MENU

Τον Ολυμπιακό τον αδικεί το αποτέλεσμα στο χθεσινό ματς με την Λαμποράλ. Υπό την έννοια ότι βάσει της εμφάνισής του ή αν θέλετε βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, έπρεπε να φύγει από το γήπεδο με διαφορά άνω των 10 πόντων. Τα πράγματα, όμως, δεν σου έρχονται πάντα όπως τα θες, και συν τοις άλλοις η διαφορά με την Λαμποράλ δεν θα παίξει κανένα ρόλο στο τέλος. Δεν γίνεται να ισοβαθμήσουν ο Ολυμπιακός με τους Βάσκους. Και εδώ, που έχουν φθάσει οι τελευταίοι, μία χαρά είναι. Εδώ θα κινδυνέψει να μείνει εκτός οκτάδας η Ρεάλ, θα περάσει η Λαμποράλ; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν τον στόχο τους, γιατί πάνω από όλα είναι καλύτεροι από τους Βάσκους, κατά δεύτερον γιατί είχαν πιο πολλές δυνάμεις από τους αντιπάλους τους, καθώς ο Σφαιρόπουλος τους έριξε όλους μέσα στο παρκέ, και κατά τρίτον διότι η Λαμποράλ έπαιξε στην ουσία χωρίς τον καλύτερό της παίκτη. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν εξουθενωμένος από το "τρελό" ταξίδι, που έκανε μέσα σε 30 ώρες (Βιτόρια, Αθήνα, Βιτόρια) και δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου. Μιλάμε για τον καλύτερο παίκτη των Ισπανών, μιλάμε για τον άνθρωπο, που είχε νικήσει τον Ολυμπιακό στην Βιτόρια στο ματς της πρώτης φάσης.

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε δεύτερο μεστό παιχνίδι, μετά από εκείνο με την Μπαρτσελόνα, αλλά το κάτι παραπάνω το έδωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Αλήθεια, τα μάθατε τα νέα; Τα μάθατε, τα μάθατε, τα γράψαμε ήδη στο SDNA. Και στην πληροφορία της κρατικής τηλεόρασης για το ενδιαφέρον των Μέμφις Γκρίζλις, εμείς προσθέσαμε και αυτό των Σάρλοτ Χόρνετς. Μη σας φαίνεται καθόλου παράξενο αυτό. Ο Μάντζαρης έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο και συν τοις άλλοις το μυαλό του δεν το βρίσκεις εύκολα σε παίκτη.

Ποιον παίκτη μας θυμίζει από το ΝΒΑ; Τον Στιβ Μπλέικ.

Ιδιοι είναι, όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού. Βεβαίως, για να μην μπερδευόμαστε, ο 25χρονος πλέι-μέικερ ανήκει στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017. Αν έχετε αμφιβολία, όμως, για το αν μπορεί να παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ρίξτε μία ματιά σε αυτούς, που έχουν παίξει ή παίζουν, και θα καταλάβετε. Αν έπαιξε ο Γκαλ Μεκέλ στο ΝΒΑ και στους Μαβς, γίνεται να μην μπορεί να παίξει ο Μάντζαρης; Δεν γίνεται. Οπως το ίδιο ισχύει και για τον Μαρσελίνιο Χουέρτας, που βεβαίως έχει πιο πολλά χιλιότερα από το δικό μας παιδί, αλλά πήγε στο ΝΒΑ και τους Λέικερς, προερχόμενος από κάκιστη σεζόν.

Μπορεί και παραμπορεί, λοιπόν, ο Περιστεριώτης να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, εννοείται για να έχει έναν ρόλο σε μία ομάδα. Οχι, για να είναι πρωταγωνιστής ή να είναι από τους πρωταγωνιστές. Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.

Αφού παίζει στο ΝΒΑ ο Χουέρτας, γιατί όχι ο Μάντζαρης;