχει γυρίσει στα γήπεδα, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο πια αν θα προλάβει να αγωνιστεί πριν από την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν και αν, κατά συνέπεια, θα μπορέσει να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Είναι προφανές ότι κάτι τρέχει με τον 31χρονο τερματοφύλακα, ωστόσο ουδείς μπορεί να πει με συγουριά τι συμβαίνει.

«Ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμος να αρχίσει τις προπονήσεις στις αρχές Απριλίου» είπε, προ ημερών, ο προπονητής της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες. «Είμαστε αισιόδοξοι.

Θα παίξει ξανά με τη Μπάγερν φέτος και θα είναι παρών στο Μουντιάλ» διαβεβαίωσε ο Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε, ενώ άλλοι παράγοντες των Βαυαρών ισχυρίζονται ότι ίσως καταφέρει να παίξει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αν βέβαια η ομάδα φτάσει μέχρι εκεί.

Ο ίδιος ο Νόιερ δεν λύνει το «μυστήριο» σχετικά με το τι του συμβαίνει. Λέει ότι είναι καλά και ότι αυτή τη στιγμή το σώμα του είναι στο 80%. Του απομένει λίγο ακόμα για να να είναι σε θέση να γυρίσει στις προπονήσεις.

O Λεβ δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο η Γερμανία να ταξιδέψει στη Ρωσία χωρίς τον Νόιερ. Τον θεωρεί απαραίτητο, ακόμα και αν δεν έχει αγωνιστεί στο μεγαλύτερο κομμάτι της φετινής σεζόν.

Τα προβλήματα του 31χρονου πορτιέρο άρχισαν πριν από περίπου ένα χρόνο όταν τραυματίστηκε στον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Επέστρεψε στις αρχές της φετινής σεζόν και τρεις εβδομάδες αργότερα τέθηκε εκ νέου νοκ άουτ, αυτή τη φορά για αρκετά πιο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Λεβ δεν τον κάλεσε σε κάποια φιλικά το περασμένο καλοκαίρι κάτι που προκάλεσε την ενόχλησή του, ωστόσο αποδείχθηκε ότι ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός λειτούργησε σαφώς προνοητικά σε μια προσπάθεια να γλιτώσει τον παίκτη από ενδεχόμενη υποτροπή αν επέστρεφε πριν ολοκληρωθεί η αποθεραπεία του.

Ούτε η εθνική ομάδα ούτε η Μπάγερν είναι διατεθειμένες να ρισκάρουν την επιστροφή του Νόιερ αν δεν είναι απολύτως καλά. Ωστόσο, οι αμφιβολίες παραμένουν. «Από όσο μπορώ να ξέρω, τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στην συμμετοχή μου στο Μουντιάλ» είπε ο ίδιος τον περασμένο Δεκέμβριο. Η κλεψύδρα, ωστόσο, αδειάζει.

Η Γερμανία θα ήθελε στην Ρωσία να επαναλάβει τον θρίαμβο της Βραζιλιάς. Η «νάσιοναλμανσαφτ» είναι πάντα στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά μπορεί να τα καταφέρει είτε χωρίς τον Νόιερ είτε με τον Νόιερ, ο οποίος δεν θα έχει παίξει σχεδόν καθόλου επί πολλούς μήνες;

Κάτι τρέχει με τον Μάνουελ Νόιερ...