MENU

Πέρυσι, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς δεν βοήθησε την Σερβία στο Ευρωμπάσκετ καθώς μόλις είχε υπογράψει στους Σπερς και του ζητήθηκε να μείνει στις ΗΠΑ. Φέτος ο Μαριάνοβιτς είπε εκ νέου όχι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενόψει προολυμπιακού, καθώς ήταν σε διαδικασία αλλαγής ομάδας (σ.σ. πήγε στους Πίστονς) και παρότι εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί τώρα στη Σερβία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ύψωσε... απαγορευτικό!

Ο Σέρβος ομοσπονδιακός τεχνικός εξαπέλυσε... φουλ επίθεση κατά του Μαριάνοβιτς, αλλά και του εκπροσώπου του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που είχαν από πέρυσι, εξαιτίας των επιλογών του στην τελική 12άδα.

Οπως είπε ο Σάλε «ως προπονητής της εθνικής, για δύο χρόνια ήθελα ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να αγωνιστεί και κάθε φορά δεν μπορούσα να καταλάβω ποιες ήταν οι προθέσεις του και οι επιθυμίες του. Ήθελα να είναι ο σέντερ μας, είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και παίκτης του οποίου τα χαρακτηριστικά, τόσο σαν χαρακτήρας αλλά και πάνω στο παρκέ ήταν απαραίτητα για την ομάδα στο Ευρωμπάσκετ το 2015. Ομως δυστυχώς δεν βρέθηκε μαζί με την ομάδα. Όλοι ξέρουμε πως πήρε μέρος στις προπονήσεις σε φουλ ένταση για 10 μέρες και στη συνέχεια μετά από μία περίεργη απόφαση, ταξίδεψε στην Αμερική, όπου διαγνώστηκε πως “είναι πιθανόν να πάθει ζημιά”, κάτι που ισχύει για όλους τους αθλητές».

Και πρόσθεσε, ρίχνοντας... καρφιά κατά του Ραζνάτοβιτς: «είναι εντελώς λάθος να κληθεί τώρα ο Μαριάνοβιτς. Τα ΜΜΕ πιέζουν ώστε ένας παίκτης να βρεθεί σε μία ομάδα που τον κάλεσε, του άνοιξε όλες τις πόρτες και του έδωσε την ευκαιρία να είναι στην ολυμπιακή ομάδα η οποία καθοδηγείται από έναν προπονητή που πιστεύει στους παίκτες του. Ο Μαριάνοβιτς θα μπορούσε να πετύχει αυτό τον στόχο μόνο μέσα από το παιχνίδι του και τη συμπεριφορά του. Η ομάδα δεν λέει ψέματα, όπως και το παρκέ δεν λέει ποτέ ψέματα. Η ομάδα δεν θα επηρεαστεί από τα ΜΜΕ, τα γκάλοπ, τις συνεντεύξεις, τα tweets και από κανέναν μάνατζερ», εννοώντας σαφέστατα, έστω και χωρίς να αναφέρει το όνομά του, τον Ραζνάτοβιτς...

Τζόρτζεβιτς κατά Μαριάνοβιτς και... Ραζνάτοβιτς