MENU

Ομολόγησε το φίλε αναγνώστη. Σου έχει συμβεί κι εσένα. Έχεις θυμώσει, έχεις θολώσει, έχεις κοπανήσει κάτι στα νεύρα σου. Μόνο που δεν σε λένε Μάικ Τζέιμς. Ούτε έσπασες τζαμαρία με μπουνίδι. Ούτε χρειάστηκες επέμβαση. Ούτε κρέμασες την ομάδα σου. Για να απαλύνουμε λιγάκι τον πόνο του Αμερικανού γκαρντ του Παναθηναϊκού σκαλίσαμε τα ιατρικά αρχεία και βρήκαμε περιπτώσεις τραυματισμών που κάνουν αυτόν του συμπαθούς Μάικ να μοιάζει… φυσιολογικός. Ξεκινάμε και… φτου φτου μακριά από εμάς.

Αν έχεις ασχοληθεί έστω και επιφανειακά με το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μην ξέρεις πως έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 Σάντι Κανιθάρες. Ο Ισπανός τερματοφύλακας στην προσπάθεια του να περφουμαριστεί μετά το ξύρισμα είδε το after shave να του πέφτει από τα χέρια, να γίνεται θρύψαλα και να του κόβει τον τένοντα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του.

Κάτι παρόμοιο έπαθε κι ο παλιός τερματοφύλακας της Γουίμπλεντον, Ντέιβιντ Μπίζαντ. Ο άνθρωπος μας πήγε να το παίξει σεφ, όμως το γυάλινο μπολ με την σαλάτα που ετοίμαζε του έφυγε από τα χέρια και στην προσπάθεια του να το κοντρολάρει με γυμνά πόδια πριν αυτό πέσει κάτω και γίνει κομμάτια του κόστισε ένα σπασμένο μεγάλο δάχτυλο ποδιού!

Αν σου λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό που δεν μπορεί να γίνει χειρότερο, να τους πιστεύεις. Ο Ντέιβιντ Μπάτι είχε ήδη τον αστράγαλο του μπανταρισμένο, όταν η τρίχρονη κόρη του θεώρησε σωστό να περάσει από πάνω του με το ποδηλατάκι της και να στείλει τον μπαμπά ξανά στα επείγοντα περιστατικά.

Ο Μάικλ Ρένσινγκ είχε αγανακτήσει με τον πάγκο που έτρωγε στην Μπάγερν, οπότε σκαρφίστηκε κάτι σατανικό για να παίξει. Στο ζέσταμα του αγώνα με την Αρμίνια Μπίλεφελντ (2006) έριξε ένα τούβλο στην μάπα του Όλιβερ Καν, του μαύρισε το μάτι και του πήρε και την θέση για εκείνη την αναμέτρηση.

Το ζάπινγκ έφαγε τα καλύτερα παιδιά. Δεν το πιστεύεις; Ο Ρόμπι Κιν, ο Κάρλο Κουντιτσίνι, ο Ντέιβιντ Τζέιμς και ο Ντέιβιντ Σίμαν όλοι τους αυτοτραυματίστηκαν από το τηλεκοντρόλ, προσπαθώντας να αλλάξουν κανάλι στην τηλεόραση. Οι δύο πρώτοι «έφαγαν» τα γόνατά τους πέφτοντας από τον καναπέ, ο τρίτος έπαθε τράβηγμα στην πλάτη και ο Σίμαν με το βαρύ ιατρικό ιστορικό (παλιότερα είχε βγάλει τον ώμο του στο ψάρεμα) υπέστη θλάση, προσπαθώντας να προλάβει να πατήσει το REC!

Ψέματα έχουμε ακούσει πολλά, αλλά σαν αυτό κανένα. Ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ που ήθελε να φύγει τότε από την Γερμανία έχασε ένα ματς του Αμβούργου το 2007, διότι λέει έπαθε τράβηγμα στην μέση όταν σήκωσε τον ενός έτους γιο του!

Αυτό όμως έπαθε όμως ο Νταράιους Βασέλ μόνο ψέμα δεν είναι. Ο «γίγαντας» προσπάθησε να σπάσει μία φουσκάλα στο πόδι με ένα τρυπάνι με αποτέλεσμα να πάθει μόλυνση, να ανοίξει τεράστια πληγή και να χάσει και το νύχι του ποδιού του που χρειάστηκε επέμβαση!

Ο Χούλιο Άρκα έχασε πολλά παιχνίδια της Σάντερλαντ, όταν τον τσίμπησε μέδουσα σε μία παραλία της Βόρειας Αγγλίας, όμως αυτό που έπαθε ο Κέβιν Κάιλ δεν έχει προηγούμενο. Ο «καψερός» μεταφέρθηκε στα επείγοντα με έγκαυμα στα γεννητικά όργανα, όταν στην προσπάθεια του να φτιάξει γάλα για το μωρό του, ο βραστήρας έπεσε και το καυτό νερό χύθηκε στο επίμαχο σημείο.

Αυτός που τον νιώθει περισσότερο είναι ο Άνταμ Τσάπμαν, όταν στην θητεία του στην Μάνσφιλντ, την πάτησε κι αυτός από γάλα. Στην προσπάθεια του να κουνήσει το καυτό γάλα για να διαλύσει την σκόνη δεν είδε ότι το μπιμπερό ήταν ανοιχτό με αποτέλεσμα να κάψει το στήθος και τις ρώγες του και να μείνει για πολύ καιρό εκτός δράσης!

Ο Γερμανός τερματοφύλακας Νόρμπερτ Νίγκμπουρ έχασε την ευκαιρία να σηκώσει το Euro 1980, όταν διέλυσε τον μηνίσκο του στην προσπάθεια του να σηκωθεί από το τραπέζι ενός ρεστοράν στο οποίο είχε πάει την αρραβωνιάρα του, ενώ ο Μπράιαν Ρόμπσον έχασε το Μουντιάλ του 1990, όταν ο μεθυσμένος Πολ Γκασγκόιν μπήκε στο δωμάτιο του, κοιμήθηκε στο κρεβάτι του, το οποίο έγινε φονικό όπλο, όταν έσπασε το δάχτυλο του Ρόμπσον στην απέλπιδα προσπάθεια να πετάξει τον «Γκάζα» κάτω από το κρεβάτι του.

Ο Ιταλός Ιβάνο Μπονέτι υπέστη κάταγμα ζυγωματικού όταν ο τότε προπονητής του στην Γκρίμπσμπι εκτόξευσε προς το μέρος του ένα μπολ με φτερούγες από κοτόπουλο, σε μία έξαλλη ομιλία του μετά από μία ήττα 3-2 από την Λούτον, ενώ κάπως φτηνότερα με ένα σχίσιμο στο φρύδι την γλίτωσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος εισέπραξε την οργή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος κλώτσησε ένα παπούτσι που προσγειώθηκε στην μούρη του ωραίου Ντέιβιντ.

Τα ζώα μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά θέλουν προσοχή. Ο Νορβηγός διεθνής Σβέιν Γκροντάλεν έχασε μία σειρά παιχνιδιών όταν τράκαρε με μία άλκη που τον χτύπησε με τα κέρατα, ενώ ένα τσομπανόσκυλο που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο διέλυσε το αριστερό γόνατο του τερματοφύλακα Κρις Μπρόντι (1970) που τράκαρε μαζί του!

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έκανε 12 ράμματα στο χείλος πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, όταν ένα συμπαθές σαρ πέι του έκανε την μούρη κρέας, ενώ ο γνωστός μας από το πέρασμα του στον ΠΑΟΚ, Λίαμ Λόρενς έσπασε τα πλευρά του πέφτοντας από τις σκάλες σε κυνηγητό με τον σκύλο του!

Ο Κροάτης διεθνής Μίλαν Ράπαιτς έσκισε τον αμφιβληστροειδή του και έχασε πάνω από ένα μήνα, παίζοντας με το boarding pass σε αεροδρόμιο της Κροατίας πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο, όμως παρόλα αυτά δεν παίρνει το Όσκαρ βλακείας. Αυτό απονέμεται στον Βραζιλιάνο Ραμάλιο, ο οποίος τρύπησε το στομάχι του, όταν κατάπιε ένα υπόθετο (!), το οποίο πέρασε για χάπι για τον πονόδοντο!

Η άλλοτε μεγάλη ελπίδα της Τότεναμ, Λι Χότζες έσπασε το ισχίο του, όταν γλίστρησε στο ντους, πατώντας το σαπούνι, ο Γάλλος τερματοφύλακας της Λιόν, Γκρεγκορί Κουπέ έχασε ένα μήνα όταν έκοψε το χέρι του στην προσπάθεια να βάλει ένα ράφι, όμως έχει και χειρότερα.

Ο Αργεντινός Έβερ Μπανέγα υπέστη κάταγμα κνήμης και περόνης όταν ξέχασε να βάλει χειρόφρενο στο αμάξι του σε μία στάση του για ανεφοδιασμό στο βενζινάδικο, με αποτέλεσμα αυτό να τσουλήσει και να περάσει πάνω από το πόδι του!

Αν κουραστήκατε έχει κι άλλα. Ο Ρίο Φέρντιναντ έπαθε διάταση συνδέσμων επειδή είχε το πόδι του για ατέλειωτες ώρες πάνω στο τραπεζάκι, επειδή έπαιζε Pro, o Ένερ Βαλένσια έχασε ματς της Γουέστ Χαμ επειδή έκοψε το πόδι του από ένα φλιτζάνι τσάι που του έπεσε από τα χέρια, ο Έμερσον έβγαλε τον ώμο του παριστάνοντας τον τερματοφύλακα στην αυλή του σπιτιού του!

Ο τεράστιος Λιρόι Λίτα έπαθε θλάση στο ίδιο του κρεβάτι, όταν τεντώθηκε απότομα και τσάκισε τους μύες του, ενώ ο παλιός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άλεξ Στέπνι υπέστη κάταγμα στο ζυγωματικό από τις πολλές φωνές στους αμυντικούς του κατά την διάρκεια αγώνα!

Για φινάλε μερικά εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν στο γήπεδο και διεκδικούν κι αυτά θέση στην ελίτ σαχλαμάρας. Ο Στιβ Μόροου έπαθε κάταγμα στον αυχένα, όταν κατά την διάρκεια πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ από την Άρσεναλ έπεσε από τους ώμους του Τόνι Άνταμς, ο Ρόι Κάρολ υπέστη διάστρεμμα όταν το πόδι του μπλέχτηκε στα δίχτυα της εστίας του, όταν μάζευε τις μπάλες μετά την προπόνηση, όμως αυτά δεν είναι τίποτα.

Ο Ρίτσαρντ Ράιτ τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο ζέσταμα, όταν το πόδι του προσγειώθηκε σε μία ξύλινη πινακίδα που έλεγε ότι απαγορεύεται το ζέσταμα σε εκείνη την περιοχή, όμως την μεγαλύτερη απώλεια την είχε ο Πάουλο Ντιόγο.

https://www.youtube.com/embed/rUqL-iqkNhQ

Ο μέσος της Σερβέτ ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από μία ασίστ που έδωσε, που για να πανηγυρίσει το γκολ σκαρφάλωσε στα κιγκλιδώματα. Μόνο που η βέρα του πιάστηκε στα κάγκελα, με αποτέλεσμα να κοπεί το μισό του δάχτυλο! Το χειρότερο; Πήρε και κίτρινη κάρτα!

ΠΗΓΕΣ: Goal.com, Mirror, Telegraph

Όσκαρ ηλίθιων τραυματισμών!