Οι Βεστφαλοί με το Σωκράτη Παπασταθόπουλο βασικό και αρχηγό αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 3' άνοιξαν το σκορ με μία εξαιρετική έμπνευση του Γιαρμολένκο ο οποίος με τακουνάκι έδωσε προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους» πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ με την γερμανική ομάδα στο εγχώριο πρωτάθλημα.
Μετά το αρχικό σοκ, η Άουγκσμπουργκ σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι, έδειξε επιθετικές πρωτοβουλίες και δικαιώθηκε άμεσα. Στο 11' ο Καϊούμπι με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μαξ έφερε το ματς στα ίσια.
Η Ντόρτμουντ ωστόσο ήθελε να κλείσει προηγoύμενη και τα κατάφερε με τον Σίνζι Καγκάβα στο 23' να σημειώνει το 1-2 και με αυτό τον τρόπο να ολοκληρώνεται ένα πρώτο 25λεπτο με τρία γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Άουγκσμπουργκ πλησίασε πλησίασε σε πολλές περιπτώσεις στην ισοφάριση, αλλά ο Μπίρκι κρατούσε το προβάδισμα για την ομάδα του Πίτερ Μπος. Μάλιστα, στο 80ο λεπτό ο Ομπαμεγιάνγκ είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη αλλά αστόχησε σε πέναλτι με εκτέλεση πανένκα που υποδείχθηκε κατόπιν υπόδειξης από το βίντεο.
Η Ντόρτμουντ τελικά δεν το «πλήρωσε» και στο φινάλε του παιχνιδιού πήρε μια αγχωτική νίκη με 2-1 που την διατηρεί στην κορυφή και τους 19 βαθμούς. Δεν αγωνίστηκε ο Σταφυλίδης.
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Στουτγκάρδη 2-1
Με «μπάζερ μπίτερ» του Χάλερ η Άιντραχτ πήρε σημαντικό τρίποντο κόντρα στην Στουτγκάρδη. Η ομάδα της Φρανκφούρτης έλεγχε το παιχνίδι, κέρδιζε με 1-0 χάρη στο Ρέμπιτς (42') αλλά η ισοφάριση του Τερόντε στο 61' και η αποβολή του Φαλέτ άλλαξε τα δεδομένα.
Εντέλει, στο 93' ο Χάλερ έδωσε σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του Νίκο Κόβατς που ανέβηκε στους δέκα βαθμούς.
Βόλφσμπουργκ - Μάιντς 1-1
Ο Μάρτιν Σμιντ αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του Μάιντς αλλά η Βόλφσμπουργκ δεν κατόρθωσε να πάρει το τρίποντο παρά την αρκετά καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται. Οι «λύκοι» προηγήθηκαν με τον Γκιλαβογκί στο 55', ισοφάρισε ο Γιοσινόρι στο 74ο λεπτό. Ισόβαθμες στους επτά πόντους οι δύο ομάδες που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την «ουρά» της βαθμολογίας.
Γκλάντμπαχ - Αννόβερο 2-1
Το αήττητο του Αννόβερου έσπασε η Γκλάντμπαχ, που με πέναλτι στα «χασομέρια» επέστρεψε στις νίκες σε ένα επεισοδιακό φινάλε. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 67' με τον Ματίας Γκίντερ, αλλά ο πολύπειρος Αυστριακός Χάρνικ ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα για την ομάδα του Μπράιτεναϊτερ.
Τα πάντα ωστόσο ανατράπηκαν στο 94' όταν με την βοήθεια της τεχνολογίας η Μπορούσια κέρδισε πέναλτι το οποίο ο Θόργκαν Αζάρ μετέτρεψε σε γκολ για τα «πουλάρια» που έφτασαν τους οκτώ πόντους.