MENU

Πώς ένας NBAer μπορεί να φτάσει στο «μηδέν»; Πώς ένας άνθρωπος που είχε γίνει pick στο draft (Νο. 24 το 2004) και είχε παίξει οκτώ χρόνια στον «μαγικό κόσμο» απαρνείται το ίδιο του το όνομα και δεν παρουσιάζει καμία «δίψα» για τη ζωή; Ο 32χρονος σήμερα Ντελόντε Ουέστ και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε κάνουν να ανατριχιάζεις...

Στην πορεία του ως παίκτης στο ΝΒΑ ο Ουέστ πέρασε από τους Μπόστον Σέλτικς, του Σιάτλ Σούπερ Σόνικς, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Μάβερικς. Συνολικά μέτρησε 432 εμφανίσεις με μέσο όρο 9,7 πόντους και 3,6 ασίστ. Ωστόσο, το όνομά του συνήθως διαδιδόταν από στόμα σε στόμα για άλλους λόγους. Εξήγηση πίσω από τις «ακατανόητες» πράξεις του ίσως υπάρχει: το 2008 ο Ουέστ είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή. Μια ψυχική νόσο που προκαλεί μανιακά επεισόδια και κατάθλιψη, αν δεν ακολουθηθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Κοιμόταν με την μητέρα του Λεμπρόν, έτρεχε με τη μηχανή μπροστά σε περιπολικά!

Ο Ουέστ είδε το όνομά του σε πρωτοσέλιδα και blogs όταν τον Μάρτιο του 2010 τα αμερικανικά, σκανδαλοθηρικά media του «χρεώσαν» σχέση με την μητέρα του συμπαίκτη του στους «Καβς», Λεμπρόν Τζέιμς! «Το έχετε ακούσει: ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν παίζει καλά επειδή έμαθε πως η μητέρα του κοιμόταν με έναν συμπαίκτη του», αναφέρει δημοσίευμα του «Deadspin». Η σχέση δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη, όμως το... ρεπορτάζ της εποχής έκανε λόγο για ένα ακόμα «κρυφό ζευγάρι» στον χώρο του ΝΒΑ. Κι όμως, αυτό δεν ήταν το πρώτο... πλήγμα που δεχόταν ο Αμερικανός NBAer.

Λίγο καιρό νωρίτερα, τον Σεπτέμβρη του 2009, είχε γίνει ξανά «πρώτο θέμα» στα αμερικανικά ΜΜΕ. Ο λόγος; Είχε συλληφθεί από την τοπική αστυνομία, αφού έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με τη μηχανή του μπροστά σε περιπολικά! Μάλιστα, κουβαλούσε μαζί του δύο όπλα και μία καραμπίνα μέσα σε μια θήκη κιθάρας. Η ζωή του και οι ατασθαλίες του έφερναν σε... ροκ σταρ, όχι σε επαγγελματία αθλητή.

Θέλετε κι άλλα... ασυνήθιστα περιστατικά; Το 2011 κατά τη διάρκεια του lockout στο ΝΒΑ ο Ουέστ δεν έψαξε για ένα συμβόλαιο σε μια ομάδα της Ευρώπης: «έβγαλε» τα προς το ζην δουλεύοντας σε κατάστημα με έπιπλα! Η μοναδική «διαφωνία» των Αμερικανών είναι αν ο εν ενεργεία τότε NBAer δούλευε ως πωλητής ή αν βρισκόταν στις αποθήκες του καταστήματος. Ταυτόχρονα, ασχολήθηκε με την ραπ μουσική και εργάστηκε στο «Sam's Club» (στον τομέα πώλησης μαχαιριών). «Δούλεψα στο "Sam's Club" πουλώντας μαχαίρια. Ήταν μια ωραία εμπειρία. Είχα πάνω μου μικρόφωνο και τον υπόλοιπο εξοπλισμό», δήλωσε για την ασυνήθιστη «πρόκληση». Σε κάθε περίπτωση, η... μπασκετική ζωή είχε περάσει -ξανά- σε δεύτερη μοίρα για τον ίδιο.

Με την πάροδο των χρόνων ο οργανισμός του ΝΒΑ απέβαλε σταδιακά από τα σπλάχνα του τον Ουέστ σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Το συμβόλαιο που του έδωσαν οι Μάβερικς τη σεζόν 2011-2012 ήταν το τελευταίο που θα έπαιρνε στο επαγγελματικό μπάσκετ.

«Ήμουν ο Ντελόντε Ουέστ, δεν είμαι γι' αυτή τη ζωή πλεόν»

Σχεδόν μια τετραετία μετά την αποχώρησή του από τα παρκέ της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη, ο Ουέστ γίνεται ξανά «θέμα». Κι όπως συνηθίζει, όχι για τα μπασκετικά του επιτεύγματα...

«Ήμουν ο Ντελόντε Ουέστ, δεν είμαι γι' αυτή τη ζωή πλέον», φέρεται πως είπε ο πρώην παίκτης σε έναν φίλο του ΝΒΑ, που τον είδε τυχαία στους δρόμους του Χιούστον ξυπόλητο με μια νοσοκομειακή ρόμπα! Η ιστορία ανέβηκε στο Instagram, όμως το post διεγράφη μερικές ώρες αργότερα.

«Δεν υπάρχει τίποτα αστείο σε αυτή την ψυχική αρρώστια του Ουέστ», υπογραμμίζει η «Huffington Post», που θέλει να δώσει την πραγματική διάσταση στο πρόβλημα και να μην αφήσει το διαδίκτυο να... τρολάρει έναν «τρελαμένο» NBAer. Το «ΤΜΖ», πρώτο πάντα σε θέματα τέτοιου είδους, προχωρά το ρεπορτάζ και φέρνει στο φως της δημοσιότητας μερικές φωτογραφίες του 32χρονου, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. «Θελήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Ουέστ για να δούμε αν είναι καλά. Μιλήσαμε ακόμα και με τον παλιό ατζέντη του. Αλλά δεν μπορέσαμε να έρθουμε σε επαφή μαζί του», υποστηρίζει το «TMZ».

Η ζωή του Ουέστ βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, εδώ και χρόνια. Ακόμα και πέρυσι, μακριά από τα φώτα του ΝΒΑ, ο ίδιος δεν περνούσε τις καλύτερες μέρες της ζωής του. «Δεν έχω χρήματα. Το θερμοσίφωνο δεν δουλεύει, το μυαλό δεν δουλεύει, αλλά σε αγαπάω», είχε πει στην γυναίκα του.

Η ιστορία του συγκλονίζει... Ένας άνθρωπος με περισσότερα από 16.000.000 δολάρια από συμβόλαια στο ΝΒΑ δεν μπορεί να συγχωρέσει τον εαυτό του για τα λάθη του παρελθόντος και φαίνεται να έχει πάρει την κάτω βόλτα.

Όταν δείτε κι εσείς την ιστορία του Ντελόντε Ουέστ στο διαδίκτυο μην γελάσετε μαζί του...

Ντελόντε Ουέστ: ο κατήφορος σταρ του ΝΒΑ που είχε σχέση με τη μητέρα του Λεμπρόν Τζέιμς!