MENU
Χρόνος ανάγνωσης 12’

«Αυτό είναι το μεγαλείο του Ομπράντοβιτς»

0

Στην Άγκυρα, την περασμένη Τετάρτη, η Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είπε «merhaba» στη νέα σεζόν κατακτώντας ένα ακόμη τρόπαιο. Το «καλημέρα» για το τουρκικό μπάσκετ είναι το «President’s Cup», όπου η Φενέρ νίκησε με πειστικό τρόπο (77-69) την Έφες Αναντολού και πρόσθεσε στη συλλογή το τρόπαιο το λεγόμενο και σουπερ-καπ.

Η είδηση, σε πολλούς από εκείνους που την πληροφορήθηκαν πιθανότητα θα διέφευγε της προσοχής τους αν δεν έβλεπαν την φωτογραφία που εικονίζεται ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έχοντας το χρώμα που μόνο στον Σέρβο προπονητή εμφανίζεται σε τούτο τον πλανήτη και τον Κώστα Σλούκα να βρίσκονται αμφότεροι σε κατάσταση έκστασης, ο ένας απέναντι στον άλλον.

Η φωτογραφία έγινε viral. Την ανέβασε ο Έλληνας άσος στο λογαριασμό του στον Instagram που προσφάτως έφτιαξα και σάρωσε, τη δημοσίευσαν όλα τα site, διακινήθηκε με ταχύτητα φωτός στα social media. Μερικοί θυμήθηκαν την αλησμόνητη φωτογραφία της «Αγκαλιάς» στη Βαρκελώνη, όταν στον τελικό του φάιναλ-φορ του 2011 ο Δημήτρης Διαμαντίδης έτρεξε στην αγκαλιά του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς όπως το παιδί στον πατέρα του. Όμως απέχει κατά πολύ, όπως κατηγορηματικά σπεύδει να επισημάνει ο Κώστας Σλούκας μιλώντας στο sdna.gr, αλλά και είναι η πραγματικότητα.

Ότι θυμίζει πάντως κάτι από εκείνη τη στιγμή, το θυμίζει και σε συνδυασμό με τη σπουδαία εμφάνιση του 26χρονου άσου, την καλή κατάσταση που φαίνεται πως βρίσκεται και τον ρόλο που είναι προφανές ότι θέλει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να του δώσει για τα επόμενα χρόνια στη Φενέρ, ο παραλληλισμός (για κάτι που μπορεί να έρχεται) δεν είναι παράλογος και παντελώς άστοχος. Συν του ότι ο Σλούκας έχει τη συστολή, τη σεμνότητα και την ταπεινότητα που παραπέμπει στον αγαπημένο παίκτη του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Όπως και να’χει όλα τα παραπάνω αποτελούν μια καλή αφορμή για μια συνέντευξη που ο Κώστας Σλούκας, δέχτηκε να παραχωρήσει στο sdna.gr ανάμεσα στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, το Ολυμπιακός-Κολοσσός και το Άρης-Κύμη που παρακολούθησε απανωτά, στο ρεπό της Πέμπτης.

«Επιτυχημένη η περσινή σεζόν»

-Δεν σου γκρινιάζουν σπίτι; Ρεπό και βλέπεις τρεις αγώνες σερί; ήταν η πρώτη, αυθόρμητη, ερώτηση.

«Είμαι μόνος. Αυτή την περίοδο έχω μείνει μόνος. Αλλά και μόνος να μην ήμουν, όλοι γνωρίζουν καλά πως θέλω να παρακολουθώ και να ενημερώνομαι. Να βλέπω τις ομάδες, για να διαβάζω τι παίζουν. Να βλέπω τους παίκτες για να αντιλαμβάνομαι τι κάνουν. Και γενικώς να παρακολουθώ γιατί με ενδιαφέρει. Ειδικά μάλιστα το ελληνικό μπάσκετ και οι ομάδες του»

-Και τι βλέπεις;

«Χμ! Μεγάλωσε η ψαλίδα μου φαίνεται. Τεράστιες οι διαφορές στα σκορ και οι ομάδες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους μεγάλους. Εφτιαξαν δυνατά ρόστερ και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ενισχύθηκαν για την Ευρωλίγκα και αυτό μεγαλώνει τη διαφορά στην Ελλάδα»

-Δεν μπορώ να διαφωνήσω. Έγιναν προσθήκες που ενίσχυσαν τις δύο ελληνικές ομάδες. Η ομάδα σου; Πως είναι η Φενέρ λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν;

«Είναι ξεκάθαρο πως ο προπονητής και η ομάδα αποφάσισαν να διατηρήσουμε την ίδια ομάδα. Ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για τη Φενέρ η περσινή, αφού πήγαμε σε τρεις τελικούς και κατακτήσαμε τους δύο, ενώ χάσαμε τον έναν στην παράταση. Επομένως κρίθηκε πως δεν χρειαζόντουσαν αλλαγές. Κρατήσαμε όλους τους παίκτες που έληγαν τα συμβολαιά τους, η ομάδα τους έδειξε την εκτίμηση της και την εμπιστοσύνη της, ενώ προστέθηκε και ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, με δίψα για διάκριση, ο Τζέιμς Νάναλι. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία και είμαστε πανέτοιμοι για τη νέα σεζόν, η οποία είναι σημαντικό οτι άρχισε με την κατάκτηση του σουπερ-καπ».

Το θέλατε πολύ αυτό το τρόπαιο. Φαινόταν στον τρόπο που πανηγυρίζατε μετά.

«Πραγματικά πολύ. Επτά ημέρες προετοιμαζόμασταν για αυτό το ματς. Μπορεί να μην λέει τίποτα στον κόσμο αυτό το τρόπαιο, μπορεί να είναι το λιγότερο σημαντικό από όσα θα διεκδικήσουμε εφέτος αλλά ξέρω πως εμείς το θέλαμε πάρα πολύ. Είχαμε πολύ πάθος για να το κατακτήσουμε και για αυτό οι πανηγυρισμοί μας ήταν τόσο έντονοι».

Η Φενέρ δεν άλλαξε σε πρόσωπα. Θα αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της; Θα παρουσιάσετε νέα πράγματα, προκειμένου να είστε καλύτεροι εφέτος στην προσπάθεια σας να κατακτήσετε ότι σας ξέφυγε πέρυσι;

«Όχι. Δεν θα έχουμε κάτι διαφορετικό. Εκείνο που πρέπει να έχουμε παραπάνω είναι δίψα, επιθυμία και θέληση. Το συζητάμε από την αρχή της προετοιμασίας. Τώρα πια, έχοντας κατακτήσει το νταμπλ στην Τουρκία και έχοντας φθάσει στον τελικό της Ευρωλίγκας, στη δεύτερη παρουσία της ομάδας σε φάιναλ-φορ, όλοι ξέρουν ποιοι είμαστε και τι περιμένουν. Θέλουν να μας νικήσουν και θα δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους για να το πετύχουν. Για αυτό πρέπει να είμαστε ακόμα πιο διψασμένοι για νίκες, επιτυχίες, τίτλους. Να είμαστε πιο πεινασμένοι. Να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια ώστε να καλύψουμε τα όποια νεκρά διαστήματα είχαμε, ή να τα περιορίσουμε στο μεγαλύτερο βαθμό. Με το νέο πρόγραμμα έχει περιοριστεί και ο χρόνος για προπονήσεις, οπότε πρέπει να είμαστε συνεχώς σε ένταση και συγκεντρωμένοι».

«Είμαι πολύ καλά, αισθάνομαι πολύ άνετα»

-Εσύ; Πως είσαι; Φαίνεται να είσαι σε πολύ καλή κατάσταση.

«Νιώθω καλά. Δεν έχω πλέον πόνους, οι οποίοι πέρυσι με ταλαιπωρούσαν από τον Δεκέμβριο. Οι πόνοι δεν με άφησαν να αγωνιστώ και στην Εθνική, όμως τους ξεπέρασα και είμαι πολύ καλά. Εύχομαι να είμαι υγιής και να μπορέσω να παίξω μπάσκετ απαλλαγμένος από προβλήματα».

Είχες φθάσει σε σημείο να πηγαινοέρχεσαι Αθήνα-Κωνσταντινούπολη σαν να πηγαίνεις Παγκράτι-Κολιάτσου, προκειμένου να κάνεις θεραπείες και να ξεγελάς τον πόνο. Είναι κάτι που δεν έγινε ιδιαιτέρως γνωστό.

«Έγινε αυτό, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Είναι αλήθεια ότι οι πόνοι δεν με άφηναν να παίξω και δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Ένιωθα άσχημα γιατί δεν ήμουν σε θέση να ανταποκριθώ και να δώσω στη Φενέρ αυτά που περίμενε από εμένα. Μίλησα με τον προπονητή και έδειξε κατανόηση. Σε συνεργασία με τον κόουτς Ομπράντοβιτς, το τιμ, τον Μαουρίτσιο (Γκεραρντίνι) αποφασίσαμε να έρχομαι 2-3 μέρες στην Αθήνα για μια ειδική θεραπεία που λειτουργούσε θετικά στο πόδι μου και να επιστρέφω στην Πόλη. Χρειάστηκε να το κάνω δύο φορές αυτό. Δεν ήταν εύκολο, αλλά δεν ήταν και τόσο κουραστικό και επίπονο, όπως ακούστηκε με τον τρόπο που το είπες. Όμως το σημαντικό είναι το πως αντιμετώπισε η ομάδα και ο κόουτς το θέμα. Εκτίμησα το γεγονός οτι μου έδειξαν εμπιστοσύνη και αντιμετώπισαν με μεγάλο ενδιαφέρον το θέμα. Μου είπαν να νιώθω υγιής και ότι τα υπόλοιπα έπονται. Ένιωσα σεβασμό και μεγάλη εκτίμηση. Χωρίς υπερβολή ήταν συγκλονιστικός ο τρόπος που διαχειρίστηκαν το θέμα και τα όσα μου είπαν. Δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ».

-Είναι ένας λόγος κι αυτός που φαίνεται να είσαι πιο άνετος εφέτος; Ή μόνο το γεγονός οτι είσαι υγιής είναι εκεί που παίζει ρόλο;

«Η απόφαση μου, πέρυσι, να έρθω στην Φενέρ ήταν συνειδητή. Απολύτως. Δεν είχα ενδοιασμούς. Δεν θα σου κρύψω όμως, οτι παρολα αυτά, ένιωθα περίεργα. Ηταν μια νέα χώρα, νέα ομάδα, νέοι συμπαίκτες. Τα πάντα ήταν καινούρια. Ίσως δεν μου επέτρεψε να μπω στο κλίμα της ομάδας το θέμα με το πόδι. Έχανα προπονήσεις, ταξίδια, αγώνες. Τώρα όμως είμαι πολύ καλά και αισθάνομαι πολύ άνετα. Έχω εγκλιματιστεί πλήρως»

Φαίνεται! Πέρυσι σε πανηγυρισμούς της ομάδας, όπως στο φάιναλ-8 του κυπέλλου στην Προύσα, δεν συμμετείχες σχεδόν καθόλου. Αλλά και στου πρωταθλήματος ήσουν χλιαρός. Τώρα, στο σούπερ-καπ, πρωτοστάτησες. Όταν κάνατε κύκλο και χοροπηδούσατε ήσουν στο κέντρο του κύκλου. Άλλος άνθρωπος.

«Δεν το έχω σκεφτεί, ούτε το έχω αντιληφθεί…».

Συγγνώμη που σε διακόπτω, αλλά υπάρχουν ντοκουμέντα. Φωτογραφίες και βίντεο, το είδα όμως και με τα μάτια μου.

«Ναι, δεν το αμφισβητώ. Αλλά δεν το έχω αντιληφθεί. Δεν το έχω αξιολογήσει. Ξέρεις, από φύσεως είμαι κλειστός χαρακτήρας και θέλω το χρόνο για να εκδηλωθώ. Έχουμε εκπληκτικό κλίμα στα αποδυτήρια. Είμαστε ομάδα, με την έννοια της λέξεως. Όλα τα παιδιά με βοήθησαν πέρυσι να προσαρμοστώ και χωρίς αμφιβολία χαιρόμουν με τις επιτυχίες. Όμως τώρα είμαι πιο άνετος και πατάω καλύτερα στα πόδια μου. Είναι σημαντικό που έχουμε άριστο κλίμα στα αποδυτήρια. Αυτό το καλλιεργούμε και θέλουμε να το διαφυλλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού, γιατί μας αρέσει, γιατί μας βοηθάει».

«Ο Ομπράντοβιτς σε... ντοπάρει!»

Σε ρωτώ γιατί σκέφτηκα πως νιώθεις τόσο καλά και ότι έχεις αναλάβει ένα ρόλο που σε κάνει να ξεπεράσεις τις συστολές και να βγεις μπροστά. Να εκδηλωθείς πιο ελεύθερα.

«Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι πάρα πολύ επικοινωνιακός. Ξέρει, ανάλογα με την περίσταση, ποιος είναι ο τρόπος να χειριστεί τον κάθε παίκτη. Μας έχει εξηγήσει σε όλους το ρόλο του, με κάθε λεπτομέρεια. Ξέρουμε τι περιμένει και ξέρουμε πόσο μας εμπιστεύεται. Είναι μια διαδικασία η οποία θα επαναληφθεί πολλές φορές μέσα στη χρονιά, γιατί του αρέσει να επικοινωνεί και ξέρει να μας τονώνει. Είναι μαέστρος σε αυτό»

-Από εσένα τι περιμένει; Ποιος είναι ο ρόλος που σου ζητά να αναλάβεις;

«Από την πρώτη στιγμή μου είπε πως θέλει να διαβάζω το παιχνίδι. Πιστεύει σε εμένα και μου ζήτησε να το κάνω. Επιθυμεί να γίνω πιο επιθετικός και στην άμυνα και στην επίθεση. Να σκοράρω και να διαβάζω τον αντίπαλο, τις αδυναμίες του».

Στη φωτογραφία που έγινε viral και θέμα σε όλα τα site τι συνέβη; Και πως νιώθει ένας παίκτης όταν ο προπονητής του αντιδρά με τέτοιο τρόπο;

«Καταρχήν, αν δεν κάνω λάθος, διότι στην ένταση του παιχνιδιού δεν τα θυμάσαι όλα, γιατί πρέπει να είσαι τόσο συγκεντρωμένος που μπορεί να μην αντιληφθείς πράγματα ή πότε ακριβώς και για ποιο λόγο συνέβησαν, είναι μετά από μια φάση που πήραμε την κατοχή της μπάλας επειδή πίεζα τον Ερτέλ. Έκανε μπρος-πίσω ο αντίπαλος μου και για αυτό ο Ομπράντοβιτς αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο. Τα συναισθήματα δεν μπορεί παρά να είναι εκρηκτικά, όταν βλέπεις έναν τέτοιο προπονητή να ζει με αυτόν τον τρόπο το ματς και να παθιάζεται τόσο. Δεν γίνεται να μείνεις απαθής. Δεν γίνεται να μην δώσεις όλη την ενέργεια σου για κάθε κατοχή. Σου δίνει έξτρα κίνητρο με τον τρόπο του. Σε σπρώχνει να προσπαθήσεις περισσότερο. Σε ντοπάρει!»

Αλλά υπάρχει και η άλλη όψη του φεγγαριού. Πως μπορείς να διαχειριστείς τις φωνές του όταν έχεις κάνει λάθος;

«Κοίταξε, συμβαίνει το εξής. Μοιάζει να μην είναι εύκολο και δεν είναι. Μέχρι να αντιληφθείς τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει και ότι συμβαίνει με όλους και πάντα. Τότε το διαχειρίζεσαι. Όλοι αναγνωρίζουν πως ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι απλός και δίκαιος και επίσης ότι πάντα φωνάζει για πράγματα στα οποία επιμένει και έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Οπότε μένεις σε αυτό που λέει, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις κάνει λάθος και προχωράς. Δεν στέκεσαι στην ένταση, γιατί δεν έχει σημασία αυτή. Σημασία τι λέει και τι έχει συμβεί. Αρχικά λοιπόν επηρεάζεσαι, όμως αν έχει καθαρό μυαλό, γρήγορα το ξεπερνάς και προσαρμόζεσαι. Πρέπει να το διαχειριστείς, διαφορετικά έχεις πρόβλημα. Είναι ο τρόπος του αυτός και πρέπει να τον ακολουθήσεις. Σιγά-σιγά αντιλαμβάνεσαι πως ο σκοπός του είναι να σε ερεθίζει κάθε στιγμή. Όπως είπα πριν να σε ντοπάρει. Και στα καλά και στα αρνητικά».

Έχουν υπάρξει παίκτες που επηρεάστηκαν και δεν μπόρεσαν να αποδώσουν. Τρανό παράδειγμα ο Κένεντι Ουίνστον. Είχε σπουδαία προσόντα, τα οποία ξεδίπλωσε στον Πανιώνιο αλλά στον Παναθηναϊκό ήταν ράκος.

«Και εμένα με επηρέασε στην αρχή. Αλλά όταν αποφασίσεις να πας στην ομάδα του Ομπράντοβιτς ξέρεις ότι θα το αντιμετωπίσεις και πως οφείλεις να το διαχειριστείς. Ξέρω λοιπόν πως πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος και επίσης γνωρίζουμε όλοι ότι είναι δίκαιος. Όποτε όλα καλά»

-Η φωτογραφία που λέγαμε πριν σε ορισμένοι θύμισε μια ανάλογη που έχει μείνει στην Ιστορία…

«…μην συνεχίζεις. Ξέρω, ξέρω… Καμία σχέση. Τι συγκρίνουμε; Μην συνεχίσεις»

Δεν θα το έβαζα, σε καμία περίπτωση, σε σύγκριση. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Αλλά ήθελα να σε ρωτήσω αν νιώθεις καθόλου πως είσαι ή γίνεσαι ή οτι μπορείς να γίνεις ο παίκτης του προπονητή.

«Δεν μπορεί να μπει στην ίδια βάση. Εκείνο που μπορώ να πω με αφορμή αυτή τη συζήτηση που αναφέρεις ότι δημιούργησε η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι κάτι άλλο. Αυτή η εικόνα δείχνει το μεγαλείο του προπονητή. Αντιδρά το ίδιο παθιασμένα σε έναν τελικό Ευρωλίγκας και σε έναν αγώνα, που μπορείς να πεις πως είναι κάτι σαν φιλικό. Ποιο σουπερ-καπ μπροστά στον τελικό της Ευρωλίγκας; Κι όμως έχει την ίδια αντιμετώπιση. Τι να λέμε…»

«Πολύ ανταγωνιστική η νέα Euroleague»

Τι εντύπωση σου δίνει το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας;

«Κάνει πάρα πολύ ανταγωνιστική τη διοργάνωση. Από την αρχή της. Η Ευρωλίγκα θα έχει κάθε εβδομάδα 2-3 ντέρμπι. Θα έλεγα πως πηγαίνουμε στα πρότυπα του ΝΒΑ και θα πρέπει να δούμε πως θα κυλήσει για να βγάλουμε συμπεράσματα. Για εμάς που θεωρώ οτι παίζουμε στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης, τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα. Ίσως κάποιοι να πιστεύουν πως είμαι υπερβολικός, αλλά το τουρκικό πρωτάθλημα έχει πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Όλες οι ομάδες έχουν δυνατές έδρες και οικονομική ευχέρεια να πάρουν 6 ποιοτικούς Αμερικανούς. Η Λίγκα δεν εξυπηρετεί τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Σχεδιάζει το πρόγραμμα της χωρίς να ενδιαφέρεται για το αντίστοιχο της Ευρωλίγκας».

Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν φορές που εσείς ή οι άλλες τρεις ομάδες μπορεί να έχετε ματς Παρασκευή και να αγωνιστείτε ξανά Κυριακή.

«Έχει συμβεί πολλές φορές και μάλιστα μπορεί να έχουν βάλει ματς μεσημέρι, στη 1.00μμ, Κυριακής. Σε λιγότερο από 37-38 ώρες. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε και να είμαστε πάντα μαχητικοί. Εφέτος η ομάδα για να μειωθεί η ταλαιπωρία μας απέκτησε δικό της αεροπλάνο! Θα κάνουμε όλα τα ταξίδια με απευθείας πτήσεις και δεν θα χάνουμε χρόνο στα αεροδρόμια. Είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα στέκεται κοντά στην ομάδα και αυτό είναι επιπλέον κίνητρο για εμάς. Μας τα παρέχουν όλα και είναι ακόμα μεγαλύτερη η υποχρέωση να δίνουμε κάθε φορά το 100% για να πετύχει η Φενέρμπαχτσε τους στοχους της».

«Πολύ καλό το κλίμα στην ομάδα»

Στην ομάδα λοιπόν νιώθεις πιο άνετος και βγαίνει στο γήπεδο. Στην πόλη; Στην καθημερινότητα σου;

«Ισχύει το ίδιο ακριβώς. Μένω σε ένα σπίτι πολύ κοντά στο γήπεδο και η περιοχή διαθέτει τα πάντα. Δεν μου λείπει τίποτα. Έχω όσα χρειάζομαι για να είμαι αφοσιωμένος στο μπάσκετ»

Με ποιους κάνεις περισσότερο παρέα; Ποιοι είναι εκείνοι με τους οποίους ταιριάζουν περισσότερο τα χνώτα σας;

«Δεν έχω κάποιον κολλητό, ή κάποιον με τον οποίο δεν ταιριάζω. Όπως προείπα υπάρχει εκπληκτική χημεία και εκτός γηπέδων. Όλοι είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Κάνω παρέα και με τον Μπόγκνταν (Μπογκντάνοβιτς), και με τον Μπόμπι, και με τον Πέρο που ήμασταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό και με τον Τζίτζι (Ντατόμε) που είναι σπάνιος χαρακτήρας. Ο αρχηγός, ο Μέλι (Μαχμουτόγλου) είναι τρομερό παιδί. Συνήθως μαζεύομαστε όλοι για να φάμε ή να πιούμε καφέ»

Στους πανηγυρισμούς φαίνεσαι να κρατάς το κινητό σου με τη φωτογραφία κάποιου. Να υποθέσω πως είναι ο Κάλινιτς που απουσίαζε; Είστε κολλητοί;

«Είναι ένα ακόμη δείγμα του καλού κλίματος που υπάρχει στην ομάδα. Έχουμε αναπτύξει αληθινούς δεσμούς φιλίας και έχουμε φτιάξει μια παρέα που έχει κοινό στόχο. Ο Νίκολα είναι τραυματίας και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεσαι μακριά από την ομάδα. Ο Μπόγκνταν και ο Γιαν σκέφτηκαν να τον βάλουμε στις αναμνηστικές φωτογραφίες με το κινητό να εμφανίζει μια φωτογραφία του. Ήμουν μπροστά-μπροστά και πήρα το κινητό για να φαίνεται η φάτσα του»

Στον αγώνες προτιμάς κάποιους για να συνεργάζεσαι; Έχεις αναπτύξει ένα κώδικα επικοινωνίας με κάποιον;

«Ε, εντάξει… Με τον Γιαν, που είναι αθλητικός και κάνει καρφώματα που προκαλούν σεισμό μου αρέσει πολύ. Αλλά και με τον Ούντοχ το ίδιο. Είναι παίκτες με τους οποίους συνεργάζομαι στα pick’n’roll και είναι λογικό να τους αναζητώ περισσότερο. Όμως πάντα έχω και άλλες επιλογές και αναζητώ τον ελεύθερο παίκτη».

«Αυτό είναι το μεγαλείο του Ομπράντοβιτς»