MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
Ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας, NS2
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
67 77
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΚΤΟR
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ο Παναθηναϊκός Superfooods κυριάρχησε στο ΣΕΦ, καθώς επέβαλλε τον ρυθμό του και πήρε τη νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου του σταματώντας συγχρόνως κι ένα αρνητικό σερί 6 αγώνων απέναντι στους Πειραιώτες.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου επέβαλλε τον ρυθμό του, καθώς αρχικά Σίνγκλετον και Ρίβερς έκαναν το 15-18 στο 12' και στη συνέχεια οι Γκάμπριελ και Μπουρούσης οδήγησαν την ομάδα τους στο 18-23 (15'). Οι φιλοξενούμενοι διαβάζοντας καλύτερα το παιχνίδι και χτυπώντας όλα τα μις ματς έχοντας για αιχμή τους δόρατος τον Ρίβερς προηγήθηκαν με 24-29 (18') πριν ο Σπανούλης δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό για το 28-29, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και με 7 πόντους του Σίνγκλετον ξέφυγε με 34-40 στο 24'. Οι Πρίντεζης (4π.) και Σπανούλης (3π.), όμως, απάντησαν τρέχοντας σερί 7-0 για την ομάδα τους, η οποία στο 26΄ ανέκτησε το προβάδισμα (41-40), αλλά στο ίδιο λεπτό «έχασε» (ως το 30') τον Μπιρτς ύστερα από άτσαλη πτώση στο παρκέ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, όμως, βρήκε ρυθμό από την άμυνά της και με τους Σίνγκλετον (2π.) και Ρίβερς (5π.) προηγήθηκε εκ νέου με 6 πόντους (41-47, 28:23). Το «τριφύλλι», όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος της περιόδου και στην εκπνοή της ο Τζέιμς ευστόχησε σε τρίποντο για το 45-52.

Ο Ρίβερς στο 32' με τρίποντο έγραψε το 46-55, με τους Πειραιώτες να απαντούν μειώνοντας σε 51-55 στο 33' με τους Ουότερς και Μιλουτίνοφ. Ο Παναθηναϊκός με τρίποντα των Γκάμπριελ, Φελντέιν και Καλάθη βρήκε τις λύσεις και μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιτελικού προηγούμενος με 55-64 στο 35', ενώ στο 38΄ο Ρίβερς έστειλε την ομάδα του στο +12 (58-70) δίνοντάς της μεγάλο πλεονέκτημα. Oι Παπανικολάου και Μάντζαρης 1.34'' πριν από την λήξη μείωσαν σε 63-70 για την ομάδα τους. Ο Τζέιμς αστόχησε σε λέι απ δίνοντας την ευκαιρία στον Παπανικολάου να κάνει με 2/2 βολές το 65-70 (38.45). Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια διαμαρτυρήθηκαν ορθώς για φάουλ που χρεώθηκε στον Μάντζαρη και ο Καλάθης με σουτ από μέση απόσταση έκανε το 65-72. Ο Πρίντεζης έκανε το 67-72 και 38,6'' για την λήξη ο Καλάθης είχε 2/2 βολές για το 67-74. Ο Παπανικολάου αστόχησε σε τρίποντο και στον εναπομείναντα χρόνο οι «πράσινοι» έμειναν ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη με 67-77.

Ο MVP: Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν εξαιρετικός για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο ΣΕΦ, καθώς κέρδισε όλες τις... μάχες που έδωσε απέναντι στους αντιπάλους του φορτώνοντας με 27 πόντους το καλάθι του Ολυμπιακού.

Ο Σκληρός: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση βοηθώντας την ομάδα του κι εκτελεστικά, ενώ ο Παναθηναϊκός Superfoods βρήκε στο πρόσωπο του Κένι Γκάμπριελ ακόμα έναν πρωταγωνιστή.

Οι Αόρατοι: Οι Κεμ Μπιρτς και Ματ Λοτζέσκι δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Ο Πεσμένος: Ο Βασίλης Σπανούλης μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, ήταν μακριά από τον γνωστό εαυτό του.

Η Γκέλα: Οι Κώστας Παπανικολάου και Κέι Σι Ρίβερς με το τέλος του α' ημιχρόνου παραλίγο να έρθουν στα χέρια και χρειάστηκε να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι, ώστε το παρκέ να μην μετατραπεί σε ρινγκ.

Η στιγμή: Οι φιλοξενούμενοι στην τέταρτη περίοδο είχαν τις απαντήσεις στα... ξεσπάσματα των αντιπάλων τους. Πότε με τα τρίποντα των Γκάμπριελ, Καλάθη και Φελντέιν. Πότε με τους πόντους του Ρίβερς και πότε με την ψυχραιμία του Καλάθη.

Η διαιτησία: Οι Σχινάς, Καρακατσούνης και Μάνος γνώριζαν πως θα είχαν δύσκολο έργο, καθώς σε ένα ντέρμπι πάντα υπάρχουν παράπονα και δύσκολες φάσειες. Η διαιτησία τους ήταν εξαρετική, αλλά το λάθος του Καρακατσούνη 1.05 πριν από το τέλος ήταν καθοριστικό. Οι Πειραιώτες έκλεψαν την καθαρά την μπάλα και θα είχαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 67-70, αλλά δόθηκε φάουλ στον Μάντζαρη και ο Καλάθης στη συνέχεια έγραψε το 65-72.

Οι Στρατηγοί: Ο Τσάβι Πασκουάλ... νίκησε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αιφνιδιάζοντάς τον με την αλλαγή των Γκάμπριελ και Νίκολς, ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα οι «πράσινοι» διάβασαν τον αγώνα πολύ καλύτερα από τους αντιπάλους τους δείχνοντας πως ήταν περισσότερο πνευματικά έτοιμοι.

Η εξέδρα: Τα άδεια καθίσματα στο ΣΕΦ ήταν πολύ λίγα, ενώ οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Μπουρούσης δεν πέρασαν απαρατήρητοι, καθώς άκουσαν μερικά υβριστικά συνθήματα. Η κατάσταση μέχρι να τελειώσει ο αγώνας δεν ξέφυγε και το κλίμα που επικρατούσε κρίνοντας πάντα σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα ήταν πολύ καλό. Οταν τέλειωσε το ματς, όμως, μερίδα οπαδών έκανε ντου στη φυσούνα και η εικόνα αυτή στιγμάτισε τον αγώνα.

Δεκάλεπτα: 15-14, 28-29, 45-52, 67-77

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 67-77