MENU

Ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος, ρωτήθηκε μετά τη νίκη των «ερυθρολεύκων» επί της Αρμάνι Μιλάνο για την περίπτωση του Κώστα Σλούκα και απάντησε: «Τον θέλαμε. Κάναμε τα πάντα για να μείνει, δεν δέχτηκε να συναντηθεί μαζί μας, είπε ψέματα το παιδί, παρόλο που τον αγαπάμε και πρόσφερε στον Ολυμπιακό και είναι και πολύ καλός παίκτης και θα γίνει ακόμη καλύτερος, ότι ήθελε να πάει με τη μητέρα του να μιλήσει στη Θεσσαλονίκη και ήταν στην Αθήνα και είχε άλλες συναντήσεις. Αυτά είναι τα πράγματα, τι να πούμε άλλο για τον Σλούκα;», εκφράζοντας τη δική του αλήθεια, αλλά και την έντονη δυσαρέσκειά του για τη στάση του παίκτη.

Από τη δική του πλευρά, ο Έλληνας γκαρντ είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην επίσημη παρουσίασή του από τη «Φενέρ»: «Ημουν επτά χρόνια στον Ολυμπιακό, αγαπώ την ομάδα αυτή, αλλά έκρινα πως σε αυτήν τη στιγμή στην καριέρα μου το καλύτερο για την καριέρα μου ήταν να φύγω και να πάω σε μια άλλη μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο, για να συνεργαστώ με έναν μεγάλο προπονητή, που ίσως είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη, για να βελτιωθώ και για να βοηθήσω την ομάδα να πάρει την πρώτη θέση, αν μπορώ».

Πέρα από τα λόγια, τις απόψεις που μπορεί να έχει ο καθένας, καθώς και το περιστατικό στο οποίο επιλέγει κάποιος να σταθεί, η αλήθεια είναι μία: ο Σλούκας έφυγε από τον Ολυμπιακό για να παίζει. Αποχώρησε, προκειμένου να βρει μια ομάδα που θα του δώσει ρόλο πρωταγωνιστή. Και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποδεικνύει στο ξεκίνημα της σεζόν πως ποντάρει πολλά πάνω του...

Το παραπάνω συμπέρασμα δεν αποτελεί μια... αυθαίρετη κρίση του SDNA. Ο χρόνος και τα στατιστικά το αποδεικνύουν! Τουλάχιστον, η μέχρι τώρα στατιστική απεικόνιση που έχουμε για τον ρόλο του Έλληνα παίκτη δείχνει ακριβώς αυτό: η «Φενέρ» θέλει να «χτίσει» πάνω του και ο ίδιος επιθυμεί να ανέβει πολλά αγωνιστικά σκαλοπάτια, παίρνοντας ευθύνες «στις πλάτες του».

Πριν δούμε αναλυτικά τα φετινά στατιστικά του, που δείχνουν με τον πλέον ηχηρό και ξεκάθαρο τρόπο «γιατί έφυγε ο Σλούκας από τον Ολυμπιακό», μπορούμε να σταθούμε σε ένα ακόμα γεγονός. Ο διεθνής γκαρντ στο ματς της Φενέρμπαχτσε κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στο παρκέ για 27:45. Αντίθετα, στην επταετή πορεία του στους «ερυθρόλευκους», πήρε αντίστοιχο χρόνο συμμετοχής μόλις σε πέντε παιχνίδια!

Για του λόγου τ' αληθές, δείτε τα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και Euroleague, στα οποία χρησιμοποιήθηκε για 27:45 (ή και περισσότερο) στα επτά χρόνια παρουσίας του στον Πειραιά:

* Το 27:45 χρησιμοποιείται ενδεικτικά, με αφορμή τον πρόσφατο χρόνο συμμετοχής του στο ματς με τη «Βασίλισσα».

Από εκεί και πέρα, βλέποντας τα ακριβή στατιστικά του Σλούκα στη Φενέρμπαχτσε της σεζόν 2015-2016 σε Euroleague και πρωτάθλημα Τουρκίας, καταλαβαίνει κανείς πως ο «Ζοτς» έπεισε τον παίκτη, όταν σήκωσε το τηλέφωνο και τον κάλεσε λέγοντάς του: «Ela file, this is Zeljko» και κάνει ήδη από την αρχή της σεζόν πραγματικότητα τις δεσμεύσεις του... Ξεκινάει τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού στη βασική πεντάδα, τον ρίχνει πολλά λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, τον εμπιστεύεται στα κρίσιμα, του δίνει μια σχετική ελευθερία κινήσεων. Τον αφήνει να παίζει!

Για να μην μακρηγορούμε περισσότερο, διαβάστε αναλυτικά τα μέχρι τώρα νούμερα του Κώστα Σλούκα στη «Φενέρ»:

Ο Έλληνας γκαρντ έφυγε από τους πρωταθλητές Ελλάδας για να παίζει...

Γιατί έφυγε ο Σλούκας...