MENU

Ο Γιάννης Αθηναίου έπαιρνε τις ανάσες του και ετοιμαζόταν να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, προκειμένου να καλύψει το κενό του Ντάνιελ Χάκετ. Την ίδια ώρα, πιο πίσω, ο 20χρονος, Βασίλης Τολιόπουλος, έκανε κι αυτός τις δικές του ετοιμασίες, ώστε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες, που θα έπαιρνε στην Α1. Ολα αυτά, ενώ ξέραμε ότι ο Ντάνιελ Χάκετ θα μείνει στα πιτς για περίπου δύο μήνες.

Εδώ και κάμποσες ώρες το σκηνικό δεν είναι το ίδιο από την στιγμή, που γνωστοποιήθηκε ότι ο άτυχος Ιταλός θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Αθηναίου θα πάει στον γνωστό του ρόλο στην Α1 και ο Τολιόπουλος μάλλον θα πρέπει να αναζητήσει την τύχη του σε κάποια άλλη ομάδα της κατηγορίας, προκειμένου να μην χάσει την επαφή με το άθλημα (ως δανεικός). Βλέπετε, ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να πάει σε μεταγραφή, αφού οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και συν τοις άλλοις το ενδεχόμενο νέου τραυματισμού ποτέ δεν πρέπει να αποκλειστεί (σ.σ. ποτέ να μην γίνει εννοείται, αλλά όλα είναι μέσα στο άθλημα). Αλλωστε οι Πειραιώτες έχουν κάνει τον σχεδιασμό τους με τέσσερα βασικά γκαρντ και πέμπτο τον Αθηναίου. Δεν μπορεί να αλλάξει επομένως αυτό. Ο Αθηναίου θα βούλωνε τρύπες για δύο μήνες, αλλά για το υπόλοιπο της σεζόν χρειάζεται ένας πιο πλήρης παίκτης.

Ολοι αυτό, που ρωτάνε από το μεσημέρι είναι αν υπάρχουν διαθέσιμοι παίκτες. Η απάντηση είναι απλή: ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν. Το θέμα είναι τί παίκτες υπάρχουν, ποιον μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός και τα συναφή.

Η προϊστορία αναφέρει ότι οι "ερυθρόλευκες" αλλαγές μέσα στη σεζόν είναι κι έτσι και...γιουβέτσι. Το 2011-2012 οι αλλαγές, που έκανε ο Ολυμπιακός, ήταν μαγικές: ήρθε ο Ντόρσεϊ και ο Λο, και κατακτήθηκε η κορυφή της Ευρώπης (και όχι μόνο).

Στην αντίπερα όχθη υπάρχουν οι περιπτώσεις του Φριτζί, του Γουόρικ, του Πέρκινς και αρκετών άλλων, που πήγαν στον Πειραιά, ενώ είχε ξεκινήσει η σεζόν, και δεν βοήθησαν.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός τρέχει για να καλύψει το κενό. Και τρέχει γιατί είμαστε στα μέσα του Δεκέμβη και θέλει, όπως ο παίκτης, που αποκτηθεί, να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στις αρχές του 2017. Ωστε εκτός των άλλων να βοηθήσει όσο γίνεται περισσότερο μέσα στον Ιανουάριο, που είναι τα τρία ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ποιος παίκτης ταιριάζει στους Πειραιώτες; Ο Τζαμόν Γκόρντον. Ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού, όμως, δεν είναι έτοιμος από τραυματισμό, που είχε στο χέρι. Για αυτό άλλωστε δεν είναι και σε κάποια ομάδα.

Γενικά οι Πειραιώτες θέλουν έναν παίκτη, που να έχει πρώτα το μυαλό του στην άμυνα και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Εναν Νίκο Ζήση ή έναν Σινάν Γκιουλέρ.

Θα μας κάνει έκπληξη αν ο Ολυμπιακός πάει σε παίκτη κατευθείαν από τις ΗΠΑ. Αλήθεια, πάντως, είναι ότι δεν πρόκειται για εύκολη αποστολή να βγάλει από το συμβόλαιο κάποιον παίκτη από την Ευρώπη.

Εκτιμάται ότι μέχρι τα Χριστούγεννα (το πολύ) θα έχει πάει παίκτης στον Πειραιά. Οι επόμενες ώρες και μέρες θα είναι κρίσιμες για τον Ολυμπιακό, που είχε και έχει το πρόβλημα με τον Γιάνγκ, ήρθε να του προστεθεί τώρα ένας ακόμη τεράστιος πονοκέφαλος. Μάλλον ουδείς θα ήθελε τώρα να είναι στην θέση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Αλλά έτσι είναι αυτά: μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες.

Εναν Ζήση ή έναν Γκιουλέρ χρειάζεται ο Ολυμπιακός