MENU

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Ρουμανία, για την αναμέτρηση με την Σέπσι, με σκοπό να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στη φάση των «16» του EuroCup Γυναικών. Για τρεις περιόδους η ομάδα του Κώστα Μίσσα έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, έχοντας πάει το παιχνίδι στα μέτρα της. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, τα πάντα... καταστράφηκαν, με τις γηπεδούχες να ανατρέπουν την κατάσταση και να παίρνουν τη νίκη με 59-55.

Έτσι, ο Ολυμπιακός θα πρέπει όχι μόνο να κερδίσει στον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας (20/12, 18:00), αλλά θα πρέπει να επικρατήσει με 5 πόντους και πάνω αν θέλει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, χάρη σε Μάζιτς και Καλτσίδου, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα (10-18). Οι παίκτριες της Σέπσι, όμως, αντέδρασαν. Ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε διαδρόμους προς το καλάθι και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανατραπεί η κατάσταση για το 33-31 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός εμφάνισε και πάλι το καλό πρόσωπό του. Οι παίκτριες του Κώστα Μίσσα ανέβασαν την απόδοσή τους και με τις Άντερσον και Μάλτση να δίνουν λύσεις, στην επίθεση κατάφερε να «χτίσει» διαφορά στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (41-47).

Για μία ακόμα φορά, όμως, ο Ολυμπιακός δεν έδωσε συνέχεια στην καλή εικόνα του. Οι «ερυθρόλευκες« προηγήθηκαν με 45-53. 7'35'' πριν από το τέλος, όμως από το σημείο εκείνο ήρθε... μπλακ άουτ. Η Σέπσι αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει την κατάσταση. χάρη σε επί μέρους 8-0 (53-53, 37’). Η Καλτσίδου με σημαντικό καλάθι έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, στο μοναδικό καλάθι του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά. Οι γηπεδούχες. όμως, βρήκαν ξανά λύσεις και ανέτρεψαν την κατάσταση, χάρη στην Μάρσαλ, για το τελικό 59-55, το οποίο έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα από τη Ρουμανία.

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 33-31, 41-47, 59-55.

Σέπσι: Ουέμπ 12, Φοντέιν 8, Κιλίν 2, Χάμιλτον Κάρτερ, Ντζάνκιτς, Κρες 7(13 ριμπ), Μάρσαλ 14, Γκέντρι Παρό 16, Στενέσκου, Χουτάνου.

Ολυμπιακός (Μίσσας): Μάζιτς 3, Σταμάτη, Χατζηνικολάου 5, Μάλτση 15, Νικολοπούλου, Σωτηρίου, Άντερσον 19, Μακόλεϊ 6, Σπυριδοπούλου, Καλτσίδου 7.

Σέπσι – Ολυμπιακός 59-55