Όταν παίζει με τέτοιο τρόπο και κάνει το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» να… κατηφορίζει πιθανώς και να είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Η Ντόρμτουντ απέδειξε ότι διάγει περίοδο τρελής φόρμας και με το απίστευτο 6-2 επί της ταλαίπωρης Μπάγερ Λεβερκούζεν έστειλε μήνυμα στην Μπενφίκα ενόψει του επαναληπτικού για το Champions League.
Οι Βεστφαλοί που είναι σε καλά φεγγάρια (πετούσαν στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια με Φράιμπουργκ και Βόλφσμπουργκ) είχαν σε δαιμονιώδη μέρα το δίδυμο Ντεμπελέ - Ομπαμεγιάνγκ, οι οποίοι έκαναν την άμυνα των φιλοξενουμένων να χρειάζεται… ασπιρίνες.
Ο Ντεμπελέ είπε την πρώτη κουβέντα (6’, 1-0), με τον Γκαμπονέζο επιθετικό να παίρνει την σκυτάλη και να σκοράρει τα δύο επόμενα (27’, 69’), που ξεκίνησαν από ενέργειες του Ντεμπελέ.
Η ομάδα του Ρότζερ Σμιντ που δεν θα πρέπει να αισθάνεται πια πολύ άνετα στον πάγκο της Μπάγερ, είχε σε εξαιρετική μέρα τον Βραζιλιάνο Βέντελ που σέρβιρε το 2-1 στον Φόλαντ (48’) και μείωσε σε 3-2 με υπέροχο φάουλ (74’), όμως στο τέλος το πράγμα ξέφυγε.
Η Ντόρτμουντ έστησε το δικό της πάρτι και με σκόρερ τους Πούλισιτς (77’), Σίρλε (85’ πεν.) και Γκαμεϊρό έδωσε ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου στο χορταστικό 6-2.
Η Χόφενχαϊμ ντύθηκε Ντόρτμουντ
Στο ίδιο μοτίβο με την Ντόρτμουντ κινήθηκε και η Χόφενχαϊμ που έφτασε στην πιο επιβλητική νίκη της σεζόν, σε ένα ματς που έδειχνε να στραβώνει επικίνδυνα. Μπορεί οι γηπεδούχοι να προηγήθηκαν με γκολ του Ρούντι (17’), όμως η Ίνγκολσταντ γύρισε το παιχνίδι σε 1-2 με σκόρερ τους Κοέν (38’) και αυτογκόλ του Σίλε (60’).
Ωστόσο, ξαφνικά έβρεξε γκολ. Μέσα σε μισή ώρα, η Χόφενχαϊμ σκόραρε τέσσσερις φορές με τους Σάλαϊ (62’, 79’), Κράαριτς (77’) και Χούμπνερ (88’) κι έφτασε στο απίστευτο 5-2 που την διατηρεί στην τέταρτη θέση, μόλις δύο πόντους πίσω από την Ντόρτμουντ.