MENU

Ο Σλούκας ολοκλήρωσε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τη σεζόν 2016-2017, αφού πήρε την Euroleague στο Final Four της Πόλης και το πρωτάθλημα με... σκούπα επί της Μπεσίκτας (4-0). Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό, ο Παναθηναϊκός Superfoods «παραμονεύει» για την περίπτωσή του. Μάλιστα, εάν ο παίκτης έμενε ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε, τότε οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα είχαν το προβάδισμα για την υπογραφή του, αλλά αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο σενάριο μοιάζει απίθανο.

Οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως η Φενέρμπαχτσε έχει μπει σε διαδικασία επαφών με τον διεθνή παίκτη, που έχει τρεις κατακτήσεις Euroleague, εδώ και καιρό. Στο συμβόλαιο που είχαν υπογράψει το 2015 υπήρξε option για το τρίτο έτος και από την «Φενέρ», αλλά και από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Αν θέλει, δηλαδή η τουρκική ομάδα, μπορεί να τον αποδεσμεύσει με ένα ποσό που θεωρείται... ασήμαντο για τα οικονομικά δεδομένο της. Την ίδια option έχει από την πλευρά του και ο «Σλου», σε περίπτωση που θέλει να φύγει.

Η επιθυμία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κρατήσει τον ταλαντούχο άσο στο ρόστερ του είναι δεδομένη. Για τον παίκτη, πέραν του οικονομικού, εξίσου κομβικό είναι να αισθάνεται σημαντικός στην ομάδα που βρίσκεται και να έχει βασικό ρόλο. Άλλωστε, αυτός ήταν ο λόγος που έφυγε πριν από δύο καλοκαίρια από τον Ολυμπιακό, αφού περιοριζόταν πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη.

Όπως όλα δείχνουν, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ετοιμάζεται να αποδεχθεί την πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς και να κάνει το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ. Οι «Βασιλιάδες» μπορούν να δώσουν πάρα πολύ καλά χρήματα στον παίκτη (15.000.000 δολάρια για τρία χρόνια ή και παραπάνω), τόσο λόγω του αυξημένου salary cap, όσο και των σχέσεων του Βλάντε Ντίβατς και του Πέτζα Στογιάκοβιτς με τον Σέρβο «μπόμπερ». Επομένως, είναι πολύ πιθανό να χαθεί για την «Φενέρ» ένας βασικός παίκτης του φετινού κορμού, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον και του Έκπε Ούντοχ, λόγω του σχετικού όρου που αποκάλυψε το sdna.gr νωρίτερα.Οι εξελίξεις στις συγκεκριμένες δύο υποθέσεις θα δρομολογηθούν για την 1η Ιουλίου και μετά, όταν και ξεκινάει το μεταγραφικό... παζάρι του «μαγικού κόσμου». Η υπόθεση του Σλούκα, όμως, αναμένεται να έχει οριστική έκβαση νωρίτερα. Οι Τούρκοι, βέβαια, δεν θέλουν να χαθεί ακόμα ένας παίκτης που αποτέλεσε κομμάτι του κορμού των επιτυχιών...

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η πρόταση της Φενέρμπαχτσε στον Έλληνα γκαρντ αγγίζει τα 4.500.000 ευρώ για τριετή συμφωνία, νούμερο που δεν μπορεί να πλησιάσει ελληνική ομάδα.

Ο Σλούκας νιώθει καλά στην Πόλη, ιδιαίτερα υπό τις οδηγίες του «Ζοτς» και έχει ένα σταθερό περιβάλλον. Τα όσα ακούστηκαν περί μείωσης των αποδοχών του δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Θα ήταν «τρελό» μια ομάδα που πήρε την Euroleague και το πρωτάθλημα και είναι αήττητη εδώ και τρεις μήνες να καταθέσει πρόταση μείωσης σε παίκτη, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες της.

Παράλληλα, η Φενέρμπαχτσε δεν αντιμετωπίζει κανένα οικονομικό πρόβλημα. Αντιθέτως, σκοπεύει να αυξήσει κι άλλο το μπάτζετ, αφού η Dogus θέλει να επενδύσει στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Αυτή είναι η αλήθεια για Σλούκα και Φενέρμπαχτσε