MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROLEAGUE
14η αγωνιστική Top 16
Real Madrid
REAL MADRID
83 70
Khimki BC
KHIMKI BC
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Οι Ισπανοί πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση σε όλη την διάρκεια του αγώνα, και με όπλο την πολύ καλή επιθετική λειτουργία και την ευστοχία των Κάρολ, Ρέγες και Γιουλ κατάφεραν να κερδίσουν έναν αγώνα «δίχως αύριο» και να περάσουν στην επόμενη φάση της Euroleague. Η Χίμκι πάλεψε όσο μπορούσε, όμως είχε αρκετά προβλήματα στην άμυνα και αποχαιρέτησε οριστικά την διοργάνωση.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς μπήκε καλά στον αγώνα, και μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά κατάφερε να προηγηθεί με 13-16 στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Στην συνέχεια όμως η Ρεάλ με πρωταγωνιστές τους Ρούντι Φερνάντεθ και Φελίπε Ρέγες, έτρεξε ένα σερί 12-2, πέρασε μπροστά στο σκορ με 25-18 στο έβδομο λεπτό και έκλεισε την πρώτη περίοδο με το σκορ 33-28 υπέρ της.

Με φόρα μπήκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι, καθώς με τρία γρήγορα καλάθια από Κάρολ και Ερνανγκόμες προηγήθηκε με έντεκα πόντους διαφορά (39-28, στο 12’). Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν με την σειρά τους ένα σερί 8-0, πλησίασαν στους τρεις στο 14’ (39-36), όμως ο Κάρολ συνέχισε να πυροβολεί τα καλάθια της Χίμκι (13 πόντους στην δεύτερη περίοδο) και, η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε την Ρεάλ να προηγείται στο σκορ με 54-49.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες σκόραραν πολύ λιγότερο από το πρώτο μέρος (μόλις 21 πόντους), με την Χίμκι να παραμένει χωρίς καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά. Η Ρεάλ προηγήθηκε με 14 πόντους στο 27’ (66-52), με τους Ρώσους να μαζεύουν στην συνέχεια την διαφορά και να διαμορφώνουν το 66-58 του 30ου λεπτού.

Με την ψυχολογία και το σκορ υπέρ τους, οι Μαδριλένοι μπήκαν δυνατά και καθάρισαν το ματς στην τελευταία περίοδο. Ο Κάρολ συνέχισε το προσωπικό του ρεσιτάλ, οι Σέρχι Ροντρίγκεθ και Φελίπε Ρέγες πέτυχαν μεγάλα καλάθια και η Ρεάλ άνοιξε την διαφορά, κλειδώνοντας μία μεγάλη νίκη-πρόκριση.

Πλέον, οι Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν στο TOP 8 με μειονέκτημα έδρας την Φενερμπαχτσέ.

Τα δεκάλεπτα: 33-28, 54-49, 66-58, 83-70

Έπαιξε ως πρωταθλήτρια και προκρίθηκε η Ρεάλ