MENU

O 62χρονος τεχνικός αποφάσισε να αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής Λιθουανίας, μετά το τέλος του ολυμπιακού τουρνουά, όπου η Λιθουανία έφτασε ως τα προημιτελικά, αλλά γνώρισε συντριβή από την Αυστραλία.

Το συμβόλαιο του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδας, έληξε και ο Καζλάουσκας θέλει να βάλει τέλος στην δεύτερη θητεία του στο εθνικό συγκρότημα της πατρίδας του (2012-2016), όπου το 2013 και το 2015 κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ.

Στην πρώτη θητεία του στη Λιθουανία (1997-2001) είχε κερδίσει το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο στο Σίδνεϊ το 2000.

Ο «Κάζλα» εξήγησε μεταξύ άλλων στη δήλωση αποχώρηση πως «το συμβόλαιό μου με την ομοσπονδία ολοκληρώθηκε. Δεν ήταν μυστικό ότι η φετινή σεζόν ήταν η τελευταία μου ως πρώτου προπονητή στην εθνική. Δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφασή μου. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφα χρόνια. Ζήσαμε μαζί όμορφες νίκες και οδυνηρές ήττες. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και υπερήφανος για ό,τι πετύχαμε. Έρχεται η στιγμή που όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν».

Από εδώ και πέρα αναζητείται ο αντικαταστάτης του, με τον Ρίμας Κουρτινάιτις, αλλά και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να εμφανίζονται ως επικρατέστεροι διάδοχοι!

https://twitter.com/LithuaniaBasket/status/768013006391353344
Αποχωρεί από την Λιθουανία ο Καζλάουσκας! (pic)