MENU

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην Μπάγερν και την Ντόρτμουντ. Οι Βαυαροί μπορούν να αγοράζουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν, από όποιον θέλουν. Μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν upgrade σε όλες τις θέσεις και συνάμα να αποδυναμώνουν τον εκάστοτε αντίπαλο τους. Την ώρα που η Ντόρτμουντ βλέπει τον Τσίρο Ιμόμπιλε που αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να ζεσταίνει τον πάγκο ή την εξέδρα, ο Πολωνός επιθετικός κάνει ήδη την διαφορά στην Βαυαρία. Μπορεί να έλειπαν ο Ρόμπεν κι ο Ριμπερί, αλλά μία κεφαλιά του «Λέβα» (38’) ήταν αρκετή ώστε η Μπάγερν να φύγει νικήτρια από την Βεστφαλία (0-1) και να αυξήσει στους 32 βαθμούς την διαφορά από την Μπορούσια Ντόρτμουντ που τρέχει να προλάβει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Δεν το είπε για να πικράνει τους παλιούς του φίλους: «Μπορεί να φαίνεται ότι σκοράρω λιγότερο, αλλά στην Μπάγερν έχω γίνει καλύτερος ποδοσφαιριστής», είπε ο Πολωνός επιθετικός, ο οποίος μαζί με τον Πεπ Γκουαρντιόλα ξαναμαθαίνει το ποδόσφαιρο. Τώρα τελευταία έχει αρχίσει να καταλαβαίνει και τι ζητάει ο Καταλανός από αυτόν. Τα 7 γκολ στα ισάριθμα τελευταία ματς της Μπάγερν μαρτυρούν πολλά. Η Μπάγερν ήταν απόλυτα ρεαλίστρια στο πρώτο μέρος, όπου με κυνισμό (και άριστα στημένο 3-5-2) έσβησε την φούρια της Ντόρτμουντ, η οποία δεν έκανε φάση. Σε μία καλά οργανωμένη κόντρα (38’), μπορεί ο Βάιντενφελερ να απέκρουσε το τετ-α-τετ με τον Μίλερ, όμως ο Λεβαντόφσκι ήρθε σαν τρέιλερ για να κάνει με κεφαλιά το 0-1.

Ούτε στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Μπορεί η στατιστικά να λέει ότι η Μπορούσια έκανε 15 τελικές (έναντι 7 της Μπάγερν), όμως μόνο 2 πήγαν προς την αντίπαλη εστία. Σε μία από αυτές (88’) ο Νόιερ κυριολεκτικά έβγαλε την μπάλα μέσα από την εστία του με εκπληκτικό τρόπο σε φάουλ του Ρόις, κρατώντας το 0-1. Στα κέρδη για την Μπάγερν, η επιστροφή του Τιάγκο Αλκάνταρα μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας, κάτι που προσθέτει ακόμα ένα όπλο στην φαρέτρα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Λεβαντόφσκι ανοίγει το σκορ για την Μπάγερν

https://vine.co/v/OldBY3bYEMd/embed/simple

Ο Νόιερ με απίστευτη απόκρουση στο τέλος κρατάει την νίκη για τους Βαυαρούς

https://vine.co/v/OldwQr9hWmh/embed/simple
Ο «Λέβα» έκανε την διαφορά! (vids)