MENU

Ο Ρόντο είναι σίγουρα ένας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου όμως, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χαρακτήρας του πολλές φορές οδηγεί σε κόντρες με τους εκάστοτε προπονητές του. Οι Μάβερικς πάντως ελπίζουν πως θα δείξει την κλάση του στο παρκέ χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα. 

Οι Σέλτικς από την άλλη μπορεί να έχασαν τον ηγέτη τους όμως απέκτησαν από τους Μαβς τρεις πολύ καλούς και ελπιδοφόρους παίκτες. Ο λόγος για τους Μπράνταν Ράιτ, Τζο Κράουντερ και Τζαμίρ Νέλσον που θα αγωνίζονται πλέον στην ομάδα της Βοστώνης.

Ας δούμε όμως το κατά πόσο είναι καλή αυτή η ανταλλαγή για τις δύο ομάδες.Είναι σωστό το «deal» για τους Μάβερικς;

Σίγουρα είναι μια κίνηση η οποία περιέχει ρίσκο αφού ναι μεν απέκτησαν έναν σπουδαίο παίκτη που θα ενισχύσει σίγουρα την περιφερειακή γραμμή της ομάδας, όμως θα πρέπει να καταφέρουν να βάλουν σε... καλούπι τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του. 

Επίσης έχασαν τρεις παίκτες που βοηθούσαν κατά καιρούς πράγμα που σημαίνει πως δε θα έχουν το απαιτούμενο βάθος στον πάγκο τους. Συν τοις άλλοις θα πρέπει να δούμε αν ο Ρόντο θα ταιριάξει με τη χημεία της ομάδας του Ντάλας, συνεισφέροντας κυρίως στο οργανωτικό αλλά το αμυντικό κομμάτι.

Από τη στιγμή πάντως που όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν, ο Ρόντο σίγουρα θα είναι μια σπουδαία προσθήκη για τους Μάβερικς, καθώς έχει τη δυνατότητα να «διαβάζει» τις αντίπαλες άμυνες και να μοιράζει ασίστ κάτι που σε συνδυασμό με τα επιθετικά υπερόπλα που διαθέτει η ομάδα του Μαρκ Κιούμπαν, θα δημιουργήσει αμέτρητα προβλήματα στους αντιπάλους.Είναι σωστό το «deal» για τους Σέλτικς;

Με μια πρώτη ματιά στο άκουσμα της ανταλλαγής αυτής θα πει κάποιος πως οι «Κέλτες» έκαναν μεγάλο λάθος που άφησαν τον Ρόντο να φύγει χωρίς να τον αναπληρώσουν με κάποιον αντίστοιχης κλάσης.

Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς ενισχύθηκαν με παίκτες οι οποίοι μπορούνα να προσφέρουν βοήθειες όταν τους ζητηθεί μεγαλόνωντας παράλληλα την ευκαιρία για ροτέισον στην ομάδα.

Επίσης στη Βοστώνη επιχειρούν να κάνουν μια ανανέωση στο ρόστερ τους, και αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τους ίδιους να την πραγματοποιήσουν καθώς εκτός από τους τρεις παίκτες θα έχουν και δύο draft pick από τον πρώτο και δεύτερο γύρο του 2015.

Τέλος αυτός ήταν ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου του Ρόντο στους Σέλτικς και υπήρχε το ενδεχόμενο να μείνει ελεύθερος με αποτέλεσμα η ομάδα της Βοστώνης να τον χάσει χωρίς κανένα απολύτως κέρδος.

Πάντως με την συγκεκριμένη μετακίνηση οι Μάβερικς έχοντας τον Ρόντο μαζί με τους Νοβίτσκι, Έλις, Πάρσονς και Τσάντλερς ίσως ζήσουν μέρες 2011, όταν και κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Όλα αυτά όμως θα φανούν εκεί όπου κρίνονται όλοι και όλα. Στο παρκέ.

Τελικά είναι σωστή η μετακίνηση του Ρόντο στους Μάβερικς;