MENU

Το... τρίτο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου της περασμένης Δευτέρας (16/1) στο ΣΕΦ παίχθηκε την Πέμπτη (19/1) στα γραφεία της ΕΟΚ, όπου έγινε η κλήρωση των διαιτητών για την 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA ο Ολυμπιακός μέσω του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ, Χρήστου Σταυρόπουλου, παρέστη στην ΚΕΔ ώστε να εκφράσει τα παράπονά του για την διαιτησία του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος παρέδωσε DVD στους επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας από τον ημιτελικό, με τις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι εξάλλου είχαν εκφράσει τα παράπονά τους μετά το ντέρμπι, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και 14 επίμαχες κατ' αυτούς φάσεις.

Η «παράσταση» του Ολυμπιακού ήταν σε ήρεμους τόνους, με τον Σταυρόπουλο να αναφέρεται ειδικότερα στη φάση του Μάντζαρη, 65 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όπου ενώ έκλεψε την μπάλα από τον Ρίβερς, δόθηκε φάουλ υπέρ του παίκτη των «πράσινων», όταν το σκορ ήταν 65-70, επισημαίνοντας πως «δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε το παιχνίδι».

Τα... βέλη των πρωταθλητών ήταν κυρίως για τους Μάνο και Καρακατσούνη με τους ιθύνοντες της ΚΕΔ, Κορομηλά και Ταβουλαρέα να απαντούν πως «ήταν δύσκολο παιχνίδι, υπήρχαν δύσκολες φάσεις, αλλά δε νομίζουμε ότι οι διαιτητές έπαιξαν κάποιο ρόλο», ενώ συμπλήρωσαν πως «και ο Παναθηναϊκός έχει τα δικά του παράπονα, όπως για τη φάση του Τζέιμς (σ.σ. δεν δόθηκε φάουλ στην προσπάθειά του να καρφώσει λίγο νωρίτερα). Τέτοια λάθη μπορούν να συμβούν».

Οπως αναφέρθηκε, Μάνος και Καρακατσούνης βρέθηκαν στο «ερυθρόλευκο» στόχαστρο (σ.σ. «Γιατί βάλατε αυτούς τους διαιτητές;» και «αφήσατε με μεθοδεύσεις το ντέρμπι χωρίς διαιτητή Ευρωλίγκας» ειπώθηκε χαρακτηριστικά), με την ΚΕΔ να απαντά ότι «προσπαθήσαμε για Αναστόπουλο και Πηλοΐδη, όμως λόγω FIBA δεν στάθηκε εφικτό. Οι διαιτητές που μπήκαν ήταν οι πιο έμπειροι διαθέσιμοι».

Από πλευράς Παναθηναϊκού στη συνεδρίαση παρών ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, ο οποίος σχολίασε στα λεγόμενα των «ερυθρόλευκων»: «Εμείς κάνουμε προσπάθεια εδώ και δύο χρόνια να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους. Κι εμείς θα μπορούσαμε να μοιράσουμε DVD με περισσότερες φάσεις, αλλά δεν είναι εκεί η ουσία».

«Βράζουν» στον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι έξαλλοι με την ΚΕΔ/ΕΟΚ γιατί όχι μόνο δεν τιμώρησε κανέναν από τους ρέφερι του ημιτελικού (Σχινάς, Μάνος, Καρακατσούνης) αλλά όρισε και τον Τάσο Μάνο στην αναμέτρηση του Προμηθέα Πάτρας με τον Παναθηναϊκό. Ο Τάσος Μάνος ορίστηκε και δεν κληρώθηκε για την συγκεκριμένη αναμέτρηση και οι Πειραιώτες χαρακτήρισαν την απόφαση «απίστευτη».

To χειρότερο πάντως κατά τους ανθρώπους του Ολυμπιακού είναι πως η ΚΕΔ έκρινε πως η διαιτησία του ντέρμπι ήταν πολύ καλή, ενώ σύμφωνα με τους Πειραιώτες τα μέλη της ΚΕΔ χαρακτήρισαν την φάση του Μάντζαρη «αμφισβητούμενη», ενώ υποστηρίζουν πως τους είπαν πως «αν δεν σφυριζόταν φάουλ, θα ερχόταν ο Παναθηναϊκός με DVD».

«Παράσταση» Ολυμπιακού με DVD στην ΚΕΔ!