MENU

Ό,τι ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι από τον Νίκο Νταμπίζα ήρθε εις πέρας χάρη στις προσπάθειες των Τάκη Φύσσα, Λεωνίδα Βόκολου. Το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος ανέβηκε πλέον αρκετά –εάν συνυπολογιστεί η εφορία- και εύκολα θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι πάνω από τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ. Έπρεπε, όμως, να γίνει διότι ο Γιάννης Αλαφούζος ήθελε να στείλει ένα μήνυμα εντός και εκτός «Γ. Καλαφάτης». Ότι δηλαδή πλέον ο Παναθηναϊκός μπορεί μα κυρίως θέλει να ανέβει επίπεδο. Αγωνιστικά μιλώντας αλλά και οικονομικά κατ’ επέκταση.

Κοινώς η διοίκηση του Παναθηναϊκού καθιστά σαφές ότι ήρθε η ώρα για να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή. Αλλιώς δεν θα πήγαινε σε μια λογική να ανεβάσει 30% τα χαμηλά συμβόλαια και 70% αυτό του ηγέτη της ομάδας Μάρκους Μπεργκ.

Ασφαλώς η επιστροφή στην κορυφή χρειάζεται μια σειρά από κινήσεις. Δεν γίνεται με… παρόλες. Αγωνιστικά το Τριφύλλι θέλει ενίσχυση με παίκτες ικανούς αλλά και έμπειρους οι οποίοι θα βοηθήσουν το υπάρχον πολύ καλό υλικό να κάνει το βήμα παραπάνω. Η προσθήκη του Νίκου Καλτσά της Βέροιας είναι μια θετική ένδειξη. Η προσπάθεια να κλείσει από τώρα τον Γιώργο Γκαλίτσιο είναι μια πολύ καλή κίνηση. Η διάθεση να αυξηθεί το μπάτζετ και να δοθούν δύο μεγάλα συμβόλαια (πάνω από το μέσο όρο των 250-300.000 ευρώ) το καλοκαίρι φανερώνει ότι θα μπει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Δεύτερη ενέργεια αφορά την αύξηση εσόδων μέσω ενός πιο σύγχρονου και λειτουργικού γηπέδου. Είναι δέσμευση της διοίκησης ότι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα πρώτα έργα στη Λεωφόρο. Και ανάλογα με τις εξελίξεις σχετικά με το κονδύλι της Περιφέρειας Αττικής, θα κριθεί ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου. Οι Πράσινοι θέλουν να αυξήσουν τη χωρητικότητα του γηπέδου, να βελτιώσουν τις συνθήκες για τους φιλάθλους και να ακολουθήσουν μια φιλολαϊκή πολιτική στα εισιτήρια διαρκείας για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο.

Η τρίτη ενέργεια έχει να κάνει με την ουσιαστική καταπολέμηση του παρασκηνίου. Δεν μπορεί κανείς να έχει παράπονο από τις ενέργειες της διοίκησης του Παναθηναϊκού και προσωπικά του Αλαφούζου. Γιατί μπορεί να έχει κάνει χίλια μύρια λάθη και άλλες τόσες παραλείψεις, αλλά τον αγώνα ουσίας που δίνει χρόνια τώρα στα κέντρα αποφάσεων μάλλον δεν τον έχουμε δει από άλλο παράγοντα. Τούτο δεν σημαίνει ότι θα έχει και αποτέλεσμα, αφού όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, η σαπίλα στο ποδόσφαιρο είναι σαν τη Λερναία Ύδρα.

Ανεξάρτητα απ’ το τι θα καταφέρει φέτος ο Παναθηναϊκός, οι Πράσινοι δείχνουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν σε πραγματικά ανταγωνιστική κατάσταση πρωταθλητισμού μετά από μια τριετία. Και άργησε…

Τα νέα συμβόλαια «φωνάζουν» πρωτάθλημα