MENU

All Star Weekend δεν είναι μόνο το παιχνίδι μεταξύ Ανατολής και Δύσης ή, για να το δούμε με τα φετινά δεδομένα, η «μάχη» της ομάδας του Λεμπρόν Τζέιμς με την αντίστοιχηα του Στεφ Κάρι. All Star Weekend είναι και οι εντυπωσιακοί διαγωνισμοί τριπόντου και καρφωμάτων, αφού πάντα τραβούν τα βλέμματα.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις που οι κορυφαίοι σουτέρ και οι πιο θεαματικές dunkers του ΝΒΑ διαγωνίζονται μεταξύ τους, για να κατακτήσουν τον τίτλο του κορυφαίου όλων. Για άλλη μία χρονιά, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος.

Στα τρίποντα θα διαγωνιστούν οι: Κλέι Τόμπσον, Κάιλ Λάουρι, Τομπάιας Χάρις, Πολ Τζορτζ, Ουέιν Έλινγκτον, Έρικ Γκόρντον, Ντέβιν Μπούκερ και Μπράντλεϊ Μπιλ.

Στα καρφώματα θα διαγωνιστούν οι: Ντόνοβαν Μίτσελ (σ.σ. πήρε τη θέση του τραυματία του Άαρον Γκόρντον), Λάρι Νανς Τζ., Βίκτορ Ολαντίπο, Ντένις Σμιθ Τζ.

Ευχή όλων φυσικά είναι να προσφέρουν θέαμα οι διαγωνιζόμενοι, αλλά επίσης να υπάρχει ανταγωνισμός και ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο σουτ ή την τελευταία προσπάθεια για κάρφωμα.

Άλλωστε, τα αστέρια του ΝΒΑ έχουν προσφέρει κατά καιρούς τρομερούς διαγωνισμούς κι έχουν... κακομάθει το κοινό.

Oι διαγωνισμοί καρφωμάτων που «έκοψαν» την ανάσα...

Η «μυθική» μονομαχία του Μάικλ Τζόρνταν με τον Ντόμινικ Ουίλκινς, το 1988, έχει μείνει στην ιστορία με τα δύο αστέρια του «μαγικού κόσμου» να τα δίνουν όλα στον τελικό. Το ένα θεαματικό κάρφωμα διαδεχόταν το άλλο, το κοινό παραληρούσε, οι δυο παίκτες προσέθεταν συνεχώς κομμάτια στην ιστορία που έγραφαν και τελικά ο Τζόρνταν επικράτησε για δεύτερη σερί χρονιά.

Ο Βινς Κάρτερ βρίσκεται ακόμη στα παρκέ του ΝΒΑ και από την πρώτη του ημέρα σε αυτά έχει δείξει πως τα καρφώματα είναι το δυνατό του σημείο. Έχει αφήσει τον κόσμο με ανοικτό το στόμα ουκ ολίγες φορές και το ίδιο έκανε στον διαγωνισμό του 2000 στο Όκλαντ.

«Όλα τα λεφτά» ήταν ο διαγωνισμός του 2016 στο Τορόντο. Λίγοι περίμεναν πως δύο νέα παιδιά, όπως ο Ζακ Λαβίν και ο Άαρον Γκόρντον, θα έκαναν όλο τον πλανήτη να παραμιλά, αλλά τελικά τα κατάφεραν με την πτήση τους. Ο πρώτος βγήκε, εν τέλει, νικητής και οι συγκρίσεις με τον διαγωνισμός του 1988 έμοιαζαν αναπόφευκτες.

Δείτε επίσης μερικούς ακόμη διαγωνισμούς που έμειναν στο μυαλό του κοινού:

Όσον αφορά στους διαγωνισμούς τριπόντου, αυτοί δεν είναι τόσο θεαματικοί, αλλά μπορείτε παρακάτω να δείτε ορισμένες από τις πιο... εύστοχες απόπειρες.

http://www.youtube.com/embed/_elUrJG2nsI?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Όταν οι διαγωνισμοί του All Star Weekend έγραψαν ιστορία (vids)