MENU

Το όνομα του Κρις Τζένκινς κάνει από τα ξημερώματα το γύρο του κόσμου, καθώς με δικό του buzzer beater τρίποντο το Villanova κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή του NCAA με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο. Με αυτό το σουτ, ο Κρις δεν «σκότωσε» μόνο το North Carolina, αλλά και τον αδερφό του, Νέιτ.

Ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ δεν είναι αδέρφια εξ αίματος. Η οικογένεια Μπριτ υιοθέτησε τον Τζένκινς το 2007, όταν η μητέρα του αποφάσισε να δώσει στον γιο της την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.

Η ιστορία ξεκινά πριν από περίπου δέκα χρόνια. Η μητέρα του Κρις, Φελίσια, η οποία ήταν μπασκετμπολίστρια και εν συνεχεία προπονήτρια, μετέδωσε από νωρίς στον γιο της την αγάπη για το άθλημα. Το μπάσκετ ήταν που θα του άλλαζε τη ζωή, όταν τα πάντα θα ερχόντουσαν άνω-κάτω στην οικογένεια, το μπάσκετ ήταν αυτό που θα ένωνε και τις οικογένειες Μπριτ και Τζένκινς, καθώς ο πατέρας του Νέιτ Μπριτ προπονούσε την ομάδα DC Assault στην Ερασιτεχνική Αθλητική Ένωση (AAU) των ΗΠΑ.

Κατά την εφηβεία του Κρις, τα πράγματα περιπλέχθηκαν για την οικογένεια Τζένκινς, καθώς οι γονείς του χώρισαν και η μητέρα του τον πήρε μαζί της στη Βαλτιμόρη. Τότε ήταν όμως που το μωρό της οικογένειας, η μικρή Κόρι, αρρώστησε. Ενώ η Φελίσια, βρισκόταν στο νοσοκομείο με την Κόρι, ο Κρις αναγκαστικά ζούσε με την οικογένεια Μπριτ, η οποία ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Φελίσια που περνούσε το δικό της γολγοθά.

Λίγο καιρό αργότερα, η Κόρι θα πέθαινε, ενώ ήταν μόλις 11 μηνών. Η Φελίσια ανέλαβε ως πρώτη προπονήτρια το Benedict College της Νότιας Καρολίνα, ωστόσο δεν ήθελε να πάρει τον Κρις από την ομάδα του και έτσι, η περίοδος διαμονής με τους Μπριτ επεκτάθηκε.

Οι βαθμοί του Κρις ξεκίνησαν να παίρνουν τον κατήφορο, το ίδιο και η εξωγηπεδική συμπεριφορά του και η Φελίσια άρχισε να ανησυχεί. Ο Κρις ήταν πειθαρχημένος μόνο όταν έπαιζε μπάσκετ, υπό τις οδηγίες του πατέρα της οικογένειας Μπριτ. Αυτό ήταν... Η Φελίσια ζήτησε από τους Μπριτ να υιοθετήσουν τον γιο της. Ήθελε να εξασφαλίσει για εκείνον ένα καλύτερο μέλλον.

«Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που πήρα στη ζωή μου. Αλλά ήξερα ότι έπρεπε να το κάνω για να βεβαιωθώ πως θα έχει την καλύτερη ευκαιρία για εκείνον», έχει δηλώσει η Φελίσια.

Οι Μπριτ δέχτηκαν να υιοθετήσουν τον Κρις, ο οποίος βρήκε στο πρόσωπό τους μια νέα οικογένεια. «Ήταν δύσκολο στην αρχή, αλλά η οικογένεια Μπριτ με δέχτηκε. Όλη η οικογένεια με αποδέχτηκε για αυτό που ήμουν και με έκανε καλύτερο ως άνθρωπο. Είμαι ευγνώμων για αυτό. Ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα».

Την περασμένη εβδομάδα, οι Μπριτ οδήγησαν 700 μίλια για να δουν τα δυο τους παιδιά να αγωνίζονται στην Elite Eight της March Madness. Ο Νέιτ έπαιζε στην Φιλαδέλφεια και ο Κρις στο Λούισβιλ. Μάλιστα, ο Τζένκινς ταξίδεψε και εκείνος για να δει το North Carolina να προκρίνεται στο Final Four του Χιούστον. Μετά τη νίκη του North Carolina επί του Notre Dame, τα δύο αδέρφια πανηγύρισαν μαζί.

Σύσσωμη η οικογένεια Μπριτ, αλλά και η Φελίσια Τζένκινς ταξίδεψαν στο Χιούστον για το Final Four του NCAA. Τα ξημερώματα της Τρίτης, βρέθηκαν στο NRG Stadium για να παρακολουθήσουν από κοντά τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στο North Carolina και το Villanova. Κανείς μάλλον δεν μπορούσε να φανταστεί το συγκλονιστικό φινάλε που θα είχε το παιχνίδι.

«Το περίμενα όταν τον είδα να κατεβαίνει στην τελευταία επίθεση. Ήξερα πως θα πάρει το σουτ και πως μάλλον θα το βάλει. Χαίρομαι για εκείνον, αλλά ταυτόχρονα είμαι στενοχωρημένος που χάσαμε. Τώρα θα καυχιέται γι’ αυτό για την υπόλοιπη ζωή μας», δήλωσε μετά τον τελικό ο Νέιτ Μπριτ.

Κάτι ήξερε μάλλον αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του Κρις Τζέινκινς. «Στενοχωριέμαι για τον αδερφό μου, αλλά χαίρομαι που κερδίσαμε. Θα του το χτυπάω μια ζωή. Κανείς δεν ξέρει πόσο σκληρή δουλειά χρειάστηκε από την οικογένειά μου. Και από τις δύο οικογένειές μου, για να τα καταφέρουμε. Και γι’ αυτό χαίρομαι που μοιράζομαι αυτές τις στιγμές μαζί τους. Όλη μου τη ζωή με αμφισβητούσαν. Έλεγαν πως "Ο Κρις μπορεί να τα καταφέρει, αλλά…". Τώρα το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα μπορούν να πουν ότι "Ο Κρις δεν είναι πρωταθλητής του NCAA"».

Η ιστορία ζωής του Κρις και του Νέιτ είναι κάτι πολύ παραπάνω από το μπάσκετ. Η οικογένεια Μπριτ είχε βγει νικήτρια πολύ πριν τον μεγάλο τελικό. Ήταν ο ήρωας πίσω από τον ήρωα του μεγάλου τελικού...

Μια συγκλονιστική ιστορία ζωής πίσω από τον τελικό του NCAA!