MENU

Ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός Superfoods ρίχνεται στη μάχη της νέας Euroleague, με την αναμέτρηση απέναντι στην Ζαλγκίρις, την Παρασκευή (14/10, 21:15) στο ΟΑΚΑ και επιζητά το καλύτερο δυνατό ποδαρικό στη διοργάνωση.

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ, ο Νικ Καλάθης κάνει το... τζάμπολ των «πράσινων» μιλώντας στο SDNA για τη νέα ευρωπαϊκή σεζόν, όπου οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης στοχεύουν στην επιστροφή στο Final-4, για πρώτη φορά μετά το 2012.

Ο νέος αρχηγός της ομάδας δηλώνει έτοιμος για τα... καθήκοντα που παρέλαβε από τον Δημήτρη Διαμαντίδη και επισημαίνει πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να ταιριάξει τα νέα κομμάτια του παζλ του έμψυχου δυναμικού και να βαδίσει βήμα-βήμα προς το μεγάλο στόχο...

-Αλλη μια απαιτητική χρονιά, πιθανότατα η πλέον απαιτητική, σας περιμένει...

«Σίγουρα είναι άλλη μια απαιτητική χρονιά. Είμαστε μια πολύ νέα ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας είχε πολύ καλές σκέψεις για το έμψυχο δυναμικό και έχουμε τα εχέγγυα για να γίνουμε πετυχημένη ομάδα, όμως πρέπει να το δείξουμε στο παρκέ. Εχουμε καλούς παίκτες, καλό ρόστερ και καλό προπονητή για να το κάνουμε».

-Θεωρείς ότι ο νέος Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από πέρυσι;

«Ναι, θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι φέτος, όμως θα δούμε. Ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να μαζευτούν οι καλύτεροι παίκτες της Ευρώπης στην ίδια ομάδα, αλλά μπορεί να μην ταιριάξουν καλά μεταξύ τους. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει».

-Εχουν γίνει πολλές αλλαγές φέτος. Δεν υπάρχει Διαμαντίδης φέτος, αλλά αρκετοί νέοι παίκτες...

«Πρέπει να προχωρήσουμε και να συγκεντρωθούμε σε αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος για εμάς».

-Είσαι ένας από τους παίκτες-κλειδιά της ομάδας. Αποδέχεσαι αυτόν τον ρόλο;

«Για μένα το θέμα είναι να ηγηθώ και να μπορέσω να οδηγήσω και τους υπόλοιπους στο σωστό μονοπάτι. Δουλειά μου είναι να τους καθοδηγώ και να φροντίζω να βρίσκονται στη σωστή θέση στο παρκέ και να τους διευκολύνω με τις πάσες μου. Υπάρχουν πολλοί έμπειροι παίκτες στην ομάδα εξ αυτών που ήρθαν, ο Γιάννης (Μπουρούσης), Ντιμίτρις (Νίκολς), Κέι Σι (Ρίβερς). Ολοι αυτοί έχουν παίξει πολύ μπάσκετ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ταιριάξουμε μαζί».

-Μετά την αποχώρηση του Διαμαντίδη, πλέον είσαι αρχηγός της ομάδας...

«Το θέμα δεν είναι η αρχηγία, αλλά ο στόχος που είναι οι νίκες. Ολη η συγκέντρωσή μου είναι να βοηθώ την ομάδα να νικάει. Είμαι έτοιμος γι' αυτό, είμαι περήφανος που πήρα την αρχηγία από τον Δημήτρη και ελπίζω να ζήσουμε και τώρα αντίστοιχες επιτυχίες».

-Η ταχύτητα που φαίνεται να χαρακτηρίζει τον φετινό Παναθηναϊκό. Πώς μπορεί να υπάρξει ισορροπία με την άμυνα που καλείται να είναι αποτελεσματική;

«Από την άμυνα κρίνονται όλα. Αν μέσω της άμυνας σταματούμε τον αντίπαλο, τότε θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα στην επίθεση. Αν δεν παίξουμε καλή άμυνα είναι δύσκολο να τρέξουμε στην επίθεση με τον τρόπο που θέλουμε. Η άμυνα είναι το κυριότερο κλειδί».

-Η καλή άμυνα είναι το στοιχείο που πρέπει να έχει πρωτίστως η ομάδα για να μπει με ιδανικό τρόπο στην φετινή Euroleague, κόντρα στην Ζαλγκίρις; Τι άλλο πρέπει να διαθέτει;

«Ολα τα παιχνίδια στη διοργάνωση είναι δύσκολα και ειδικά φέτος δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν και να... αφήνεις κάποιο παιχνίδι, γιατί όλα μετράνε. Η Ζαλγκίρις είναι επικίνδυνη γιατί δεν είναι το φαβορί και θα κυνηγήσει το καλύτερο. Αρχίζοντας από την άμυνα οφείλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας».

-Πού μπορεί να φτάσει ο φετινός Παναθηναϊκός;

«Στόχος είναι πάντα το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Η χρονιά είναι μεγάλη και αν είμαστε αυτοί που πρέπει, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Θέλουμε να επιστρέψουμε στο Final-4, όμως πρέπει να το δείξουμε στο παρκέ και όχι με τις δηλώσεις μας».

-Στη συνέχεια έχετε και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ...

«Είναι ένα ντέρμπι στο ξεκίνημα της σεζόν. Ενα μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Οπως όλα τα παιχνίδια, έτσι κι αυτό είναι δύσκολο. Θέλουμε να παίξουμε το μπάσκετ που μας αρέσει για να πετύχουμε τον στόχο μας. Πέρυσι έπαιξαν καλύτερα από εμάς στα συγκεκριμένα και αποφασιστικά σημεία των τελικών, στα τελευταία δευτερόλεπτα. Από τη στιγμή που νίκησαν, το άξιζαν. Φέτος ελπίζω τα πράγματα να είναι διαφορετικά».

Καλάθης στο SDNA: «Είμαι έτοιμος ως αρχηγός, βήμα-βήμα για το Final-4»