MENU

Πριν μερικές ημέρες η «Indianapolis Star» φιλοξενούσε ένα θέμα σχετικά με τον Εμάνουελ Ντάνκαν, έναν 19χρονο φίλο των σπορ, που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που προσβάλει σε μεγάλο βαθμό το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου (Duchenne muscular dystrophy). Η ασθένεια έχει αναγκάσει τον νεαρό Ντάνκαν να κινείται με αναπηρικό καροτσάκι, όμως εκείνος δεν τα βάζει κάτω.

Μάλιστα, ο... πολεμιστής της ζωής δεν τα παρατάει και παρά το γεγονός πως οι γιατροί του έχουν ξεκαθαρίσει πως το προσδόκιμο ζωής για όσους έχουν αυτή την ασθένεια δεν είναι μεγάλο, εκείνος σπουδάζει προπονητική και θέλει να κοουτσάρει ομάδες του αμερικανικού football. Στη λίστα με τα «θέλω» του 19χρονου «μαχητή» ήταν να συναντήσει τον Λεμπρόν Τζέιμς από κοντά.

«Η επιθυμία μου είναι να συναντήσω τον Λεμπρόν. Αυτό θέλω να κάνω. Να συναντήσω τον Λεμπρόν Τζέιμς. Είναι το πρότυπό μου. Με εμπνέει και με κάνει να θέλω να κάνω τα πάντα. Να είμαι καλός άνθρωπος, να βάζω τους άλλους ανθρώπους πιο ψηλά από εμένα, να ζω τη ζωή μου και να κάνω όσα με χαροποιούν. Αν συναντήσω τον Λεμπρόν, τότε θα φτιάξει η μέρα μου. Δεν θα ζητήσω τίποτα παραπάνω», δήλωσε ο ίδιος.

Τα νέα έφτασαν στα αυτιά του σούπερ σταρ των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο οποίος δεν γύρισε την... πλάτη του στην υπόθεση. Ίσα ίσα, έστειλε ένα πάρα πολύ συγκινητικό μήνυμα, στο οποίο τόνιζε: «ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΠΟΤΕ. Μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο».

Αναλυτικά το γράμμα του «King James»:

«Γειά σου Εμάνουελ,

Άκουσα μερικά φοβερά πράγματα για εσένα και απ' όσα έμαθα, μπορώ να σου πω πως είσαι ένας απίστευτος προπονητής. Γνωρίζω πως είπες πως είμαι το πρότυπό σου και σε εμπνεύω, όμως ξέρω πως εσύ δίνεις έμπνευση και κίνητρο σε τόσο πολλούς ανθρώπους, μεταξύ αυτών και σε εμένα. Κάνεις πράξη τον ορισμό πρότυπο, το να είσαι καλός άνθρωπος, το να βάζεις τους άλλους πρώτους και να ζεις τη ζωή στα άκρα, κάνεις αυτό που σε κάνει χαρούμενο. Είναι απίστευτο ότι δίνεις κίνητρο σε τόσα παιδιά και τους διδάσκεις πόσο σημαντικό είναι να ζουν τη ζωή τους στο έπακρο. Έτσι ζεις εσύ κάθε μέρα. Αυτή είναι μια υπενθύμιση για να συνεχίσω να κάνω ό,τι κάνω εκτός παρκέ.

Ήθελα να σου στείλω μερικά πράγματα για να σε κάνω να καταλάβεις πως σε σκέφτομαι. Ξέρω πως είσαι ένας δυνατός πολεμιστής. Ελπίζω να ξέρεις πως δεν το περνάς όλο αυτό μόνος σου. Ξέρω πως έχεις ολόκληρη ομάδα με ανθρώπους που σε υποστηρίζουν. Δεν ξέρω αν το γνώριζες, όμως φοράω αυτά τα "I PROMISE" (σ.σ. υπόσχομαι) βραχιολάκια κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ. Με κάνουν να σκέφτομαι τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ που έχω δώσει στον εαυτό μου και στους άλλους. Αυτή είναι μία που μοιράζομαι με εσένα και εμένα, καθώς δουλεύουμε και οι δύο με παιδιά... ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΠΟΤΕ.

Μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο.

Λεμπρόν Τζέιμς».

Υπόκλιση στον «βασιλιά» Λεμπρόν (pics)