MENU

Σε ένα πράγμα έχει δίκιο ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής: το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το ποδόσφαιρο είναι σαθρό και πρέπει να αλλάξει άμεσα. Τα χέρια της κυβέρνησης είναι δεμένα και αν δεν προχωρήσει στις επιβαλλόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις είτε θα αεροβατεί είτε θα σχοινοβατεί.

Θέλετε ένα παράδειγμα ; Η Θάτσερ πριν μια εικοσαετία τιμώρησε όλες τις αγγλικές ομάδες με αποκλεισμό από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας εάν κάνει κάτι παρόμοιο με τις ελληνικές ομάδες θα παρανομήσει! Και αυτό γιατί κάποιοι φρόντισαν να νομοθετήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου να μεταβληθεί σε ασύδοτο. 

Ο νόμος Ανδριανού με τις απαραίτητες διορθώσεις πρέπει να έρθει άμεσα στη Βουλή για να ψηφιστεί από το σύνολο των κομμάτων, καθώς η ελληνική κοινωνία για πρώτη φορά είναι τόσο σύμφωνη να καταπολεμηθεί η βια που έρχεται από τη διαφθορά. Παράλληλα όμως πρέπει να επιταχυνθούν οι δικαστικές διαδικασίες ώστε να εκκαθαριστεί ο ποδοσφαιρικός βόθρος.

Ο κύριος Κοντονής δέχθηκε σφοδρή κριτική από τα μέσα ενημέρωσης την επομένη της απόφασης του να διακόψει για μια εβδομάδα το πρωτάθλημα γιατί δικαιολογημένα όλοι θεώρησαν ότι αύξησε τις προσδοκίες του κόσμου και τελικά πήρε ένα μέτρο που είναι αδύνατον να αποδώσει. '' Δεν είμαι χαζός να πιστεύω ότι με τη διακοπή της μιας εβδομάδας θα λύσω το πρόβλημα της βίας'', δήλωσε ο κύριος Κοντονής που ξεκαθάρισε ότι αυτό ήταν ένα προληπτικό μέτρο και ουσιαστικά μια προειδοποίηση στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

Η στήλη ρίχνει μια ιδέα: επειδή ο αθλητικός νόμος θα αργήσει και τα φαινόμενα διαφθοράς και ακραίων βιαιοτήτων δεν θα σταματήσουν, ας περάσει άμεσα μια διάταξη (έστω σε παρένθετο νομοσχέδιο) στη Βουλή που να αναφέρει ότι ο υφυπουργός αθλητισμού έχει το δικαίωμα να διακόπτει οριστικά το πρωτάθλημα για λόγους δημόσιας ασφάλειας και πως το πλέον ακραίο τιμωρητικό μέτρο της κυβέρνησης θα είναι ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη. Μόνο η τσέπη μπορεί να πονέσει τους παράγοντες των ομάδων.

Και μια ακόμη διευκρίνιση για τις δηλώσεις του κυρίου Κοντονή περί του δικαιώματος των κατηγορουμένων και του τεκμηρίου αθωότητας: πράγματι τα δικαιώματα των κατηγορουμένων είναι ιερά, αλλά υπάρχει και το δικαίωμα πληροφόρησης του κοινού που συνδυασμένο με το δημόσιο συμφέρον αποτελεί συνταγματική επιταγή.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο Τσίπρας