MENU

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ της Euroleague απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα και δεν κατάφερε να κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για να βρεθεί στο Final Four του Βερολίνου.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» απέχουν μόλις μία νίκη, ένα καλό 40λεπτο, από το να μετατρέψουν το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα και να επιστρέψουν στην Αθήνα με το «break» στις αποσκευές τους.

Ο Χρήστος Σερέλης, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν στον πάγκο του νεοφώτιστου Λαυρίου που θα αγωνίζεται και του χρόνου στη Basket League, μίλησε στο sdna.gr για τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός για να φέρει τη σειρά στο 1-1, τους παίκτες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στους «πράσινους» και εξέφρασε την άποψη πως το «τριφύλλι» μπορεί να επιστρέψει με τη νίκη από τη Βιτόρια.

-Κόουτς, τι θα υπερισχύσει σήμερα; Η άμυνα ή η επίθεση;

«Νομίζω ότι πρέπει να υπερισχύσει η άμυνα, αν ο Παναθηναϊκός θέλει να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο παιχνίδι, οι παίκτες του Παναθηναϊκού αντιμετώπισαν πρόβλημα στο μαρκάρισμα πολλών παικτών. Δεν ήταν ότι δέχτηκαν πόντους μόνο από τον Μπουρούση που είναι ο ηγέτης της Λαμποράλ. Πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένοι, να μην αφήσουν περιθώρια και κενούς χώρους σε πολλούς παίκτες της Λαμποράλ που μπορούν να κάνουν ζημιά.

Από εκεί και πέρα, βελτίωση θα χρειαστεί και στο επιθετικό κομμάτι, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να παρουσιαστεί μονοδιάστατος. Διαθέτει παίκτες που μπορούν να απειλήσουν με διαφορετικούς τρόπους και πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό».

-Ποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει σήμερα να κάνουν το κάτι πολύ παραπάνω, ώστε να έρθει η νίκη;

«Ο Έλιοτ Ουίλιαμς είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και να κάνει τη διαφορά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Έχει αποδείξει σε προηγούμενα παιχνίδια πως είναι ικανός να κάνει επιθετικά τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό. Ο Καλάθης επίσης είναι ένας παίκτης, ο οποίος μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Δείχνει να ταλαιπωρείται από κούραση, ωστόσο θεωρώ ότι μπορεί να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες στο επιθετικό κομμάτι και να βοηθήσει την ομάδα του.

Δεν αναφέρω τον Διαμαντίδη, τον Φώτση και τον Γκιστ γιατί πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες θα κάνουν ούτως ή άλλως αυτό που πρέπει να κάνουν, καθώς γνωρίζουν από μεγάλα παιχνίδια και τις απαιτήσεις που αυτά έχουν».

-Αν ήσασταν προπονητής του Παναθηναϊκού, ποιο θα ήταν το «μυστικό όπλο» που θα βγάζατε σήμερα;

«Δεν νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, γιατί θα ήταν άδικο για τον προπονητή και την ομάδα. Πιστεύω ότι κάθε προπονητής γνωρίζει καλύτερα την ομάδα του, τα ατού και τις αδυναμίες της και πως μόνο εκείνος μπορεί να δώσει μια τέτοια απάντηση. Ωστόσο, σε αυτό το επίπεδο που οι ομάδες ξέρουν πολύ καλά η μία την άλλη, δεν γνωρίζω αν μπορεί να υπάρξει κάποιο "μυστικό όπλο"».

-Θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να κάνει το 1-1 στη σειρά;

«Είναι δύσκολο για μια ομάδα να κερδίσει δύο φορές έναν πολύ δυνατό αντίπαλο μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Οπότε θεωρώ πως αν ο Παναθηναϊκός βελτιώσει πρώτα την άμυνά του και εν συνεχεία βρει περισσότερες λύσεις επιθετικά, θα καταφέρει να πάρει το παιχνίδι».

Σερέλης: «Ουίλιαμς και Καλάθης μπορούν να κάνουν τη διαφορά»