MENU

Διαβάστε τι αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague:

«Όταν ο Ολυμπιακός έχασε πέρσι τα πλέι οφ, αυτή ήταν η πρώτη φορά που δεν τα κατάφερε τη τελευταία δεκατία. Σε αυτό το διάστημα, η ομάδα έχει φτάσει τέσσερις φορές στον τελικό και έχει πάρει τον τίτλο δύο. Έτσι, οι "κόκκινοι" μπήκαν στη σεζόν 2016/2017 με στόχο να δείξουν ότι ακόμη είναι μία δύναμη που πρέπει να υπολογίζεις.

Αυτοί που αμφέβαλαν, επέμειναν μετά την ήττα με 18 πόντους από τη Ρεάλ στην πρεμιέρα, αλλά ένα σερί τριών νικών έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό στο δρόμο. Ο Ολυμπιακός έχασε εντός έδρας από ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι, αλλά μετά από αυτό οι "κόκκινοι" διπλασίασαν την προσπάθειά τους στο ΣΕΦ κάνοντας οκτώ νίκες στη σειρά.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν τα κατάφερναν μόνο στην Ελλάδα: από το Δεκέμβρη μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός είχε ρεκόρ 11-2 και κράτησε επτά φορές τους αντιπάλους του κάτω από τους 70 πόντους. Στην 25η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός ακολούθησε τις ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ κλείνοντας μία θέση στα πλέι οφ και οι "κόκκινοι" παρέμειναν στη κούρσα για το καλύτερο ρεκόρ. Στην 27η αγωνιστική, η νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι με το νικητήριο σουτ του Πρίντεζη που θύμισε το νικητήριο στο Final Four του 2012, κλείδωσε το αβαντάζ έδρας για τον Ολυμπιακό. Μετά από αυτό, ο Ολυμπιακός χαλάρωσε λίγο κι έχασε τα τρία τελευταία παιχνίδια της regular season. Ωστόσο, το ρεκόρ 19-11 ήταν το τρίτο καλύτερο και το πλεονέκτημα έδρας σε συνδυασμό με το 11-4 στον Πειραιά τούς κάνει έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ο οποίος στοχεύει στο τέταρτο Final Four σε διάστημα έξι ετών».

Ο δρόμος του Ολυμπιακού προς τα πλέι οφ (vid)