MENU

1. Ο Σωκράτης και οι άλλοι…

Γίνεται να περπατήσεις στους δρόμους της Γερμανίας και να μην ακούσεις μια καλημέρα; Δε γίνεται! Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο και εξίσου έντονο είναι και οι… ποδοσφαιρικοί εκπρόσωποι στην Bundesliga. Μπορεί να μην μεσουρανούν, όπως γινόταν την προηγούμενη δεκαετία που ο Έλληνας παίκτης και ειδικά επιθετικός ήταν trendy για τις γερμανικές ομάδες, ωστόσο παραμένουν μια σταθερή αξία. Και πώς να γίνει διαφορετικά όταν έχουν για σημαιοφόρο τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ο 28χρονος αμυντικός ξεκινάει για την τέταρτη συνεχόμενη σεζόν του στο κέντρο της άμυνας της Ντόρτμουντ και φέτος έχει ένα ρόλο παραπάνω. Πρέπει να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής της Μπορούσια, μετά τη μεταγραφή του Ματς Χούμελς και απαλλαγμένος από το οποιοδήποτε άγχος συμβολαίου (υπέγραψε επέκταση ως το 2019 τον Οκτώβριο του 2015) να κάνει τη σεζόν της καριέρας του!

Κοντά στον Sokratis, υπάρχουν τέσσερις ακόμα Έλληνες, πενιχρός αριθμός σε σχέση με το κοντινό παρελθόν. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ψάχνει – επιτέλους – μια χρονιά χωρίς ατυχίες για να επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο. Πέρυσι κατόρθωσε να παίξει σε 31 ματς συνολικά με την Λεβερκούζεν, νούμερο συμμετοχών που είχε να δει από το 2011-12 και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη τύχη και πολλή υγεία ώστε να γίνει εκ νέου ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο μιλούσε η Γερμανία. Είναι, εξάλλου, μόλις 24 ετών ακόμα!

Τι άλλο περιμένουμε από τους Έλληνες; Τον Κώστα Σταφυλίδη να παίρνει συμμετοχές στην Άουγκσμπουργκ, χωρίς να είναι βασικός, τον συμπαίκτη του Γιάννη Γκέλιο αν είναι τυχερός να μπαίνει καμιά φορά στην αποστολή, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Θάνο Πέτσο. Ο 25χρονος ομογενής μετά από τρία χρόνια στην Αυστρία επέστρεψε στην Γερμανία και βρήκε συμβόλαιο στη Βέρντερ Βρέμης.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ: Ο Γιάννης Γκέλιος έχει συζητήσει πολλάκις στο παρελθόν με ελληνικούς συλλόγους. Έχει φτάσει κοντά να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή και του ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι ουδέποτε έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα.

2. Ληστεία αλά ιταλικά…

Η Μπάγερν Μονάχου είναι από μόνη της ένας λόγος να παρακολουθήσεις Bundesliga. Η Μπάγερν με προπονητή τον Κάρλο Αντσελότι είναι διπλός λόγος και για όσους αγαπούν λίγο παραπάνω την ίντριγκα η Μπάγερν μετά τον Πεπ Γκουαρντιόλα – που εκτιμήθηκε αλλά δεν αγαπήθηκε στο Μόναχο – είναι ένα τέλειο τρίγωνο. Σαν τα τριγωνάκια που ήθελε να βλέπει ο Ισπανός τεχνικός στο γήπεδο και τα οποία πήρε μαζί του στο Μάντσεστερ. Ο Ιταλός που τον διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία του βαυαρικού συλλόγου, ξεκίνησε κυνικά την πορεία του. Κατέκτησε το Super Cup απέναντι στην Ντόρτμουντ με νίκη 2-0 και έφτασε στον 14ο τίτλο της καριέρας του!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια ο Γκουαρντιόλα απέτυχε να κατακτήσει το τρόπαιο και ήδη οι οπαδοί της Μπάγερν εύχονται να είναι προμήνυμα και για το έτερο τρόπαιο που δεν μπόρεσε να πάρει ο Πεπ: Το Champions League! Ο Κάρλο Αντσελότι θεωρείται από τους πλέον πετυχημένους προπονητές της γενιάς του, o μόνος που έχει κατακτήσει τρία Champions League και από τους λίγους που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο σε κάθε χώρα που έχει εργαστεί (σ.σ. Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία και τώρα Γερμανία).

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ: O Κάρλο Αντσελότι δεν έχει χάσει ποτέ ως αντίπαλος της Μπάγερν στο Μόναχο! Τελευταία του επίσκεψη ήταν με τη Ρεάλ τον Απρίλιο του 2014, όταν επικράτησε με το απίστευτο 0-4!

3. Κάθε που γύριζα, το πανηγύριζα…

Ήταν το καλοκαίρι των επιστροφών! Κι αν του Ματς Χούμελς είχε αρχίσει να φαίνεται από την άνοιξη, εκείνη του Μάριο Γκέτσε ήταν η μεγάλη έκπληξη. Ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα που θα ξεκινούσε την επαγγελματική του καριέρα, αν εκείνη δεν τον έκρινε το 2008 ανεπαρκή και σε εκείνη που έκανε τα νεανικά του όνειρα. Στη Μπάγερν από το 1995 ως το 2008, όταν έφυγε δανεικός και αγύριστος είναι η αλήθεια για την Μπορούσια. Οκτώ χρόνια έμεινε στη Βεστφαλία, πριν ανοίξει την πόρτα της επιστροφής και «αναγκάσει» την πρώην του ομάδα να πληρώσει 30 εκ. ευρώ για να τον πάρει πίσω.

Την αντίθετη πορεία έκανε ο Μάριο Γκέτσε. Τρία χρόνια μετά την απόφασή του, που τον έκανε ανεπιθύμητο στο Ντόρτμουντ, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός επιστρέφει σε εκείνο που δηλώνει ότι είναι το σπίτι του. Στο… σπίτι του, βέβαια, είχε γυρίσει την πλάτη το 2013 όταν ήθελε να συνεργαστεί με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, όταν η Μπάγερν πλήρωνε τη ρήτρα των 37 εκ. ευρώ και όταν γινόταν σε μια νύχτα «προδότης» για τους οπαδούς της Μπορούσια. Προς το παρόν, δεν τον έχουν συγχωρέσει, ούτε τον έχουν αποδεχτεί και μέχρι να τους πείσει με την απόδοσή του.

Ο Ματς Χούμελς και ο Μάριο Γκέτσε είναι οι πιο δημοφιλείς επιστροφές, αλλά δεν είναι οι μόνες άξιες αναφοράς. Ο Μαξ Κρούζε… παίζει (κυριολεκτικά ή μεταφορικά θα δείξει η σεζόν) τα ρέστα του στη Βέρντερ Βρέμης, από την οποία έφυγε το 2009, ενώ ξεχωριστή κατηγορία είναι ο Μάριο Γκόμεζ. Ο Γερμανός επιθετικός στα 31 του χρόνια κατόρθωσε να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα χάρη στις εμφανίσεις του με τη Μπεσίκτας και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Βόλφσμπουργκ. Δεν έχει φορέσει ξανά στο παρελθόν τη φανέλα των «λύκων», όμως γυρίζει στο γερμανικό πρωτάθλημα μετά από τρία χρόνια και είναι ένα πρόσωπο που «πουλάει».

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ: Ο Μαξ Κρούζε έχει πάθος με το πόκερ και το 2013 ξέχασε 60.000 ευρώ κερδών στο πίσω κάθισμα ενός ταξί. Η Βόλφσμπουργκ τον τιμώρησε με επιπλέον 20.000 ευρώ για κακή εξωγηπεδική ζωή. Μην σου τύχει…

4. Εσείς πόσα εισιτήρια πουλήσατε;

Οι συγκρίσεις είναι μάλλον άκυρες, αλλά έχει ενδιαφέρον να γίνονται… Κι επειδή πρεμιέρα δεν είχαμε στη Super League, ας πάρουμε τα περυσινά νούμερα. Με ενθουσιασμό, λοιπόν, παρατηρήθηκε ότι υπήρχε μια άνοδος της τάξεως του 11% στα εισιτήρια της προηγούμενης σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Διατέθηκαν συνολικά 1.042.228 και πρώτος σε μέσο όρο εισιτηρίων ήταν ο Ολυμπιακός με 20.946. Και για να ευθυμήσουμε με τα χάλια μας, ο αριθμός αυτός είναι κατά 946 εισιτήρια μεγαλύτερος από τα διαρκείας που πούλησε η Λειψία για τη φετινή Bundesliga!

Τα γεμάτα στάδια, η αφοσίωση του κόσμου στο αγωνιστική τριήμερο της κάθε αγωνιστικής, οι απίστευτοι οπαδοί της Ντόρτμουντ που κάνουν sold out σχεδόν σε κάθε ματς και οι τρελές πωλήσεις των διαρκείας καθιστούν το γερμανικό πρωτάθλημα ως ένα από τα εμπορικότερα στην Ευρώπη, έστω κι αν για κάποιο λόγο σπανίως αναφέρεται ανάμεσα στα κορυφαία. Τα νούμερα που ακολουθούν είναι ενδεικτικά, όπως για παράδειγμα ενδεικτικό είναι μόλις 84 άνθρωποι δεν ανανέωσαν το εισιτήριο διαρκείας τους για το στάδιο της Ντόρτμουντ.

Μια παράμετρος των τρελών πωλήσεων διαρκείας, που φτάνουν αθροιστικά το μισό εκατομμύριο για όλες τις ομάδες της Bundesliga, είναι οι τιμές. Το φτηνότερο πουλάει η Βόλφσμπουργκ με μόλις 130 ευρώ, στη Μπάγερν Μονάχου είναι κοντά στα 150, ενώ το ακριβότερο εισιτήριο διαρκείας κοστίζει 250 ευρώ και είναι της Ντάρμσταντ. Γεγονός, που φυσικά, εξηγείται με τους νόμους του μάρκετινγκ, αφού η χωρητικότητα του γηπέδου είναι μόλις 17.000 οπαδοί.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ: Το γήπεδο της Φράιμπουργκ δεν πληροί της προϋποθέσεις για τη Bundesliga και παίρνει κάθε χρόνο ειδικά άδεια, καθότι ο αγωνιστικός χώρος είναι ο μικρότερος που υπάρχει στην Γερμανία. Ο σύλλογος, ωστόσο, χτίζει νέο γήπεδο το οποίο θα είναι έτοιμο το 2019.

5. Η Bundesliga του μέλλοντος!

Αν φτάσαμε να συζητάμε για τον Γκέτσε, τον Χούμελς και τον Κρούζε, ίσως έρθει η στιγμή που θα κάνουμε μια αντίστοιχη συζήτηση για τον Ρενάτο Σάντσεζ, τον Άλεν Χαλίλοβιτς, τον Ουσμάν Ντεμπέλε και τον Εμρέ Μορ! Ειδικά τους δύο τελευταίους, αφού είναι… ανακαλύψεις του τμήματος scouting της Ντόρτμουντ που ενίοτε λειτουργεί και ως τμήμα προ-σκάουτινγκ της Μπάγερν Μονάχου!

Ο Ρενάτο Σάντσεζ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 19 (ή μήπως όχι) του χρόνια με την Εθνική Πορτογαλίας στα γήπεδα της Γαλλίας. Η Μπάγερν έκανε το καλοκαίρι το κόλπο-γκρόσο και τον έκλεψε τελευταία στιγμή από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πληρώνοντας τη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιό του με την Μπενφίκα. Ο Άλεν Χαλίλοβιτς είναι μισό προϊόν του κροατικού ποδοσφαίρου και μισό της Μπαρτσελόνα, αφού τον απέκτησαν οι Καταλανοί σε ηλικία 18 ετών από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την προηγούμενη σεζόν τον παραχώρησαν δανεικό στην Σπόρτινγκ Χιχόν. Το Αμβούργο πλήρωσε το καλοκαίρι 5,5 εκ. ευρώ για να τον αγοράσει, με την ισπανική ομάδα να βάζει ειδικό όρο ότι με τα διπλάσια χρήματα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να τον πάρει πίσω!

Και κλείνουμε με τα δύο ταλέντα της Ντόρτμουντ. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ που έπαιζε σε ερασιτεχνική κατηγορία μέχρι το 2015, έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο στις 22 Νοεμβρίου του προηγούμενου χρόνου και κατάφερε να γίνει πρώτο όνομα στη Ρεν με 12 γκολ σε 26 ματς. Η Μπορούσια κινήθηκε άμεσα και απέκτησε τον 19χρονο Γάλλο επιθετικό που είναι μαζί με τον Εμρέ Μορ εκείνοι που στηρίζεται το μελλοντικό project της Ντόρτμουντ. Ο Τούρκος, μεγαλωμένος στη Δανία, αγωνίστηκε στο Euro με την Εθνική Τουρκίας και ήταν στόχος και του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ: Ο Άλεν Χαλίλοβιτς είναι γιος του Σεγιάντ Χαλίλοβιτς, που έκανε σπουδαία καριέρα ως μέσος τη δεκαετία του ’90 κι έφτασε να παίξει και εκείνος στην Primera Division με την Βαγιαδολίδ.

6. Οι… παραδοσιακές δυνάμεις!

Τα τελευταία χρόνια θύμιζε περισσότερο μια κούρσα εκατό μέτρων που ξέρεις ποιος θα τερματίσει πρώτος και ποιος δεύτερος. Μόνο η Βόλφσμπουργκ έκανε προσπάθεια να σπάσει το δίδυμο Μπάγερν-Ντόρτμουντ που έδιναν αγώνα (συνήθως μέχρι τον Φλεβάρη, άντε Μάρτιο) για να βγει ο πρωταθλητής. Φέτος, οι λοιπές παραδοσιακές δυνάμεις ψάχνονται για τη μεγάλη επιστροφή. Το Αμβούργο, για πολλούς, αναμένεται να είναι η έκπληξη της σεζόν. Κινήθηκε με λογική και με το ζεστό χρήμα του Κλάους Μίκαελ Κένε για να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ και να μην σπαταλήσει λεφτά όπως έκανε τις προηγούμενες σεζόν. Το εγχείρημα δόθηκε στα χέρια του Ντίετμαρ Μπιερσντόφερ που ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή προκειμένου να ξεφύγει ένας σπουδαίος σύλλογος από την μετριότητα.

Το ίδιο κόλπο έκανε και η Σάλκε και, μάλιστα, πιο… πρόστυχα! Ο Κρίστιαν Χέιντελ, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Γιούργκεν Κλοπ και τον Τόμας Τούχελ, δέχτηκε δελεαστική πρόταση και άφησε τη Μάιντζ μετά από είκοσι χρόνια για να δουλέψει στη Σάλκε. O δεύτερος γερμανικός σύλλογος σε αριθμών μελών άλλαξε προπονητή το καλοκαίρι, προσλαμβάνοντας τον Μάρκους Βέινζιερλ και κατόρθωσε να ενθουσιάσει τον κόσμο του με την απόκτηση του Μπριλ Εμπολό και του Νάλντο. Στην ίδια λίστα θα ήταν και ο Κόκε της Σεβίλλης, αν δεν είχε τραυματιστεί στο πρώτο φιλικό της σεζόν! Ο Ισπανός στάθηκε άτυχος, αφού χτύπησε στο γόνατο και θα είναι έτοιμος μετά τη χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος.

7. Γνωρίστε την Λειψία!

Ποικιλία και πολυμορφία σε ένα πρωτάθλημα δεν δίνει μόνο η διαφορετικότητα του πρωταθλητή. Δίνει και το φρέσκο, το καινούργιο, το πρωτότυπο. Η Λειψία είναι αυτό το κάτι, το διαφορετικό στη φετινή Bundesliga. Πρόκειται για την 55η διαφορετική ομάδα που θα αγωνιστή στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, αφού κατόρθωσε για παρθενική φορά στην ιστορία της να κερδίσει πέρυσι την άνοδο. Η πορεία της δεν είναι τυχαία και από πίσω κρύβεται ένα χορηγός που… δίνει φτερά και λεφτά! Η Red Bull που ψαχνόταν και έκανε απόπειρες στη γερμανική ποδοσφαιρική αγορά, μπήκε στο σύλλογο που ήταν γνωστός ως SSV Markranstadt το 2009 με στόχο σε οκτώ χρόνια να πρωταγωνιστεί η ομάδα στη Bundesliga.

Το πλάνο δεν πάει κι άσχημα… Στα εφτά χρόνια ετοιμάζεται για την πρώτη της συμμετοχή, έχει πουλήσει 20.000 διαρκείας στο ιδιόκτητο γήπεδο χωρητικότητας 43.000 θέσεων, ανέβηκε πέντε κατηγορίες από το 2009 και αν κατορθώσει να παραμείνει στην κατηγορία φέτος, λογικά του χρόνου θα ετοιμαστεί για την υπέρβαση.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ: Η Λειψία είναι η πέμπτη ομάδα που ανήκει στον όμιλο της Red Bull, ωστόσο η γερμανική νομοθεσία δεν επιτρέπει να ονομαστεί έτσι. Τα… αδερφάκια της είναι η Σάλτσμπουργκ, η Red Bull New York, η Red Bull Brasil και η Red Bull Ghana.

8. Δε θα υπάρχει πρωταθλητής χειμώνα!

Εδώ σε θέλω… αστρολόγε μου! Να φεύγει ο χειμώνας, να έρχονται Χριστούγεννα, να αλλάζει η χρονιά και να μην ξέρει τι να πει ο Πητ Παπαδάκος στο «Φως των Σπορ». Ή ο Γερμανός ομόλογός του στη «Bild». Για πρώτη φορά στην ιστορία της Bundesliga αποφασίστηκε να μην υπάρχει αγωνιστική πριν τα Χριστούγεννα ή για να ακριβολογούμε να μην τελειώνει ο πρώτος γύρος πριν τη winter break, όπως είναι γνωστή, στη χώρα. Η 17η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 20 ως 22 Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι δε θα υπάρχει πρωταθλητής χειμώνα!

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ: Η Μπάγερν θα φορέσει ιδιαίτερο σήμα στο μανίκι της για να γιορτάσει την κατάκτηση 25 πρωταθλημάτων, τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες ομάδες στο ίδιο σημείο θα φέρουν το σήμα του πρωταθλήματος.

9. BBC, MSN και… ASR!

Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο πουλάει η επίθεση! Πάντα πουλούσε και πάντα θα πουλάει εκείνος που στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, εν αντιθέσει με όσους παλεύουν για να μην συμβεί αυτό. Η μανία της εποχής δε θέλει ένα επιθετικό, αλλά τρεις! Ο Μπέιλ, ο Μπενζεμά και ο Κριστιάνο είναι οι διάσημοι BBC, ο Μέσι, ο Σουάρες και ο Νεϊμάρ οι φανταστικοί και MSN και τώρα έρχεται η Μπορούσια Ντόρτμουντ με τη δική της επιθετική τριπλέτα, η οποία στην πορεία θα γίνεται κουαρτέτο. Και παρότι ο όρος είναι καινούργιος και μπορεί στην πορεία να τελειοποιηθεί, ο Ομπεμαγιάνγκ, ο Σίρλε και ο Ρόις ετοιμάζονται να τρομοκρατήσουν τις αντίπαλες άμυνες και είναι σίγουρα ένας λόγος παραπάνω για να παρακολουθήσει κανείς τη Bundesliga.

Η Μπορούσια παρά τις προτάσεις που είχε κράτησε το βαρύ πυροβολικό της που πέρυσι σταμάτησε στα 39 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, πήρε τον Αντρέα Σίρλε για το άκρο της επίθεσης και για το άλλο άκρο έχει – όταν θα είναι υγιής – τον Μάρκο Ρόις. Σε αυτούς πρόσθεσε και τον Μάριο Γκέτσε που μένει να δούμε τι ρόλο θα έχει στο γήπεδο και αν θα φτάσει στα στάνταρ της προ Μπάγερν εποχής. Το στοίχημα είναι του Τόμας Τόχελ και η απόλαυση είναι των θεατών!

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ: Ο Μάρκο Ρόις και ο Πιερ Εμερίκ Ομπεμαγιάνγκ έχουν εκπληκτική σχέση εκτός γηπέδου και πέρα από το γεγονός ότι συχνά πανηγυρίζουν ως «Μπάτμαν και Ρόμπιν» έχουν εμφανιστεί μαζί και σε ραπ βίντεο, που υμνεί τα κατορθώματα του Γκαμπονέζου επιθετικού.

10. Όσο υπάρχουν άνθρωποι…

Μια ιστορία από εκείνες που μπορούν να ξαναδώσουν ελπίδα για την ανθρωπότητα. Μια ιστορία ελπίδας, πίστης, τύχης και ταλέντου, που αποδεικνύουν ότι η θέληση μπορεί να ξεπεράσει τα γνωστά/άγνωστα όρια αντοχής. Ο Μπακερί Τζατά! Γεννημένος στις 6 Ιουνίου του 1998, πρόσφυγας στη Γερμανία από τη Γκάμπια, δέχτηκε το πιο σπουδαίο δώρο για τα 18α γενέθλιά του. Ο ορφανός από γονείς Μπακερί έφτασε στη Γερμανία αφού διέσχισε τη Σαχάρα, πέρασε τη Μεσόγειο με καράβι προς την Ιταλία και έφτασε στη Σαξονία. Κοντά στη Βρέμη βρέθηκε στην «Akademie von Lothar Kannenberg» (σχολείο για πρόσφυγες και παιδιά που έχουν πάρει λάθος δρόμο) και εκεί τον εντόπισαν να παίζει ποδόσφαιρο.

Παρότι δεν είχε παίξει πριν επαγγελματικά, ούτε ήταν μέλος κάποιας ομάδας, εντυπωσίασε τόσο τη Βέρντερ όσο και το Αμβούργο, το οποίο αφού τον πέρασε από ενδελεχείς εξετάσεις προκειμένου να επιβεβαιώσει την ηλικία του, του πρόσφερε επαγγελματικό συμβόλαιο στις 13 Ιουνίου του 2016. Μπροστά του έχει πια μια εντελώς διαφορετική ζωή από εκείνη που υπολόγιζαν για εκείνον.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ: Η αμοιβή του Τζατά θα είναι περίπου 10.000 ευρώ μηνιαίως.

Αφιέρωμα: Δέκα λόγοι για να δούμε τη φετινή Bundesliga!