MENU

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ηττήθηκε από τη Ρεάλ στην 7η «στροφή» της Euroleague (87-84), με τον τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ να επισκιάζει κατά μεγάλο ποσοστό το αρνητικό αποτέλεσμα της Μαδρίτης.

Ο Αμερικανός άσος τραυματίστηκε άσχημα στο πόδι του και αμέσως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, ώστε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις. Βλέπετε, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού Superfoods φοβήθηκαν πως ίσως υπάρχει κάποιο προβλημα στο ισχίο ή στη λεκάνη, που θα έκανε την ζημιά του Γκιστ ακόμα μεγαλύτερη.

Παρόλα αυτά, οι πρώτες εξετάσεις και οι ακτινογραφίες ήταν «καθαρές», κάτι που καθησύχασε τους πάντες στις τάξεις των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης. Ωστόσο, ο Τζέιμς Γκιστ πονά πολύ, και, θα υποβληθεί σε μαγνητική μετά την άφιξη της αποστολής των «Πράσινων» στην Αθήνα, η οποία και θα δείξει το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού.

Πάντως, θεωρείται σίγουρο πως ο έμπειρος φόργουορντ θα απουσιάσει από το μεγάλο ντέρμπι της Παρασκευής (18/11) κόντρα στον Ολυμπιακό, για την 8η αγωνιστική της Euroleague, γεγονός που δεδομένα έχει φέρει προβληματισμό στον Τσάβι Πασκουάλ και τους συνεργάτες του.

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και νυν τεχνικός του Κόροιβου Αμαλιάδας, Ντίνος Καλαμπάκος, μίλησε στο SDNA για τα αρνητικά της απουσίας του Τζέιμς Γκιστ, την αλλαγή στο αγωνιστικό πλάνο του Παναθηναϊκού Superfoods αλλά και την τρομερή ψυχολογία του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο στο αυριανό (18/11) ντέρμπι.

«Αυτά τα παιχνίδια έχουν μία ξεχωριστή ομορφιά και είναι πολύ ιδιαίτερα. Δε γίνεται να σταθούμε σε έναν παίκτη, δύο ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό δε στέκονται σε έναν παίκτη. Αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο είναι η ψυχολογία, η θέληση και το πάθος για τη νίκη. Τα αγωνιστικά έρχονται συνήθως σε δεύτερο πλάνο», τόνισε αρχικά ο έμπειρος προπονητής στο SDNA, προτού αναλύσει τα.. αρνητικά της δεδομένης απώλειας του Τζέιμς Γκιστ.

«Κομβική η απουσία του Γκιστ, τρομερή ψυχολογία ο Σπανούλης»

«Είναι μεγάλη απώλεια ο Γκιστ. Σίγουρα, είναι ένας παίκτης κομβικός για τον Παναθηναϊκό. Το πλάνο θα αλλάξει δεδομένα, καθώς ο Γκιστ προσφέρει πολλά σε ενέργεια, άμυνα, ριμπάουντ και πάθος. Επίσης, ξέρει την ομάδα και είναι έμπειρος, κάτι που τον κάνει ακόμα πιο σημαντικό», ανέφερε ο τεχνικός του Κόροιβου, τονίζοντας στη συνέχεια:

«Πιστεύω πως θα την βρει την άκρη ο Πασκουάλ. Δε πρέπει να ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός είναι ουσιαστικά μία νέα ομάδα, με εντελώς νέο πλάνο μετά την αλλαγή του προπονητή. Οπότε, χρειάζεται μία πίστωση χρόνου, όπως φυσικά και στους νέους παίκτες του Ολυμπιακού. Η απουσία του Γκιστ δε βοηθά σε αυτό, όμως πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί όπως πρέπει».

Εκτός όλων των άλλων που προσφέρει στην αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού Superfoods, ο Γκιστ είχε αναλάβει το εξαιρετικά... δύσκολο έργο της άμυνας πάνω στον Βασίλη Σπανούλη. Σύμφωνα με τον Ντίνο Καλαμπάκο, η απουσία του Αμερικανού από το αυριανό ντέρμπι δεν θα... αλλάξει και πολλά στην αμυντική συμπεριφορά των «Πράσινων» απέναντι στον ηγέτη του Ολυμπιακού.

«Αρχικά, δεν ξέραμε αν θα έκανε αυτό το "κόλπο" ο Πασκουάλ. Αυτό ήταν κάτι που έγινε πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια, άλλες με επιτυχία και άλλες όχι. Δε πιστεύω πάντως πως η απουσία του Γκιστ θα αλλάξει πολλά απέναντι στην αντιμετώπιση του Σπανούλη. Ο Βασίλης θα βρει έτσι και αλλιώς πολλούς χώρους λόγω της ποιότητάς του, ενώ μη ξεχνάμε πως η αντιμετώπιση ενός παίκτη δεν είναι δουλειά του ενός, αλλά όλης της ομάδας.

Κυρίως δε, μετά τους περσινούς τελικούς, που έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ και έχει πάρει πάνω του τρομερή ψυχολογία. Οπότε, ο Γκιστ δε ξέρω κατά πόσο θα επηρέαζε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Σίγουρα πάντως, η αντιμετώπιση του Σπανούλη θα είναι ένα βασικό στοιχείο του παιχνιδιού».

Τέλος, στην ερώτηση αν μπορεί κάποιος από τον Παναθηναϊκό Superfoods θα κάνει το... step-up ώστε να καλύψει την απουσία του Γκιστ, ο Έλληνας τεχνικός ήταν ξεκάθαρος: «Πιστεύω πως ο Σίνγκλετον θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Στα τελευταία παιχνίδια ήδη φαίνεται αυτό, όμως και εδώ πρέπει να υπάρξει μία πίστωση χρόνου. Ο Γκιστ είναι πολλά χρόνια στην ομάδα, και ο κάθε νέος παίκτης χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα γαι να προσαρμοστεί πλήρως, όσο ποιοτικός και αν είναι. Ξαναλέω πάντως πως δε πρέπει να στεκόμαστε σε μία απουσία. Το βασικό είναι τι θα κάνουν οι δύο ομάδες, πως θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι και, κυρίως, πως θα διαχειριστούν την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχικό επίπεδο»

Καλαμπάκος: «Κομβική η απουσία του Γκιστ, θα βρει την άκρη ο Πασκουάλ»