MENU

Ο Ιταλός διαιτητής της Euroleague δεν είναι... φαν των συνεντεύξεων. Δεν του αρέσει να μιλάει και θέλει πάντα την άδεια της διοργανώτριας αρχής προτού κάνει κάποια δήλωση. Έτσι, μόλις τον καλέσαμε αμέσως... αρνήθηκε οποιαδήποτε μορφής σχόλιο ή δήλωση. Και τότε ρίξαμε στο «τραπέζι» το μαγικό όνομα: «Δημήτρης Διαμαντίδης».

Ο Λαμόνικα μετά το φινάλε του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Λαμποράλ Κούτσα, που σηματοδότησε το τέλος της ευρωπαϊκής καριέρας του «3D», είχε μια θερμή αγκαλιά με τον αρχηγό του «τριφυλλιού» και η φωτογραφία έγινε αμέσως viral. Όταν, λοιπόν, του είπαμε πως δεν πρόκειται για μια συνέντευξη γύρω από τη διαιτησία ή την Euroleague και πως θέλουμε να μιλήσουμε για τον Διαμαντίδη, απάντησε με μιας: «Όχι, όχι, όχι, αυτό είναι διαφορετικό, έχεις δίκιο» και πρόθυμος ξεκίνησε να μιλάει για τον Έλληνα «θρύλο» της Euroleague!

«Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Πρόκειται για ένα παράδειγμα παίκτη που είναι πολύ δύσκολο να βρεις στο παρκέ. Παλεύει πάντα για την ομάδα του και κάνει το σωστό. Σίγουρα, μερικές φορές είχαμε διαφορετική οπτική γωνία, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό μεταξύ ενός παίκτη και ενός διαιτητή. Όμως, εκτιμώ ότι έπαιζε με την καρδιά του, αυτό είναι το πιο σημαντικό», ήταν το πρώτο σχόλιο του καταξιωμένου ρέφερι.

«Περιμένατε αυτή την αγκαλιά μετά το παιχνίδι; Τι ακριβώς συνέβη;», τον ρωτήσαμε για να απαντήσει: «Δεν περίμενα την αγκαλιά μετά τον αγώνα. Πήγα να του πω "σε ευχαριστώ", γιατί, ξέρεις, έκανε κάτι ξεχωριστό για το μπάσκετ. Είναι πραγματικά απολαυστικό να έχει τέτοιους παίκτες στο παρκέ. Δεν έχει σημασία ότι είναι παίκτης και εγώ είμαι διαιτητής. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πολλά νέα παιδιά θα στραφούν στο μπάσκετ, βλέποντας τέτοιους παίκτες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για το άθλημά μας», ενώ σχετικά με το αν ο Διαμαντίδης άξιζε να μπει στο... πάνθεον των Euroleague Legends, πριν καλά - καλά τελειώσει την καριέρα του, δήλωσε δίχως ίχνος αμφιβολίας: «Σίγουρα, ναι. Σίγουρα».

Τέλος, καλέσαμε τον Ιταλό διαιτητή να... ανασύρει ένα περιστατικό ή μια ιστορία που θυμάται με τον ίδιο και τον Διαμαντίδη στο παρκέ. «Δεν θυμάμαι ένα συγκεκριμένο παιχνίδι με εκείνον. Αλλά, άκου κάτι... Κάθε φορά που ήμουν στο παρκέ εκείνος με εξέπληττε με αυτά που έκανε, είτε ήταν ένα τρίποντο, είτε μια ασίστ, είτε ένα κόψιμο. Δεν έχω μια συγκεκριμένη φάση στο μυαλό μου, αλλά σε κάθε παιχνίδι μπορούσε να με εκπλήξει στον αγωνιστικό χώρο με το ταλέντο του. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης», ήταν τα λόγια του.

Ο Λαμόνικα έβγαλε το... καπέλο του στον Διαμαντίδη και η παρακάτω φωτογραφία «μιλά» από μόνη της!

Λαμόνικα: «Ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον θρύλο της Euroleague»