MENU

Με αφορμή την σκαριά του Μανώλη Μπέρτου στον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο στο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ για την τέταρτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκας, ας θυμηθούμε άλλα, σαφώς πιο σοβαρά, κάποια σε σημείο... εγκλήματος μαρκαρίσματα που έχουν γράψει ιστορία.

Θύτης: Νόρμπερτ Σίγκμαν - Θύμα: Έβαλντ Λίνεν

Για την δεύτερη αγωνιστική της Μπούντεσλιγκα, τη σεζόν 1981-82, η Βέρντερ Βρέμης αντιμετώπιζε την Αρμίνια Μπίλεφελντ. Ο Σίγκμαν, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα της Βρέμης προσπαθεί να ανακόψει τον Λίνεν και τον καρφώνει με τις τάπες του παπουτσιού του στον μηρό! πρόκειται ίσως για τον πιο ανατριχιαστικό τραυματισμό που έχουμε δει σε γήπεδα καθώς του άνοιξε πληγή 25 εκατοστών σε σημείο που φάνηκαν οι μύες και τα οστά του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, του Πανιωνίου και της ΑΕΚ. Ο Λίνεν σηκώθηκε και στράφηκε προς τον προπονητή της Βέρντερ, Ότο Ρεχάγκελ, κατηγορώντας τον ότι ήταν αυτός που παρότρυνε τον ποδοσφαιριστή του για να μαρκάρει τόσο σκληρά. Ο Λίνεν χρειάστηκε 23 ράμματα και επέστρεψε στα γήπεδα μετά από ένα μήνα.

Θύτης: Χάρολντ Σουμάχερ - Θύμα: Πατρίκ Μπατιστόν

Όσοι βρέθηκαν στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» για να παρακολουθήσουν τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 ανάμεσα στη Δυτική Γερμανία και στη Γαλλία, ήταν αυτόπτες μάρτυρες του εκούσιου χτυπήματος του Γερμανού τερματοφύλακα στον Γάλλο αντίπαλό του, ο οποίος έβγαινε τετ α τετ. Ο Σουμάχερ, ο οποίος έμεινε γνωστός ως ο «χασάπης της Σεβίλλης» χτύπησε στο κεφάλι τον Μπατιστόν, ο οποίος έπεσε αναίσθητος και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. «Λυπάμαι πραγματικά για αυτό που έγινε με τον Πατρίκ Μπατιστόν. Δεν ήθελα να τον τραυματίσω. Την ίδια έξοδο θα έκανα σε παρόμοια κατάσταση. Αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να πάρω την μπάλα» είπε τότε ο Δυτικογερμανός, ο οποίος ήταν ο ήρωας της ομάδας του στη διαδικασία των πέναλτι χαρίζοντας την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Θύτης: Καζίμιερζ Σίντορτσουκ - Θύμα: Χρήστος Κωστής

Στις 23 οκτωβρίου 1997, η ΑΕΚ υποδεχόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Στουρμ Γκρατς για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Ο 25χρονος επιθετικός ήταν απέναντι στον Πολωνό τερματοφύλακα, ο οποίος έκανε την έξοδο και χωρίς να το θέλει τραυμάτισε σοβαρά τον Κωστή, ο οποίος υπέστη κάταγμα κνήμης – περόνης. Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών έκαναν λόγο για απουσία έξι μηνών, αλλά τελικά ο Έλληνας επιθετικός χρειάστηκε τρία χρόνια για να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Θύτης: Λάζαρος Σέμος - Θύμα: Τζιοβάνι

Δεν είχε κλείσει καλά καλά εξάμηνο στην Ελλάδα, ο Τζιοβάνι, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Ιούλιο του 1999. Στις 4 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, ο Βραζιλιάνος υπέστη σοβαρότατο τραυματισμό σε αγώνα του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό στο «Καυτανζόγλειο», μετά από ένα σκληρό φάουλ του Λάζαρου Σέμου. Ρήξη χιαστών ήταν η διάγνωση και ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας από τη Μπαρτσελόνα χρειάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες. Ο παίκτης του «Γηραιού» αποβλήθηκε σε εκείνη τη φάση με δεύτερη κίτρινη κάρτα, παραδέχθηκε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη και την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε τον Τζιοβάνι στο νοσοκομείο. Ο Βραζιλιάνος του έκανε δώρο την Αγία Γραφή.

Θύτης: Άλντο Ντούσερ - Θύμα Ντέιβιντ Μπέκαμ

«Δεν άντεχα να περπατάω στον δρόμο και να ακούω πως είμαι ο τύπος που τραυμάτισα σοβαρά τον Μπέκαμ. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, τα βρετανικά ΜΜΕ με σταύρωσαν. Λυπάμαι απεριόριστα για ό,τι συνέβη, ήταν μια άσχημη στιγμή. Δεν μπορεί να με στιγματίζει όμως για όλη μου τη ζωή». Αυτά ήταν τα λόγια του Άλντο Ντούσερ, του Αργεντινού παίκτη της Λα Κορούνια, ο οποίος τον Απρίλιο του 2002, για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έσπασε το μετατάρσιο του Άγγλου σούπερ σταρ στην προσπάθεια να του κλέψει τη μπάλα.Οι Άγγλοι παθαίνουν σοκ, καθώς το είδωλο της χώρας κινδυνεύει να χάσει το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς. Ένα ολόκληρο έθνος προσευχόταν να γίνει έγκαιρα καλά το πόδι του Μπέκαμ.

http://www.youtube.com/embed/2GUItWp_TSo?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Θύτης: Μιχάλης Κωνσταντίνου - Θύμα: Ριάντ Χαμαντού

Ένας από τους πιο σοκαριστικούς τραυματισμούς στα ελληνικά γήπεδα. Τον Μάρτιο του 2003, ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενούσε τον Παναθηναϊκό. Ο Μιχάλης χτύπησε πολύ άτσαλα τον Αλγερινό και του διέλυσε το δεξί πόδι. Ο ίδιος ο Κύπριος επιθετικός του «τριφυλλιού» ήταν συγκλονισμένος από την ενέργειά του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και πολλά χρόνια μετά ο Χαμαντού είχε σοβαρές δυσκολίες ακόμα και να περπατήσει. «Ήταν μια άτυχη στιγμή, καθώς δεν πιστεύω πως ο Κωνσταντίνου είχε πρόθεση να με τραυματίσει», τόνισε ο Χαμαντού.

Θύτης: Γιώργος Γεωργιάδης - Θύμα: Νίκος Καράμπελας

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης τον Φεβρουάριο του 2008 σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Καράμπελα. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έβαλε πολύ άσχημα το πόδι του πάνω στον αντίπαλό του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Ο αμυντικός του Άρη υπέστη θλάση του ιγνυακού τένοντα και του τένοντα δικεφάλου, θλάση στην έξω γωνία και μερική ρήξη προσθίου χιαστού, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, αλλά τουλάχιστον γλίτωσε το χειρουργείο.

Θύτης: Μάρτιν Τέιλορ - Θύμα: Εντουάρντο Ντα Σίλβα

Στις 23 Φεβρουαρίου 2008, στο παιχνίδι Μπέρμιγχαμ - Άρσεναλ για την Πρέμιερ Λιγκ, ο Μάρτιν Τέιλορ έκανε σκληρό τάκλιν στον Εντουάρντο Ντα Σίλβα με αποτέλεσμα να του σπάσει το αριστερό πόδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τηλεοπτικός σταθμός που μετέδιδε το παιχνίδι, δεν έδειξε replay της φάσης λόγω της σοκαριστικής εικόνας. Ο Αρσέν Βενγκέρ ζήτησε την τιμωρία του Τέιλορ μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν, ενώ ο παίκτης της Μπέρμιγχαμ επισκέφθηκε τον αντίπαλό του στο νοσοκομείο για να του ζητήσει συγγνώμη,. «Το χτύπημα ήταν τόσο σοβαρό που οι γιατροί μου είπαν ότι ίσως και να χάσω το πόδι μου» είπε ο Εντουάρντο, ο οποίος χρειάστηκε ένα χρόνο για να ξεπεράσει το πρόβλημα και να επιστρέψει στα γήπεδα.

Τα.... εγκληματικά μαρκαρίσματα που έμειναν στην ιστορία (pics, vids)