MENU

Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας γκαρντ έχει ζήσει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Ευρώπη, καθώς έχει παίξει σε πολύ καυτές έδρες. Ο ίδιος δήλωσε ότι ζει για τέτοια παιχνίδια: 

«Έπαιξα για τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη και σε εχθρικά περιβάλλοντα. Το έχω ξαναπεράσει. Θυμάμαι σε έναν αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ: 18.000 θεατές, φωτοβολίδες, κροτίδες να σκάνε… Στην Ευρώπη ρίχνουν κροτίδες στους αντίπαλους πάγκους και έχω συνηθίσει σε τέτοιο κλίμα κι αυτό με έχει βοηθήσει. Σαν παίκτης μού αρέσει να παίζω σε τέτοιο εχθρικό περιβάλλον. Ζεις για τέτοιες στιγμές, να πηγαίνεις στην έδρα του αντιπάλου και να τον νικάς»Για τη φετινή πορεία των Γκρίζλις: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Έχω δουλέψει σκληρά και μπήκα μέσα να κάνω αυτό που ξέρω. Η ομάδα μας ξέρει τι να κάνει, έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες και είναι εύκολο να παίζω δίπλα τους». Ο προπονητής του, Ντέιβ Γέργκερ, δήλωσε για τον Καλάθη:  «Πιστεύω πως ήταν εξαιρετικός. Η εμπειρία που έχει αποκτήσει από την Ευρώπη και τις διεθνείς διοργανώσεις τον έχει βοηθήσει. Πέρσι στο δεύτερο μισό της σεζόν ήταν πολύ καλός. Δεν μπορούσε να παίξει στα play offs και φέτος ήταν μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα για αυτόν, αλλά διατηρήθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας και τα έχει πάει πολύ καλά στο ρόλο του».

Για την ιστορία, οι Μέμφις Γκρίζλις επικράτησαν 109-115 των Μπλέιζερς και έκανα το 3-0 στη σειρά για τα πλέι οφ. Ο Νικ Καλάθης τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ενώ δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος τα 27 λεπτά που αγωνίστηκε.

Καλάθης: «Στο ΟΑΚΑ πέταγαν κροτίδες στους πάγκους»!