Το ρεκόρ καριέρας που σημείωσε ο εξαιρετικός Νίκος Ζήσης δεν ήταν αρκετό (25π., 4ασ. σε 27') και πλέον οι Γερμανοί έχουν ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης (3-5). Στο 2-7 η Ζαλγκίρις, για την οποία ξεχώρισε ο Γιανκούνας με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ. Κοντά στο νταμπλ νταμπλ ο Βουγιούκας (13π., 9ριμπ.) που ήταν εύστοχος στις δύο πιο κρίσιμες βολές.
Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης και ο Γιανκούνας πρωταγωνιστούσε (7π.) με το σκορ στο 9-9 στο 5'. Με ένα... μίνι ξέσπασμα, οι γηπεδούχοι διεύρυναν την απόσταση (21-13, στο 8') και κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 25-19.
Η Μπάμπεργκ ισορρόπησε ξανά το παιχνίδι και με καλάθι του Τάις μείωσε σε 30-28. Ο Βουγιούκας επέτρεψε στην Ζαλγκίρις να διαμορφώσει το 37-32, ενώ ο Νίκος Ζήσης ανέλαβε ρόλο πρωταγωνιστή για τους γηπεδούχους και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 41-38.
Ο Ελληνας γκαρντ είχε βρει ρυθμό και κρατούσε μόνος του όρθια την ομάδα του Τρινκιέρι (49-47, στο 25'). Ωστόσο, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους βρήκε τον τρόπο, με μπροστάρηδες τους Σεϊμπούτις-Γιανκούνας, και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 59-55.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο τελευταίο δεκάλεπτο και η διαφορά μεγάλωσε αισθητά (66-57, στο 33'). Ο σπουδαίος Ζήσης, όμως, με πέντε σερί πόντους μείωσε την απόσταση γρήγορα (66-62). Μάλιστα, ο Μέλι έγραψε το 68-67 και έβαλε το παιχνίδι σε νέα βάση. Με 1:45 να απομένει, ο Ουόναμεϊκερ ισοφάρισε (73-73). Επειτα από εκατέρωθεν λάθη, ο Βουγιούκας ευστόχησε σε δύο βολές για το 75-73 και ο Ζήσης αστόχησε στο κρίσιμο σουτ της ισοφάρισης. Με 2.3" να απομένουν, η Ζαλγκίρις υπέπεσε σε παράβαση βημάτων και έτσι οι Γερμανοί είχαν ακόμη μία ευκαιρία. Ο Στρέλνιεκς αστόχησε σε λέι απ και η Μπάμπεργκ επιβλήθηκε με 75-73.
