MENU

Πρέπει να παραδεχτούμε φίλοι μου ότι τα τελευταία χρόνια οι κινήσεις του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό κομμάτι (των πωλήσεων) είναι εξαιρετικά προβλέψιμες. Καταλαβαίνεις ότι κάποιος παίκτης του Θρύλου έχει μπει σε συσκευασία δώρου και είναι έτοιμος για σπρώξιμο, μόλις διαβάσεις από δημοσιογράφους φίλα προσκείμενους στον Ολυμπιακό, ότι είναι αδιάφορος και δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα. 

Έτσι αρκούσε να διαβάσω τον Δημοσθένη Καρμοίρη στο sportit για να καταλάβω ποιοι είναι οι δυο επόμενοι:

«Ο Μαζουακού, ενας αριστεροπόδαρος φουλ μπακ, με ταχύτητα και σπριντ 100άρηδων και 200άρηδων πρωταθλητών στίβου, με ανεβάσματα σπάνια, όπως το ίδιο σπάνια είναι και η τεχνική κατάρτιση που τον διέπει για τη θέση που αγωνίζεται, προσόντα ζηλευτά και αρετές πακεταρισμένες σε μια τεράστια προοπτική εξέλιξης για παλικαράκι της γενιάς του, ο οποίος μέσα σε μερικούς μήνες περνάει από την ανωνυμία στη διασημότητα και από τη φτώχεια στον πλούτο. Το αρνητικό στην περίπτωση του Γάλλου (με καταγωγή από το Κονγκό) οπισθοφύλακα όμως είναι ότι τον καταδιώκει και ο… νεοπλουτισμός της άξαφνης δόξας. Του απρόσμενου κολυμπιού στο χρήμα και στο μύθο της χλιδής». 

Το παθαίνουν αυτό οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού (είναι το γνωστό “σύνδρομο του Χολέμπας”). Πριν πάρουν μεταγραφή είναι παλιόπαιδα που τους ενδιαφέρει μόνο το χρήμα. Μόλις πουληθούν με 8 μύρια ξαναγίνονται πιο σεμνοί και ταπεινοί και απ’ το Νίκο Ξανθόπουλο.

«Άλλος άνθρωπος πέρυσι τέτοια εποχή τότε που ο περισσότερος κόσμος αναρωτιόταν αν “με τον Μαζουακού μπακ θα πάει ο Ολυμπιακός;” και άλλος τον τελευταίο ειδικά καιρό με την αδιαφορία που δείχνει και τα φουσκωμένα, “αλλοπαρμένα” μυαλά του, που δεν είναι άλλο από έργο των μανατζαρέων». Αυτοί οι αλήτες τα φταίνε όλα.

Απ’ το μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού δεν έχει περάσει καν η σκέψη να τον πουλήσουν, αλλά θα αναγκαστούν λόγω των αδίστακτων μανατζαρέων. Εδώ έπεισαν τον Βάις να πάει στη Λεκβίγια του Κατάρ και δεν θα πείσουν τον Μαζουακού να πάει στην Ίντερ; 

Ο Καρμοίρης για να δείξει την μετάλλαξη του Μαζουακού, κάνει μια σύντομη αναδρομή: «Για πάμε λίγο πίσω στη σύντομη διαδρομή του Αρτούρ από την Ελλάδα, αυτό τον ένα χρόνο που φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα. Εντυπωσιακό ξεπέταγμα από Αύγουστο έως τις γιορτές, τα πρώτα σημάδια στασιμότητας τον Ιανουάριο, η αρχή της πτώσης, της κάμψης και του ντεφορμαρίσματος από το Φεβρουάριο». Υπάρχει εξήγηση για το ντεφορμάρισμα. 

Μπορεί να έγραψε τότε ο Νικολακόπουλος ότι του θυμίζει το Ρομπέρτο Κάρλος και τον γκαντέμιασε, όπως έκανε και με τον Πουλίδο. Δεν πρόλαβε να γράψει ότι ο Μεξικάνος είναι ο γκολτζής που έψαχνε ο Ολυμπιακός και την άλλη μέρα τον έβαλε στη μαύρη λίστα ο Σίλβα. 

«Ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος και αξιόλογος αυτός ποδοσφαιριστής σε όλη την προετοιμασία, όλο αυτό τον τελευταίο καιρό που η ζωή του περιστρέφεται μεταξύ SuperLeague και Campionato, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ίντερ, Ρόμα και τέτοια μεγαθήρια ως προοπτική (θεαματικής εξέλιξης) καριέρας, συνερίζεται τον (κλασικά, γνωστό) απαράδεκτο Κασάμι σε αδιαφορία και προκλητικότητα!». Να το και το δεύτερο πακέτο.

Για να είμαστε δίκαιοι όμως εδώ έχει δίκιο ο Ολυμπιακός. Τον τελευταίο καιρό είναι προκλητικά αδιάφορος ο Κασάμι. Έχει πάνω από τρεις μήνες να πανηγυρίσει γκολ δείχνοντας το μηρό του. 

Για τον Κασάμι ο Καρμοίρης δείχνει να αδιαφορεί. Ο Μαζουακού είναι το βασανάκι του: «Ότι σοβαρό “έμπαζε” για την άμυνα του Ολυμπιακού στο φιλικό της Πέμπτης ήταν από την πλευρά του». Αντίθετα στο κέντρο της άμυνας που έχει κάνει μεταγραφάρες ο Ολυμπιακός, δεν πέρναγε κουνούπι. Πιο αποτελεσματικός και απ’ την έξυπνη σίτα ήταν ο Βούρος.

«Η γνωστή (πια) συμπεριφορά του. Μια στάση που… σου φωνάζει: “Είμαι στην κοσμάρα μου!” Έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, απερίσκεπτες κινήσεις, τσαπατσουλιά στις επεμβάσεις, κατάχρηση ντρίμπλας σε “διακεκαυμένα σημεία” (στα όρια της μεγάλης περιοχής μέχρι και μέσα σε αυτήν!)». Δεν είναι τίποτα σοβαρό.

Κλασικά συμπτώματα ερωτευμένου είναι αυτά. Και η Ρούλα Βροχοπούλου όταν την παράτησε ο Φραν τα ίδια έκανε. Γι’ αυτό πρέπει να τον πουλήσει άμεσα ο Ολυμπιακός. Διαφορετικά θα τον δει μια μέρα στο «Αξίζει να το δεις» με την Τατιάνα Στεφανίδου.

«Ο Μαζουακού για μένα τουλάχιστον – που τον γουστάρω να το πω κι έτσι – με τις εμφανίσεις του από τα μισά του προηγούμενου πρωταθλήματος και πολύ περισσότερο με όσα δείχνει, όπως παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι, δεν κάνει για τον Ολυμπιακό».

Ούτε για δανεικός στον Εργοτέλη δεν κάνει. Χίλιες φορές να φέρει πίσω το Γιαννούλη ο Ολυμπιακός, ή τον μπαμπάτσικο τον Ντομί αν δεν το ‘κοψε το άθλημα. Με Ντιντιέ στην άμυνα έχεις τουλάχιστον το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν πρόκειται να τον περάσει αντίπαλος, γιατί δεν θα του αφήσει επιλογές. Ή θα τον κόψει ή θα τον φάει. 

Μέρες που είναι ο Δημοσθένης είπε να ζητήσει και τη βοήθεια της Παναγιάς για την ολοκλήρωση των μεταγραφών: «Μακάρι να δώσει η Παναγιά, που είναι και η Χάρη της, το Δεκαπενταύγουστο, να φύγουν και οι δύο, ειδικά φέρνοντας τόσο χρήμα πίσω για τα ταμεία των πρωταθλητών Ελλάδας». Το χρήμα είναι το λιγότερο. Δεν το λογαριάζει ο πρόεδρος. 

Το βασικό είναι ότι αν τους δώσει ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί σημαντικά (ακόμα και αν δεν τους αντικαταστήσει). Με την παραχώρησή τους κλείνει δυο τρύπες στην ενδεκάδα και μένει πλέον άλλη μια. Αυτή του Μιλιβόγιεβιτς. 

Οι δυο παίκτες του Θρύλου που παίρνουν μεταγραφή!