Η ήττα στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των τελικών πείσμωσε για τα καλά την Φενέρμπαχτσε κόντρα στην Τόφας. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έβγαλε αντίδραση στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, στην Προύσα και κατάφερε να φτάσει σε μια άνετη νίκη.
Ελέγχοντας πλήρως την αναμέτρηση από τα πρώτα λεπτά η Φενέρμπαχτσε δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να κάνει το 3-1 στη σειρά των τελικών. Κάτι που σημαίνει πως με μία νίκη ακόμα η Φενέρ θα φτάσει στην κατάκτηση του 9ου πρωταθλήματος στην ιστορία της.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λουίτζι Ντατόμε, που με 25 πόντους ηγήθηκε για την ομάδα του, ενώ οι Μπόμπι Ντίξον και Μπραντ Ουαναμέικερ τον πλαισίωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας από 15 πόντους ο καθένας. Για την Τόφας, το μεγάλο παιχνίδι του Πιερ Χένρι, με 21 πόντους και 10 ασίστ, δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει την κατάσταση.