MENU

Ο φόργουορντ της Αστάνα αντιμετώπισε δύο φορές την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη τις προηγούμενες ημέρες για τους «8» της VTB League και γνωρίζει καλά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της «αρκούδας». Έτσι, μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 94,6» για τα... σημεία - κλειδιά του μεγάλου παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λεωνίδας Κασελάκης στον Τόλη Κοτζιά και στην εκπομπή «Solo Basket»:

Για το αν θα δοκίμαζε ξανά την ίδια διαδικασία όπως με την Αστάνα: «Είναι τα ταξίδια που είναι βάρβαρα. Αλλά, εμείς το απολαμβάνουμε. Δεν ήρθαμε για διακοπές εδώ, αλλά για να παίξουμε μπάσκετ. Συγκεντρωνόμαστε εκεί και αφήνουμε τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα. Προφανώς θα πρέπει να σκεφτείς κάποια πράγματα. Πρέπει, όμως, να είναι καθαρά μπασκετική η επιλογή και πιστεύω ήταν η καλύτερη για μένα αυτή της Αστάνα».

Για το προσεχές παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ: «Προφανώς η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί. Η αλήθεια είναι ότι δεν μας βοήθησε το πρόγραμμα. Πήγαμε με 20 ημέρες χωρίς παιχνίδι και το πρώτο ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Είχαμε έλλειψη ρυθμού. Στο δεύτερο το σκορ μας αδικεί, γιατί ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Κοιτάμε πιο αισιόδοξα το τρίτο ματς. Είχαμε κάποια σημάδια βελτίωσης στο δεύτερο και πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Είναι δύσκολο ματς. Γιατί φορμάρεται για το Final Four. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας και ό,τι καλύτερο μπορούμε να καταφέρουμε».

Για το αν θα παίξει ο Μίλος Τεόντοσιτς στο τρίτο ματς της σειράς: «Δεν είναι σίγουρος. Η ΤΣΣΚΑ θέλει να τον έχει και εκείνος θέλει να παίξει. Απ’ όσο ξέρω θέλει να παίξει, για τι θα πάει στο Final Four χωρίς παιχνίδι. Δεν ξέρω αν έχει έρθει γιατί είχαν πιο αργά προπόνηση. Είναι δύσκολο να πάει στο Final Four, μένοντας εκτός αγωνιστικής δράσης για έναν μήνα».

Για τις πιθανότητες που έχει ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη: «Πραγματικά θα είναι ένα ζευγάρι μετρημένο. Οι πιθανότητες είναι περίπου ίδιες. Δεν πιστεύω ότι απόλυτο φαβορί είναι η ΤΣΣΚΑ. Από τη μία, είναι η νοοτροπία του Ολυμπιακού που δεν τα παράτα και θα το παλέψει μέχρι τέλους και από την άλλη η ΤΣΣΚΑ έχει αδυναμίες και έχουν φανεί σε όλη τη σεζόν. Σίγουρα τις έχει εντοπίσει το τεχνικό επιτελείο. Αν η ΤΣΣΚΑ πάει το ματς σε πολλές κατοχές θα έχει τον πρώτο λόγο γιατί Τεόντοσιτς και Ντε Κολό είναι από τα καλύτερα δίδυμα στην Ευρώπη. Αλλά, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα πάει σκληρά το ματς, γι’ αυτό λέω ότι έχει αρκετές πιθανότητες».

Για τις αδυναμίες της ΤΣΣΚΑ: «Έχει βαριά κορμιά τους ψηλούς πλην του Χάινς. Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Μπορεί να έχει πολλούς παίκτες και βάθος, αλλά έχουν και αδυναμίες. Σίγουρα Τεόντοσιτς και Ντε Κολό πρέπει να συνυπάρξουν αρκετά λεπτά και δεν είναι καλοί αμυντικοί. Γενικά είναι καλοδουλεμένη ομάδα στο “πέντε εναντίον πέντε”. Αν ο Ολυμπιακός ανοίξει τον ρυθμό, εκεί θα δούμε ένα ματς 50-50. Η ΤΣΣΚΑ είναι μία ομάδα που και όλα τέλεια να τα κάνεις, βρίσκει λύσεις. Ξέρει που να χτυπήσει και ξέρει να κερδίζει. Ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει υπομονή και να ανοίξει τον ρυθμό. Όταν τα κορμιά στο “πέντε εναντίον πέντε” κλείσουν τη ρακέτα, δεν υπάρχουν διάδρομοι. Μέσα από την άμυνα και το τρανζίσιον μπορεί να βρει λύσεις ο Ολυμπιακός και να το χτυπήσει το ματς».

Κασελάκης: «Έχει αρκετές πιθανότητες ο Ολυμπιακός με την ΤΣΣΚΑ»