MENU

Μέσα σε ένα βράδυ ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε δύο πολύ ηχηρές κινήσεις. Οι «πράσινοι» έκαναν δικό τους τον Λούκας Λεκαβίτσιους, πληρώνοντας buy out στην Ζαλγκίρις Κάουνας. Παράλληλα, συμφώνησαν και με τον Ζακ Όγκαστ, κάνοντας δικό τους έναν από τους καλύτερους και πιο εξελίξιμους παίκτες στη θέση του. Έτσι, κατάφεραν να ενισχυθούν σημαντικά και να «φτιάξουν» τον κόσμο τους.

Όσον αφορά τον Όγκαστ, μάλιστα, οι «πράσινοι» βάζουν στη μηχανή τους έναν... εκρηκτικό άσο, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του (23 ετών) γνωρίζει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, λόγω της παρουσίας του στην Τουρκία, για λογαριασμό της Ουσάκ Σπορτίφ.

Ένας άνθρωπος που τον ξέρει πολύ καλά είναι ο Στέφανος Δέδας. Ο έμπειρος προπονητής της Γκαζιάντεπ αντιμετώπισε στο εγχώριο πρωτάθλημα και αναλύει για λογαριασμό του sdna.gr τον εκρηκτικό άσο, επισημαίνοντας ποια είναι τα δυνατά σημεία του, αλλά και τα σημεία στα οποία θέελει βελτίωση.

Αρχικά, ο έμπειρος προπονητής είπε: «Είναι ένας κλασσικός αθλητικός ψηλός της νέας γενιάς, με τα χαρακτηριστικά πως είναι καλός πάνω από τη στεφάνη, πολύ καλός στα τρεξίματά του και στα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτί είναι η δυναμή του. Αδυναμία του είναι οι βολές, το σουτ από μέση απόσταση και τα τελειώματά του, μετά από πίεση. Το σκορ του έρχεται 99% από φάσεις επαφής. Κάποιες φάσεις από pick 'n roll, ή κάποια επιθετικά ριμπάουντ».

Σχετικά με τα στοιχεία που θα προσφέρει στους «πράσινους» ξεκαθάρισε πως «ο Παναθηναϊκός θα στηρίζεται στις δημιουργίες του Καλάθη. Είναι ένας παίκτης σε στυλ... Μπιρτς. Χωρίς δικό του παιχνίδι προσωπικό, αλλά εξαρτάται πολύ από τις δημιουργίες των κοντών.

Τον ρωτήσαμε για το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει στο πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Τσάβι Πασκουάλ, επισημαίνοντας πως «μπορεί να έχει έναν πολύ κινητικό παίκτη στην άμυνα, στη θέση 5. Είναι ένας παίκτης που θα δώσει ανάσες στο rotation, αλλά το πιο βασικό χαρακτηριστικό του είναι πως είναι Έλληνας. Είναι ένας κλασσικός αθλητικός σέντερ».

Κλείνοντας, εξήγησε ότι «έκανε γρήγορη προσαρμογή και καλό πρωτάθλημα με την Ουσάκ. Αυτό δείχνει πως έχει και χαρακτήρα, αλλά και αυτοπεποίθηση. Στον Παναθηναϊκό θα έχει δευτερεύοντα ρόλο και το διαβατήριο είναι το... σημείο αναφοράς της μεταγραφής».

http://www.youtube.com/embed/UMhTyx11nI8?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Δέδας στο SDNA: «Έχει χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση ο Όγκαστ»