MENU

Η Εθνική Ελπίδων πέρασε εύκολα από την Λευκορωσία επικρατώντας με 2-0 με τα γκολ των Γαλανόπουλου και Κουλούρη και σειρά είχε η αναμέτρηση με την Μολδαβία στο Περιστέρι. Οι παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη δεν δυσκολεύτηκαν να κάνουν το «2 στα 2» φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στην πολυπόθητη απευθείας πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019 που διεξάγεται στην Ιταλία.

Πιο αναλυτικά, οι παίκτες του πρώην διεθνούς γκολκίπερ, επιβλήθηκαν με 5-1 της Μολδαβίας διατηρώντας το αήττητο σερί τους και περιμένουν τώρα τις «μάχες» ενάντια σε Κροατία και Τσεχία οι οποίες είναι ουσιαστικά και οι μόνες ομάδες που τους απειλούν για την πρωτιά.

Ο Γαλανόπουλος σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι και ήταν πάλι αυτός που άνοιξε το... χορό των γκολ για την Εθνική Ελπίδων. Στην Λευκορωσία είχε σκοράρει μόλις στο 10ο λεπτό και κόντρα στη Μολδαβία χρειάστηκε 7 λεπτά για να κάνει το 1-0! Στη συνέχεια οι Μολδαβοί ισοφάρισαν σε 1-1 στο 34' με τον Τσάτσαρους αλλά η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε στη συνέχεια με τους διεθνείς μας να είναι πραγματικά ασταμάτητοι, διασύροντας την αντίπαλό τους.

Ο Κουλούρης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ την ομάδα μας, ενώ εκείνος ήταν αυτός που σκόραρε και στο 57' (τρία γκολ σε δύο παιχνίδια για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ) γράφοντας το 4-1. Νωρίτερα στο 47' ο Λημνιός είχε δώσει αέρα δύο τερμάτων στην Εθνική (3-1). Ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 78' ο Θανάσης Ανδρούτσος με πέναλτι που κέρδισε ο Μελικιώτης.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Αντώνης Νικοπολίδης): Κοτσαρης, Σάλιακας, Ευαγγέλλου, Καραχάλιος, Τσιμίκας, Πασαλίδης, Γαλανόπουλος (76' Μελικιώτης), Μανθάτης (61' Χατζηγιοβάνης), Ανδρούτσος (79' Ορφανίδης), Λημνιός, Κουλούρης

ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Ντάνουτ Οπρέα): Τιμπούρ, Μακρίτσι Α., Μαραντίτσι, Γιαλμπά, Ντράγκαν, Οαντσέα (49' Νταμασκάν), Μποϊτσίουτς, Μακριτσί Β., Μπότζι, Τσάτσαρους (73' Μαντριτσένκο), Γκουλτσέακ (50' Κοτσοκάρου)

Ελλάδα - Μολδαβία 5-1