MENU

Μπορεί μερίδα φιλάθλων του Δικεφάλου να μην υποδέχθηκε με θέρμη –μάλλον το αντίθετο έγινε- την απόφαση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ αλλά ο Σαββίδης δεν πτοείται. Στηρίζει με κάθε τρόπο την επιλογή του θεωρώντας ότι έχει ηθική υποχρέωση απέναντι στον Γεωργιάδη να του δώσει την ευκαιρία.

Όχι την ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα στα play off αλλά την ευκαιρία να του δώσει το χρίσμα του προπονητή για την επόμενη περίοδο. Ο Σαββίδης εκτίμησε το γεγονός ότι αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία στη μετά Δώνη εποχή, ο Γεωργιάδης οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα του μίνι πρωταθλήματος τον Μάιου του 2013. Εκτιμά επίσης ότι ακριβώς το ίδιο θα πετύχαινε ο Ελληνας προπονητής τον Μάιου του 2014, στην μετά Στέφενς εποχή, αν δεν αφαιρούνταν σκανδαλωδώς από τον ΠΑΟΚ 3 βαθμοί στα play off που ουσιαστικά χάρισαν την 1η θέση στον Παναθηναικό.

Ο Σαββίδης αποφάσισε να ακολουθήσει την ίδια συνταγή για την μετά Αναστασιάδη εποχή με την προοπτική να μονιμοποιηθεί στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Γεωργιάδης. Αν ο Δικέφαλος καταφέρει να τερματίσει στην 1η θέση του φετινού μίνι πρωταθλήματος είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στην τεχνική ηγεσία για την επόμενη περίοδο. Ουσιαστικά δίνει την ευκαιρία στον Γεωργιάδη να βρει μόνιμο ρόλο στην ομάδα και να εξελιχθεί σε… Αναστασίου του Δικεφάλου. Δεν είναι ένα σενάριο όσα γράφω αλλά εξομολογήσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργάτες και ανθρώπους με τους οποίους συζητά θέματα του Δικεφάλου κάθε φορά που έρχεται στη Ελλάδα.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει εξομολογηθεί ότι το μόνο αρνητικό που χρεώνει στον Γεωργιάδη είναι το γεγονός ότι δεν προετοίμασε σωστά την ομάδα (κυρίως ψυχολογικά) για τον περσινό τελικό του ΟΑΚΑ. Του πιστώσει την πορεία της ομάδας στα play off των δυο προηγουμένων ετών και θεωρεί ότι του αξίζει η ευκαιρία της τεχνικής ηγεσίας αν καταφέρει και φέτος να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους προκριματικούς γύρους του Champions League.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν βιάζονται στην Τούμπα να δρομολογήσουν εξελίξεις στην υπόθεση του τεχνικού διευθυντή. Αν ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γιώργου Γεωργιάδη για την επόμενη περίοδο ίσως να επιλεχθεί ένα διαφορετικό μοντέλο για να καλυφθεί ο κενός χώρος που δημιουργήθηκε από την παραίτηση του Ζήση Βρύζα που διαδραμάτιζε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Δεν αποκλείεται να προσληφθεί αρχισκάουτερ που θα αναλάβει την επιμέλεια και τη διεύθυνση του τμήματος σκάουτινγκ που λειτουργεί έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια στην ΠΑΕ, ώστε να εξετάζει και να προτείνει παίκτες για τους οποίους θα αποφασίζουν στελέχη όπως ο Αγγελίδης και ο προπονητής.

Ουσιαστικά οι εξελίξεις που αφορούν τη δομή του αγωνιστικού τμήματος για τη νέα περίοδο θα εξαρτηθούν από την παρουσία και την πορεία του ΠΑΟΚ στα play off.

Υ. Γ. Το πόρισμα Κορέα αποτελεί τη δικαίωση όσων υποστηρίζω επί σειρά ετών. Τα όσα αναφέρονται στις σελίδες του πορίσματος δίνουν την ευκαιρία στην Ελληνική δικαιοσύνη να καθαρίσει μια για πάντα το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίδα υπάρχει. Το θέμα είναι να φτάσει η υπόθεση μέχρι το τέλος και να τιμωρηθούν όσοι επί σειρά ετών έπαιξαν με τα νεύρα και την υγεία των Ελλήνων φιλάθλων.

Ο Ιβάν δίνει την ευκαιρία