MENU

Τίποτα απ’ όσα συνέβησαν στα 90 λεπτά του αγώνα δεν μας έκανε σοφότερους. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει την κατηφόρα και αδυνατεί να φτιάξει δεύτερη φάση της προκοπής στο ίδιο παιχνίδι, είναι και πεθαμένος ψυχολογικά, οπότε του μένει η ποιοτική ανωτερότητα κάποιων μονάδων. Ξέρουμε κι ότι η ΑΕΚ σκάει τον αντίπαλο στο τρέξιμο, έχει ομοιογένεια, αλλά και απειρία. Όλα βγήκαν στο γήπεδο. Η ΑΕΚ συνολικά ήταν καλύτερη στα δύο παιχνίδια, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε γιατί ήταν καλύτερος στη λεπτομέρεια (συν το ανύπαρκτο οφσάιντ του Αραβίδη στο Καραϊσκάκη και άλλα δύο απόψε) μιας δύο φάσεων. 

Ο Ολυμπιακός θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο, η ΑΕΚ ψάχνει μερικά υλικά να συνεχίσει την οικοδόμηση, μόνο που μοιάζει τουλάχιστον άσχετο αυτή τη στιγμή να μιλάει κανείς για ποδόσφαιρο. Ποιος μπορεί να ασχολείται με παίκτες και ποδόσφαιρο σε ένα χώρο που βασιλεύει η αλητεία, η ανομία και η μαφία; 

Μόνο αν είσαι βλαμμένος στον εγκέφαλο ή εξυπηρετείς συμφέροντα θα σταθείς στην πρόκριση ή στον αποκλεισμό. Η ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διεξαχθεί το παιχνίδι σε σωστές συνθήκες. Και 65.000 άνθρωποι δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που σε κάνει να υποκλίνεσαι, να συγκινείσαι. Μόνο μπράβο τους αξίζουν. Βαρέθηκα να καταδικάζω κάθε φορά αυτούς τους 50-100 που κάνουν επεισόδια. Ας καταδικάσουμε και κανέναν αληθινά υπεύθυνο.

Μου αρκεί που το έκαναν ο Αναστασίου, ο Δέλλας, οι πραγματικοί ποδοσφαιράνθρωποι. Οι ίδιοι όμως, θα τιμωρηθούν αν πουν όσα σκέφτονται για τις αληθινές αιτίες. Κι αυτή είναι η δική μας δουλειά. Να πούμε στον κόσμο την αλήθεια. Κι η αλήθεια είναι μόνο μία.

Πάει ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, τα γκρεμίζουν όλα από τη 13, φεύγουν φωτοβολίδες με στιλό. Πάει στην Τούμπα πέρυσι τα ίδια. Πάει φέτος, στήνεται αστυνομική επιχείρηση λες και θα φτάσει ο Ομπάμα. Μετά από δύο χρόνια που η ΑΕΚ ήταν απούσα από το ντέρμπι,  συμβαίνει το ίδιο φέτος. Εσείς κύριε Κοντονή, κύριε Τσίπρα τι λέτε ότι φταίει; Οι χούλιγκαν ε;

Πόσο κοντόφθαλμοι…

Φταίει η διαιτησία; Όχι βέβαια. Φτάσαμε να λέμε «όχι βέβαια» σε ματς που ο βοηθός σήκωσε δύο φορές ανύπαρκτο οφσάιντ. Φτάσαμε να λέμε «δεν επηρέασε το αποτέλεσμα» ενώ στον πρώτο αγώνα ο Ολυμπιακός έπαιζε με 14 εναντίον 11. Και το θεωρούμε δίκαιο.

Όχι βρε καθίκια. Δεν είναι δίκαιο. Δεν είναι δίκαιο να τιμωρούνται διαρκώς όλοι οι άλλοι επειδή δε μπορούν να συγκρατήσουν την συσσωρευμένη οργή ετών. Θα δικαιολογήσουμε την αλητεία τώρα, θα αναρωτηθείτε; Όχι. Αλλά είναι και η εύκολη λύση η καταδίκη.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει πρόεδρο τον Μαρινάκη, υπεύθυνο επικοινωνίας έναν τύπο που… επικοινωνεί με καυγάδες και κραυγές βρίζοντας τους πάντες, γενικό αρχηγό ένα παρατράγουδο και προπονητή κάποιον που προκαλεί με χειρονομίες σε κάθε γήπεδο. 

Και θα ασχοληθώ με τους 100 βλάκες που πέφτουν στην παγίδα τους; Η εύκολη λύση είναι για όσους φοβούνται να τα βάλουν με το αληθινό θηρίο…

Ε, φτάνει. 

Αφαιρέθηκαν βαθμοί από τον ΠΑΟΚ, αφαιρέθηκαν βαθμοί από τον Παναθηναϊκό, θα αφαιρεθούν κι από την ΑΕΚ. Κι όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε λίγότερο από ένα χρόνο (11 μήνες για την ακρίβεια) σε αγώνες απέναντι στην ίδια ομάδα. Φοβερή σύμπτωση ε; Μιλάμε για τρεις ομάδες που εκπροσωπούν το 65% των Ελλήνων φιλάθλων. Γιατί άραγε δεν διακόπηκε κανένα παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ΠΑΟ-ΑΕΚ; Ψιλά γράμματα για εσάς, κι ακόμα πιο ψιλά για όσους κερδίζουν τίτλους, χρήματα στην υγεία των κορόιδων…

Διακόψτε το πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα που έχει παιχτεί σε οποιοδήποτε σπορ, σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη. Κάντε και την απονομή για να μη νομίζει κανείς πως ο στόχος είναι να αφαιρεθεί αυτός ο πανάξιος τίτλος. Αλλά σταματήστε επιτέλους να παίζετε με την υπομονή του κόσμου. Εξαντλήθηκε. Όχι απλά ξεχείλισαν τα ποτήρια, αλλά πλέον παίζετε με ανθρώπινες ζωές.

Όταν αποφασίσετε τι θα γίνει με την εγκληματική οργάνωση που εδώ και χρόνια κλέβει την τελευταία χαρά εκατομμυρίων ανθρώπων, τότε ανοίξτε τα γήπεδα. Και αφήστε τα χωρίς αστυνομία κιόλας. Ως τότε είστε (συν)υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη ως τώρα αλλά και ό,τι θα συμβεί. Με ή χωρίς φιλάθλους. Εντός ή μακριά από τα γήπεδα.

Γιατί γκρεμίζουν τα γήπεδα όπου παίζει ο Ολυμπιακός;