MENU

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Με ένα τουλάχιστον τρόπαιο επί 24 σερί χρόνια δεν μπορείς να αρνηθεί κανείς ότι πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού. Στην Κρήτη τα χρειάστηκε, δυσκολεύτηκε περισσότερο απ’ ό,τι προέβλεπαν τα προγνωστικά, αλλά το βάθος και η ποιότητά του ήταν μεγαλύτερη από του ΠΑΟΚ. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η διαφορά φαίνεται όταν το παιχνίδι πλησιάζει στα δύσκολα…

Προφανώς και δεν γίναμε σοφότεροι με τα όσα είδαμε από τους «πράσινους», καθώς ο ΠΑΟΚ εμφάνισε με σχετική ευκολία τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Γυρίζοντας σε ζώνη, οι παίκτες του Πιτίνο αναγκάστηκαν να ψάξουν το ελεύθερο σουτ, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο θρίλερ των τελευταίων λεπτών. Ο Καλάθης που ετοιμάζεται να μπει στα πιτς για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν και πάλι ο κορυφαίος, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ τι εικόνα θα παρουσιάσουν μελλοντικά οι «πράσινοι» χωρίς τον Νικ στην πεντάδα τους. Δεν μπορώ να σκεφτώ με ποιον τρόπο ο Πιτίνο θα βρει τη δημιουργία που προσφέρει ο Καλάθης, έχοντας μάλιστα εκτός τον Παππά, αλλά και τον Λοτζέσκι που μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις στο σουτ.

O ΠΑΟΚ δικαιούται να αισθάνεται τροπαιούχος

O ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον εαυτό του. Τον ξεπέρασε μάλιστα δύο φορές. Τη μία με τη συμμετοχή στον τελικό, την δεύτερη με το γεγονός ότι έβαλε τον Παναθηναϊκό στα σχοινιά και διεκδίκησε το παιχνίδι μέχρι το φινάλε. Όταν μια ομάδα με τόσα οικονομικά προβλήματα, η οποία έχασε δύο παίκτες μεσούσης της περιόδου, καταφέρνει να φτάσει ενωμένη και πανέτοιμη στον τελικό, τότε έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανη γι’ αυτό που πέτυχε. Τι να πεις για τον χθεσινό ΠΑΟΚ; Να αναλύσουμε τι έκανε και τι δεν έκανε σωστά; Αστεία πράγματα… Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μπαίνεις σ’ αυτή τη διαδικασία… Εκφράζεις ένα τεράστιο respect για όσα έκανε κι ελπίζεις να βρεθεί λύση, σε μια εποχή που το μπάσκετ βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποδεικνύει ότι το μπάσκετ δεν παίζεται μόνο με τα λεφτά. Παίζεται με το πλάνο, το όραμα και τη συνοχή. Από τη μία ο Παπαθεοδώρου που έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στο αγωνιστικό κομμάτι και από την άλλη η υπάρχουσα διοίκηση που έχει μπασκετική ματιά και καταφέρνει να αντιμετωπίζει προβλήματα που για άλλες ομάδες θα ισοδυναμούσαν με καταστροφή.

Είναι κρίμα μια ομάδα με τη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ να μην έχει όραμα για το αύριο, να μη βλέπει φως στο τούνελ. Είναι κρίμα να έχεις όλα τα προσόντα να πετύχεις, να διαθέτεις μπασκετικό IQ και ανθρώπους με γνώση και να μη μπορείς αυτό να το εισπράξεις, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων. Ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση για το μέλλον του: Να βρει λύση που αυτομάτως θα δώσει ανάσα στο ελληνικό μπάσκετ. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ θα είχε μια χρυσή ευκαιρία για να πρωταγωνιστήσει…

Αυτό το τρόπαιο έπρεπε να μοιραστεί στα δύο!